Isä Matteon jalanjäljillä 7.-11.9.2020

Matkalla tutustumme vehreiden kumpujen ja tunnelmallisten kaupunkien Umbrian maakuntaan, jota olemme saaneet ihastella televisiosarjassa Isä Matteon tutkimuksia. Umbria on myös mystisten etruskien asuin seutua. Pistäydymme Marchen maakunnan puolelle Fabrianon paperikylään ja näemme upeat tippukiviluolat sekä nautimme tietenkin paikallisesta ruoasta.

Meiltä saat Finnair Plus -pisteitä matkoistasi. Lue lisää tästä.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
7.-11.9.2020 1.498 1.739
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Rooma – Helsinki lentokenttäveroineen
 • ohjelman mukainen majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (5 x lounas)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat

Maanantai 7.9. Helsinki – Rooma – Gubbio
Lentoaikataulu: Helsinki-Rooma AY1761 klo 07:50-10:15.

Lentokentän tuloaulassa on vastassa paikallisopas Maarit Kerojärvi.
Matkalla Umbrian maakuntaan pysähdymme Orvieton kaupungissa, joka sijaitsee korkean tuffikivikukkulan laella. Alue oli tärkeä etruskikeskus, joka tunnettiin Volsinii Veteres – nimellä. Täällä oli etruskien pyhättö, jonne Etrurian asukkaat vaelsivat vuosittain suorittamaan uskonnollisia riittejä. Etruskien ajalla täällä kukoisti myös käsityötaito ja yhä edelleenkin Orvieton tunnelmallisilla kujilla on lukuisia käsityöläisliikkeitä, jotka myyvät koristeellista keramiikka.

Alue on ollut kautta aikojen myös tunnettua viininviljelysaluetta ja täältä tuleekin kuuluisa viini Est! Est!! Est!!!

Keskustan tunnetuin nähtävyys on upea, goottilaistyylinen tuomiokirkko, jonka etufasaadi mosaiikkeineen ja marmorikoristeineen on häikäisevä näky. Sisällä kirkossa, San Brizion kappelissa tutustumme Luca Signorellin ja Beato Angelicon kauniisiin freskoihin. Keskustassa näemme vanhoja tuffikivestä rakennettuja herrasväen palatseja ja hallintorakennuksia sekä 1500-luvulta peräisin olevan insinöörien taidonnäytteen, San Patrizion kaivon. Lounas.

Huom! Bussi pääsee viemään ryhmän funicolarelle eli vuorijunalle, jolla matka jatkuu ylös keskustaan, joka sijaitsee kukkulalla. Sama paluussa.

Saavumme illaksi Gubbioon ja majoitumme Park Hotel Ai Cappucini-hotelliin.

Tiistai 8.9.Gubbio
Lähdemme tutustumaan Gubbioon kävellen paikallisoppaan johdolla. Gubbiossa on filmattu Isä Matteo -sarjan ensimmäiset 8 kautta ja kierroksen aikana näemmekin sarjasta tutut nähtävyydet, kuten San Pietron aukion ja tuomiokirkon. Lisäksi ihastelemme keskiaikaista hallintopalatsia Palazzo dei Consolia. Palatsissa säilytetään pronssilevyjä, jotka on kirjoitettu umbrien kielellä ja jotka ovat peräisin 400 eKr. Gubbio liittyy myös Fransiskus Assisilaisen elämään, sillä täällä Fransiskus kesytti kaupunkilaisia pelottaneen suden!
Gubbiossa meillä on mahdollisuus myös päästä sisälle erityisestä ”hullujen rituaalista”, sillä Gubbio on tunnettu myös hullujen kaupunkina. Jokainen ryhmästä saa ihan oman ”hulluntodistuksensa” kiertämällä tietyn suihkulähteen ympäri kolme kertaa ja kun vielä aito gubbiolainen meitä vähän kastelee, voimme ansaitusti sanoa olevamme Gubbion hulluja! Lounas.

Keskiviikko 9.9. Spoleto ja Rocca Albornoziana
Lähdemme bussilla kohti Spoleton kaupunkia, joka on ollut Isä Matteo -sarjan kuvauspaikkana 9.kaudesta alkaen. Spoleton kaupunki on uskomattoman kaunis keskellä vuoria, oliivipuita ja viiniköynnöksiä.
Tätä umbrialaista pikkukaupunkia hallitsee ja vartioi mahtava Rocca Albornoziana -linnoitus. Linnoitus on valtava ja se onkin jaettu kahteen osioon. Teemme opastetun kierroksen linnoituksessa aamupäivän aikana ja tutustumme linnoituksen historiaan. Linnoituksen vieressä on henkeäsalpaava näköalasilta ”Ponte delle Torri” eli tornien silta, jolta on upea näköala.

Linnalta laskeudumme varsinaiseen Spoleton kaupunkiin ja tutustumme tietenkin Isä Matteon maisemiin; näemme Palazzo Bufalinin, joka televisiosarjassa on Carabinierien kaserma, tuomiokirkkoaukion ja mitä kauneimman Duomon mosaiikkikoristuksineen. Duomon sisällä on mm. Filippo Lipin freskoja. Lounas.

Torstai 10.9. Marche-Fabriano ja Grotte di Frasassi-tippukiviluolat
Ajamme aamusta ensin Grotte di Frasassi- tippukiviluolille, jotka ovat yhdet Italian tunnetuimmista. Noin 1,5 km mittaisen kävelymatkan aikana sisällä luolissa näemme hämmästyttäviä luonnon taideteoksia; jääpuikon muotoisia stalaktiitteja ja stalakmiitteja. Tuulten luola, karhuemon luola ja loputtomuuden luola tulevat tutuksi kierroksellamme. Onpa luolissa myös sali nimeltä ”Sala Finlandia” eli Suomen Sali. Kierros kestää reilun tunnin. Lämpötila luolissa on mukavan raikas, noin +14 astetta koko vuoden. Lounas.

Jatkamme kauniiseen Fabrianon kaupunkiin, joka on tunnettu paperikaupunki Marchen sydämessä lähellä Frasassin luolia. Tutustumme paperimuseoon, ja pääsemme itsekin tekemään pienen palan paperia muistoksi.

Perjantai 11.9. Perugia ja kotimatka
Jätämme hyvästit Gubbiolle ja suuntaamme Perugian kaupunkiin. Teemme opastetun kierroksen Perugiassa, jossa myös Isä Matteo on seikkaillut. Kaupunkikerroksella näemme ulkoapäin mm. keskiajalta peräisin olevat hallintorakennukset, Palazzo dei Priorin ja San Lorenzon tuomiokirkon sekä sen vieressä olevan suihkulähteen, Fontana Maggioren, jonka rikas koristelu on Nicola ja Giovanni Pisanon käsialaa. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös Collegio del Cambio – rahanvaihtajien killan toimipaikka 1400-luvulta, jonka seinät on koristellut freskoin Raffaellon oppi-isä, Perugino.

Perugiasta ajamme Montefiasconen viinialueelle, joka tunnetaan Est!Est!!Est!!! – viinin valmistusalueena. Käymme viinitilalla, jossa kuulemme heidän viineistään ja päätteeksi nautimme lounaan ja maistelemme kolmea eri viiniä. Kuljetus lentokentälle.

Lentoaikataulu: Rooma-Helsinki AY1764 klo 19:45-00:05

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

”Olen pitkän linjan matkaopas, aloitin vuonna 1983. Suurin osa työkokemuksestani on muodostunut suomalaisryhmien kanssa Italiassa. Minulla on vankka kokemus Italiasta ja halu kertoa maasta. Opastusten lisäksi kirjoitan blogeja suomeksi ja italiaksi.
Tässä linkki: https://maaritkerojarvi.wordpress.com/

Maineikas italialainen matkanjärjestäjä, jonka kanssa teen yhteistyötä, palkitsi minut Pohjoismaiden parhaana oppaana vuonna 2011. Olen asunut yli puolet elämästäni Italiassa ja päässyt varsin läheltä seuraamaan italialaisten ajatusmaailmaa. Olen kahden jo aikuisenlapseni kautta ja avulla kokenut elämäni voimakkaimmat tunnelataukset Italiassa. Tästä kaikesta on ollut minulle hyötyä työelämässä. Lyhytkin kiertomatka Italiassa ammattinsa osaavan oppaan kanssa on oivallinen tilaisuus tutustua saapasmaahan pintaa syvemmältä. Rakastan työtäni. Se on olennainen osa elämääni.”

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Isä Matteon jalanjäljillä 7.-11.9.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Isä Matteon jalanjäljillä 7.-11.9.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.