Moselin jokilaakson satumaiset maisemat 4.-9.10.2020

Rieslingiä kutsutaan valkoviinien kuningattareksi. Tutustumme tähän jalosukuiseen viiniin Moselin jokilaakson satukirjamaisemassa. Näemme keskiaikaiset kaupungit kapeine kujineen ja aukioineen, joiden varsilla kohoavat ristikkotalot. Matkan aikana maisema tarjoaa viiniköynnösten peittämiä rinteitä, viljelijäperheiden taloja ja pihapiirejä. Reinillä matkaamme jokilaivalla, ohitamme mm. Loreleyn kallion ja Rheingaun viiniseudun Unescon maailmanperintökohteiden alueella. Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Schengen, Trier ja Rüdesheim ovat matkan kulttuuri-historiallisia viinikaupunkien helmiä, joissa elämästä myös osataan nauttia.

Suomenkielinen opastus.

Hinta

Hinta 5 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
4.-9.10.2020 1.695 1.880
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Frankfurt –  Helsinki
 • majoitus 4* hotellissa ohjelman mukaan, 5 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • aamiainen hotellissa
 • ohjelmassa mainitut viisi lounasta ja kaksi illallista (ei sis ruokajuomia)
 • kahdet viininmaistajaiset ja selostukset viinitilalla
 • bussikuljetukset koko matkan ajalle
 • vierailu maatilalla Vulkaneifelissa
 • vierailu vuohitilalla ja juustonmaistajaiset
 • laivamatka Boppard-Kaub
 • radio-guide kuulokkeet koko matkan ajan
 • kaupunkivero Trierissä
 • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv 4.10. su Frankfurtin lentokentältä Traben-Trarbachin kautta Trieriin
Lähtö Finnairin suoralla reittivuorolla AY 1411 Helsingistä Frankfurtiin klo 07.40. Saapuminen Frankfurtiin klo 09.20.
Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Frankfurtin lentokentällä. Lähdemme bussillamme kohti roomalaisten perustamaa Trieriä, joka on myös Saksan vanhin kaupunki.
Matkalla pysähdymme Traben-Trarbachissa, joka on kuin jalokivi Keski-Moselin alueella. Kaupungin yläpuolella kohoaa Mont Royalin linnoitus, jonka Ludvig XIV rakennutti ranskalaisten mahtiaseman varmistamiseksi. Kevyen lounaan jälkeen teemme kävelykierroksen ennen kuin matka jatkuu Trieriin (70 km).
Perillä odottaa majapaikkamme Park Plaza Hotel Trier****, joka sijaitsee Trierin vanhan kaupungin kävelyalueella.
Kaupungissa näkyy roomalaisaikaisten jälkien lisäksi myös romaanisen ja goottilaisen kauden sekä renessanssin ja barokin ilme. Tutustumme hotellin lähiympäristöön lyhyellä kävelykierroksella vanhassa kaupungissa.
Yhteinen tervetuloillallinen syödään hotellin ravintolassa.

2. pv 5.10. ma Retki Bernkastel-Kuesiin ja viininmaistajaiset
Lähdemme bussilla ristikkotalokaupunkiin Bernkastel-Kuesiin, joka on yksi Moselin alueen kansainvälisesti tunnetuista viinintuotantokaupungeista. Alueella viljelty Riesling on monille maailman paras valkoviinirypäle ja siksi sitä kutsutaan «valkoviinien kuningattareksi».
Tutustumme opastetulla kävelykierroksella kaksoiskaupungin sydämeen, Bernkasteliin joen oikealla rannalla. Keskiaikainen keskusta on säilynyt ”Doctor“-viinirinteiden alapuolella. Keskusaukiota ympäröivät yli 400 vuotta vanhat ristikkotalot sekä rauniolinnoitus Burg Landshut. Joen vastakkaiselta puolella näkyy Kues.
Vierailemme viinitilalla, joka on ollut saman perheen omistuksessa 250 vuotta. Saamme kuulla Moselin viininviljelyksen historiasta ja nykypäivästä. On viininkorjuun aika, ja kellarikierroksella näemme, miten rypäleistä valmistetaan viiniä.
Lounaan jälkeen on aikaa kierrellä Bernkastelin historiallisessa keskustassa.
Paluu Trieriin ja hotelliin. Iltapäivällä omaa aikaa Trierissä.

3. pv 6.10. ti Retki Eifelin tulivuorialueelle, käynti maatilalla ja vuohitilalla
Aamiaisen jälkeen suuntamme bussilla Vulkaneifelin alueelle. Noin 600 neliökilometrin alueella sijaitsee n. 340 purkausaukkoa, joita kutsutaan nimellä ”maare” latinan sanan mare (meri) mukaan. Maare-tulivuoria on yhteensä 70, ja niistä 12 on veden täyttämiä, kuten jääkauden lopulla purkautunut Laacher Maare, joka nyt on kimalteleva kraaterijärvi keskellä.
Käymme tutustumassa viljanviljelyä ja karjanhoitoa harjoittavaan luomumaatilaan, jossa kuulemme miten saksalainen luomutila toimii.
Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa.
Paluumatkalla Trieriin poiketaan pienellä vuohitilalla, jossa valmistetaan ja myydään herkullisia juustoja. Näitä herkkuja pääsemme myös maistelemaan.
Palaamme illaksi Trieriin.

4. pv 7.10. ke Aamulla Trierin kaupunkikävelyä, iltapäivällä vierailu Luxemburgin Schengenissä
Aamupäivällä perehdymme kävellen Trierin historialliseen keskustaan ja sen nähtävyyksiin, mm. Trierin maamerkki kaupunginportti Porta Nigra, keisarin kylpylaitos, amfiteatteri ja Vaaliruhtinaan palatsi. Suurin osa vanhaa kaupunkia on jalankulkualuetta. Keskiajalta on keskiajalta säilynyt Hauptmarkt -toriaukio, ja sen ympärillä ovat vanhan kaupungin tärkeimmät ostoskadut.
Kävelykierroksen jälkeen jatkamme bussilla Luxemburgin puolelle Schengeniin, jossa on noin 4300 asukasta. Pääelinkeinoja ovat maan- ja viininviljely. ”Rajattoman Euroopan kehtona” tunnetussa Schengenissä allekirjoitettiin 14.6.1985 sopimus, joka loi perustan rajoista vapaalle Euroopalle.
Viinitilalla nautimme myöhäisen lounaan ja maistelemme tilan tuotteita. Sen jälkeen käymme Schengenin Eurooppa-museossa.
Illaksi paluu Trieriin.

5. pv 8.10. to Luxemburg City ja vierailu kuohuviinitilalla
Lisämaksullinen retki 85 euroa / henkilö. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 20 henkilöä, muussa tapauksessa vapaapäivä Trierissä.
Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla yhteen Euroopan unionin pääkaupungeista, Luxemburg Cityyn, jonka 100.000 asukkaasta n.40 % on ulkomaalaisia. Teemme opastetun kävelyn kaupungin historiallisessa keskustassa. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa lounastaa tai käydä ostoksilla.
Paluumatkalla – vielä Luxemburgin puolella – pysähdymme kuohuviinitilalle tutustumaan kuohuviinin valmistukseen ja viinikellariin sekä maistelemaan valmista kuohuviiniä.
Palaamme Trieriin iltapäivällä.
Läksiäisillallinen Gourmet Fine-Dining ravintolassa Trierissä.

6. pv 9.10. pe Reinin jokilaakso
Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Boppardiin, josta lähdetään parin tunnin jokilaiva-ajelulle. Näemme Rheingaun alueen viininviljelysrinteet ja ohitamme Loreleyn kallion. Alue on vuodesta 2002 kuulunut UNESCOn maailman kulttuuriperintölistalle.
Tarinan mukaan oli kerran kaunis, vaaleahiuksinen tyttö, nimeltään Loreley, joka sai laivat kaatumaan ja uppoamaan. Hän istui Rheinjoen kalliolla, kampasi kultaisia kutrejaan ja lauloi haikeaa sävelmää. Tyttö ja hänen laulunsa olivat niin kauniita, että laivurit katsoivat vain häntä, eivätkä huomanneet vaarallisia kalliokareja ja syöksyivät syvyyteen. Heinrich Heine on kirjoittanut runon Lore-ley.
Keskiajalla alue kuului Pyhään saksalais-roomalaiseen keisarikuntaan. 1200-luvulta alkaen ruhtinaat ja hallitsijat kävivät siitä kovaa kiistaa, koska se tarjosi mahdollisuudet tuottoisien tullimaksujen perimiseen laivureilta. Näiltä ajoilta ovat peräisin monet tarkoin suojellut kaupungit sekä ritarien vartiolinnat joen rantatöyräillä.
Poistumme laivasta Kaubissa ja jatkamme bussilla Rüdesheimiin, joka on kaikkien viinin ystävien suosima paikka ja Rheingaun alueen viininviljelyn ja hauskanpidon keskus.
Drosselgasse-kuja on viiniravintoloiden runsaudensarvi. Englantilaiset ja saksalaiset romantiikan edustajat huomasivat 1800-luvun alussa Rüdesheimin ainutlaatuisuuden. Kaupungin historialliset rakennukset tarjoavat huikeaa silmäniloa. Nautimme matkan päätöslounaan Rüdesheimissa Rheingaun viinien kera.
Lounaan jälkeen jatkamme bussilla lentokentälle.
Klo 19.25 paluulento Finnairin suoralla lennolla AY1416 Frankfurt-Helsinki.
Saapuminen Helsinkiin klo 22.50.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 18.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Moselin jokilaakson satumaiset maisemat 4.-9.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Moselin jokilaakson satumaiset maisemat 4.-9.10.2020 (opastettu ryhmämatka)