12 asiaa, jotka tekevästä Bangkokista matkakohteiden ykkösen

Lähde: www.cnngo.com

 

 

1. Oikealla kaupungilla on pitkä nimi

Bangkokin koko nimi – paikalliset käyttävät nimeä Krung Thep – on edelleen hallitsevan Chakri-dynastian ensimmäisen kuninkaan Rama I:n antama Krung Thep Mahanakhon Amon  Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.  Yritäpä saada se mahtumaan matkalaskuusi.

2. Koristelluin palatsi

Grand Palace, jonka 54 eekkerin alueen täyttävät piikkiset temppelintornit, kullalla päällystetyt seinät, turhan yksityiskohtaiset maalaukset, veistokset ja metallikoristeet, oli aikanaan Thaimaan kuninkaallinen palatsi ja tätä nykyä Bangkokin suosituin turistinähtävyys. Sisäseinämää koristaa maailman pisin seinämaalaus.

bangkok-grand-palace
Grand Palace on tätä nykyä Bangkokin suosituin turistinähtävyys. kuva: Shutterstock

 

3. Katuruokavalikoima on ylitsevuotavainen

Bangkokin katukeittiöiden 24h maine on ansaittu. Joka kulman takaa löytyy tarjontaa, eksoottisempia valintoja kannattaviakaan unohtamatta. Nyt grillatut hanhen kielet ja linnunsylkikeitto ovat täysin passé ja askeleet suunnataan muutaman korttelin verran länteen Giant Swingiltä nauttimaan porsaanaivokeittoa, joka on kuulemma yllättävän hyvää.  Sanovat, että maku on vielä parempi, jos pystyt unohtamaan, että se todella on porsaanaivokeittoa.

4. Käy, kun se vielä on siellä

Kuuden jalan korkeudelle, laajoille tasangoille ja jokisuistoille rakennettu kaupunki on tiedemiesten mukaan vajoamassa liejuun noin kolmen tuuman vuosivauhtia. Joten, jos kaupunki on vielä katsastamatta, kannattaa se tehdä nyt.

Bangkokin katuruokavalikoima on ylitsevuotavainen. kuva: Pixabay
Bangkokin katuruokavalikoima on ylitsevuotavainen. kuva: Pixabay

 

5. Khao San Road

(Surullisen) kuuluisa Khao San Road on edelleen paras paikka tarkkailla kunnon juhlatuulella olevia ihmisiä. Tarjolla on kakkia kansallisuuksia, ikiä, ammatteja,  koulutustasoja ja tuoksuja.

6. Markkinoiden markkinat

Et ole oikea shoppailija ennen kuin olet viettänyt päivän Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla huutamatta apua. Tämä 35 eekkerin käyttävien ja kujien labyrintti tarjoaa kokopuisia kalusteita, lemmikkejä eri puolilta maailmaa, aitoa taidetta, vanhoja sarjakuvakirjoja, antiikkia, kasveja ja vaatteita kaikilta vuosikymmeniltä 1930-luvulta saakka.

7. Paras paikka tarkkailla nuorison huipputrendejä

Viikonloppuisin Siam Squaren ostoskatujen sokkelot ovat täynnä teini-ikäisiä, joilla on yllään Bangkokin kuuminta muotia.

Auringonnousu Bangkokin yllä. kuva: Pixabay
Auringonnousu Bangkokin yllä. kuva: Pixabay

 

8. Syö koskettamatta ruokaasi

Jos olosi on laiska, avuliaat tytöt paikassa, jonka nimi on osuvasti “No Hand Restaurant”, auttavat ja syöttävät ruokasi sinulle, jolloin kätesi jäävät vapaaksi muille tärkeille toimille.  Kuten vaikka oluen juomiselle tai Play Stationilla pelaamiselle.

9. Hauskimmat iltamarkkinat

Unohda Pat Pong ja Suan Lum, joiden kaupantekoa turruttaa hikisten turistien kömpelö tinkiminen. Suuntaa sen sijaan Rachadaphisek Marketille Lad Phraon MRT-asemalle kokeaksesi todellisen thaimaalaisen ostoskierroksen. Tarjolla on vanhoja kirjoituskoneita, uudelleen varustettuja Vespoja, trendivaatteita ja vanhanaikaisia sisustusartikkeleita kirkkaiden lamppujen alla.

bangkok-tuk-tuk-taksi
Tuk tuk on näppärä kulkuväline hektisessä Bangkokissa. kuva: Shutterstock

 

10. Lähde kaupungista lähtemättä kaupungista

Phra padaeng, joka myös tunnetaan “Bangkokin keuhkona”, sijaitsee keskellä mahtavan Chao Phraya -joen laajentunutta mutkaa. Laissa määrätään, ettei mikään talo täällä saa olla kolmea kerrosta korkeampi ja niin alue on infrastruktuurin kannalta säilynyt 1950-luvun tilassaan. Betoniset pikkutiet ja tiheäpuiset mangrove-rämeet peittävät koko alueen, joka on hyvin suosittu pyöräilijöiden parissa. Se, että ympärillä on hiljainen, rehevä viidakko, mutta samalla sieltä näkee pilvenpiirtäjät ja kaupungin valot, on oikeastaan melko aavemaista.

11. Liikkuminen on kielletty kello 8 aamulla ja kello 4 iltapäivällä

Moni turisti on jäänyt kiinni liikkumisesta mainituilla kellonlyömillä ja kokenut vähän oudon tilanteen, sillä kaikki muut hänen ympärillään lakkaavat liikkumasta. Ei syytä huoleen: ihmiset pysähtyvät kunnioittamaan kansallislaulua, joka soitetaan kaksi kertaa päivässä. Liikkuminen ei ole lainvastaista – mutta ihmiset ympärilläsi osoittavat paheksuntaansa tavalla, joka ei ehkä unohdu.

bangkok-city-illalla
Bangkok illalla. kuva: Shutterstock

 

12. Koko Aasian paras rapucurry

Surawang Roadin Somboon Seafood -ravintolassa lähes kaikki asiakkaat syövät paikan kuuluisaa rapucurryä. Mehevät rapupalat paksussa, makeahkossa kastikkeessa tekevät kauppansa ja varmistavat sen, että tiskaajilla ei ole juuri mitään puhdistettavaa. Tarun mukaan yksi singaporelainen fani lentää kerran kuussa Bangkokiin vain tämän annoksen takia.

 Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Avainsanat

Bangkok Chatuchak Grand Palace Khao San Road Phrapadaeng Rachadaphisek Market Siam Square

Arkisto

Kaleva Travel

CWT Kaleva Travel nimimerkillä julkaistaan pääosin CWT Finlandin henkilökunnan kirjoittamia blogi kirjoituksia. Matkailualan ammattilainen ei pääse raidoistaan lomakallakaan: vaikka on itse asiakkaana, jossakin taustalla on aina mielessä se oma asiakas.

Tutustu lisää »

Seuraa kirjoittajaa

Tutustu myös

Kaleva Travel

Thaimaa – sydänlämpöistä vieraanvaraisuutta

© Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti   Kun kesään on vielä kestämistä ja sielu kaipaa varman auringon lämpöä, hellii Thaimaa lomalaisen kaikkia aisteja. Sen tuoksut, maut, värit, äänet ja kosketus - perinteinen thaihieronta, jäävä...

Avainsanat: Bangkok, Centara Grand Beach resort & Villas Hua Hin, Hua Hin, Khao Takiab
Lue lisää »
Kaleva Travel

Nyt nähdään myös Perussa!

Teksti ja kuvat: Katri Hujanen © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 3/2011   CWT Kaleva Travelin Helsingin Matkatalosta Katri Hujanen oli mukana Cazze- ja Synsam -optikoiden edustajien ja Suomen World Visionin kanssa viemässä keräämiämme k...

Avainsanat: Cazze, Checacupe, Cusco, Machu Picchu, Peru, Pitumarca, Synsam, World Vision
Lue lisää »
Kaleva Travel

Vihreä, vehreä – ja makea Madeira

Teksti: Päivi Lappi © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2011   Suomalainen saapui helmikuun hiihtolomaviikolla rankan talven keskeltä Madeiralle kuin paratiisiin. Oli lämmintä ja kaunista. Ja hyvä tuuri, sanoivat toiset. Niin tai näin,...

Avainsanat: Levada, Madeira, Portugali
Lue lisää »