Kataarien maa 19.-23.4.2020

Kataarien maa – matkan aikana tutustumme salaperäiseen ja traagiseen kataarien historiaan ihaillen samalla upeita keskiaikaisia linnoituksia ja Lounais-Ranskan henkeäsalpaavia maisemia, unohtamatta erinomaisesta paikallisesta ruoka-ja viinikulttuurista nauttimista!

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
19.-23.4.2020 1.578 1.759
 • KLM:n edestakaiset reittilennot Helsinki – Toulouse – Helsinki lentokenttäveroineen
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (3 x lounas, 3 x illallinen)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat
 • lisämaksullinen retki

Sunnuntai 19.4. Helsinki – Toulouse – Albi
Lentoaikataulu:
Helsinki-Amsterdam KL 1164 klo 07:00-08:35
Amsterdam-Toulouse KL1303 klo 11:45-13:35

Lentokentän tuloaulassa on vastassa paikallisopas Erkki Gerovoi.
Lentokentältä suuntaamme kohti Albia, josta matka kataarien maailmaan alkaa. Albi oli 1100- ja 1200-luvuilla kataarien uskonnollisen liikkeen keskeisin kaupunki.

Albiin saavuttuamme, majoitumme Grand Hôtel d’Orléans – hotelliin, jonka jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen kaupungin keskiaikaisessa keskustassa, jonka episkopaalinen kokonaisuus kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Se muodostuu upeasta Sainte-Cécilen linnoitetusta katedraalista, jonka rakentaminen aloitettiin kataarien karkotuksen jälkeen 1200-luvun keskivaiheilla korostamaan katolisen kirkon merkitystä ja voimaa taistelussa kerettiläisiä vastaan. Katedraalin yhteydessä on vaikuttava Berbie’n entinen piispojen palatsi samalta aikakaudelta. Näiden kanssa samaan kokonaisuuteen kuuluvat myös kaupunkia halkovan Tarn-joen ylittävä keskiaikainen silta sekä Saint-Salvyan kirkon kellotorni ja luostaripiha. Kaikkia näitä yhdistää punainen tiiliskivi rakennusmateriaalina, minkä vuoksi Albia kutsutaan Ranskassa myös ”Punaiseksi kaupungiksi”. Tervetuloillallinen.

Maanantai 20.4. Mazamet – Carcassonne
Jatkamme matkaa seuraten ristiretkeläisten vainoamien kataarien pakoreittiä Languedocin alueelta kohti vuoristoa sekä Auden departamenttiä, joka tunnetaan nykyisin Kataarien maana. Vuoristosta löytyi sopivat pakopaikat kerettiläisinä vainotuille kataareille. Alue tunnetaankin niin kataarien pakopaikkana kuin symbolisena alueena kataarien puolustuksessa. Mustien vuorten – todellisuudessa hyvinkin vihreiden – sydämestä löytyy viehättävä Mazametin kylä, jossa sijaitsee ainutlaatuinen Kataarimuseo, Maison des Mémoires, eli Muistojen koti. Kataarimuseon kokoelmiin tutustumme museon oman asiantuntijaoppaan johdatuksella.
Matka jatkuu Auden departamentin pääkaupunkiin Carcassoneen, johon tutustumme opastetulla kierroksella. Tämä legendaarinen kaupunki tunnetaan erityisesti keskiaikaisesta linnoitetusta osasta, joka restauroitiin eheäksi kokonaisuudeksi 1800-luvulla ja kirjattiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1997. Carcassonnen linnoitukseen tutustutaan kaupungin oman asiantuntijaoppaan opastuksella.
Rauhallisesti virtaava Aude-joki jakaa kaupungin kahteen osaan: joen länsirannan ”alakaupunkiin”, ja noin 150 m korkeammalla sijaitsevaan ”yläkaupunkiin”, jossa La Cité sijaitsee. Linnoitettua osaa ympäröi kahdessa rivissä suojamuurit ja sen sydämestä löytyy Kreivien linna, jonka rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla sekä 1000-luvulta peräisin oleva romaaninen Saint-Nazairen basilika. Katarismi oli 1100-luvulla saavuttanut tukevan jalansijan Carcassonnessa ja oli näin paavi Innocent III:n silmissä kerettiläisten valtaama. Simon de Montfortin johtamat albigenssiristiretkeläiset karkoittivat kataarit Carcassonnesta vuonna 1209 heti albigenssiristiretkien alkuvaiheessa. Kataarit antautuivat kaksi viikkoa kestäneen piirityksen jälkeen.
Majoittuminen des Trois Couronnes hotelliin. Lounas.

Tiistai 21.4. Kataarilinnoitukset Villerouge – Termenès ja Château de Quéribus
Suuntaaamme Villerouge-Termenès’n kylään, jonne ajetaan Carcassonesta noin 35 km itään sijaitsevan Lagrassen kylän kautta. Kyseessä on viehättävässä Orbiet-joen laaksossa sijaitseva, korkeiden kukkuloiden ja Välimeren kauniin luonnon ympäröimä kylä, joka kuuluu Ranskan kauneimpien kylien tarkasti valittuun joukkoon.
Päivän pääasialliset retkikohteet ovat kuitenkin kaksi historiallisesti merkittävää Auden departamentissa sijaitsevaa kataarilinnoitusta. Ensimmäisenä tutustutaan Villerouge-Termenès’n kylään, jossa vuonna 1321 poltettiin elävältä viimeinen kataari – ”hyvä mies” Guillaume Bélibaste. Kylästä löytyy hänelle pystytetty muistolaatta. Villerouge-Termenès’n keskiaikaisessa linnoituksessa sijaitsee myös pieni kataarimuseo. Kylän omat asiantuntijaoppaat opastavat sekä kylä- että museovierailun.
Lounas nautitaan linnoituksessa toimivassa keskiaikaisessa ravintolassa, jossa luonnollisesti tarjotaan ajalle tyypillisiä ruokia aidossa ympäristössä.
Päivän toisena kohteena on pieni Cucugnan’n kylä, jossa vieraillaan Château de Quéribus’n linnoituksessa, joka tunnetaan viimeisenä eli vuonna 1255 kaatuneena kataarilinnoituksena. Quéribusin linnoitukseen tutustutaan paikan oman oppaan johtamalla kierroksella.
Kierroksen jälkeen suuntaamme kohti Kataarien maan sydämessä sijaitsevaa viehättävää keskiaikaista Quillanin kylää, jossa majoitumme Hôtel la Chaumière – hotelliin. Illallinen.

Keskiviikko 22.4. Montségurn linnoitus – Toulouse
Ajamme takaisin Toulouseen. Matkan varrella pysähdymme Espanjan rajan tuntumasta löytyvästä Montségurn kylässä, joka on erityisen tunnettu vaikuttavasta kataarilinnoituksestaan, Château de Montségur’sta. Linnoituksesta on tullut aikojen saatossa yksi merkittävimmistä kataarien vastarinnan symboleista. Syynä on linnoituksessa vainoajia pakoilleiden kataarien traaginen kohtalo. Toukokuussa 1243 paavin johtama 6000 miehen joukko piiritti noin 400 kataarin asuttaman linnoituksen. Kataarit kestivät piiritystä lähes vuoden päivät, kunnes varantojen ehtyessä antautuivat. Voittajat lupasivat että kaikkien uskostaan luopuvien henget säästettäisiin. Piirityksestä selvinneet yli 200 kataaria eivät kuitenkaan luopuneet uskostaan, minkä seurauksena heidät poltettiin elävinä alhaalla laaksossa odottavassa valtavassa roviossa. Tällä ”Poltettujen niityllä” on nykyisin 1960-luvulla pystytetty muistomerkki. Nousu Montsegurin linnoitukseen on jyrkkä, joten halukkaat voivat tutustua linnoituksen historiaan myös kylästä käsin. Kylässä nimittäin sijaitsee Montsegurin Historiallinen ja Arkeologinen museo, jossa on runsaasti aiheeseen liittyvää materiaalia. Paikallinen asiantuntijaopas kertoo museon luentosalissa alueen kataarihistoriasta ja esittelee sitten museon kokoelmat ryhmälle.
Montségurissa nautitaan yhteinen lounas ja jatketaan matkaa Toulouseen (ajoaika n. 1,5h-2h).
Toulousessa majoitumme Hôtel Alber 1er – hotelliin.

Torstai 23.4. Toulouse
Päivä on aikaa tutustua Toulouseen omatoimisesti tai lähteä lisämaksusta tutustumaan Airbusin kokoonpanotehtaalle.

Lisämaksullinen retki: Airbusin kokoonpanotehdas

Retken hinta 55 €/henkilö. Retken kesto on matkoineen noin 3 tuntia. Retki varataan matkavarauksen yhteydessä ja maksetaan loppumaksun yhteydessä.
Retkelle osallistujista tarvitaan
– koko nimi (naisilla myös tyttönimi)
– syntymäaika ja – paikka
– kansalaisuus
– passin tai henkilökortin numero (tämä henkilöllisyystodistus oltava mukana)

Retki edellyttää minimiosallistujamäärää, joka on 10 henkilöä. Mikäli retki toteutuu, ryhmän suomalainen opas on retkellä mukana.

Klo 14:00 Kuljetus Toulousen lentokentälle.

Lentoaikataulu:
Toulouse-Amsterdam KL1308 klo 16:35-18:30
Amsterdam-Helsinki KL1171 klo 20:50-00:10 (24.4.)

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 

Kulttuurimatkojen opastuksiin erikoistunut matkailualan rautainen ammattilainen Erkki Gerovoi on opastanut suomalaisia eri Euroopan maissa jo yli 25 vuoden ajan.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Tarjous kohteesta

1478
4 vrk
Alk/hlö
Eurooppa

Kataarien maa 19.-23.4.2020 – messutarjous

Varaa suomeksi opastettu Kataarien maa – matka 19.-23.4.2020 ja saat -100 € alennuksen/henkilö.

Tarjoushinta alkaen 1.478€/henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa (normaali hinta 1.578 €)

Tutustu matkaohjelmaan täällä ja varaa online tai ota yhteyttä toimistoomme. Alennus huomioidaan loppulaskun yhteydessä.

Etu voimassa varauksille ajalla 10.-20.1.2020.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Kataarien maa 19.-23.4.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Kataarien maa 19.-23.4.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.