Piemonte 30.8.-5.9.2020

Lago Maggioren rannalla sijaitseva Stresa huokuu lumoavaa lomatunnelmaa. Borromeon saarilla tutustumme suurenmoisiin barokkipuutarhoihin ja pittoreskeihin pikkukyliin. Maailmankuulu arkkitehti Corbusier ylisti Po-jokilaaksossa levittäytyvää Torinoa maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Egyptiläinen museo tekee vaikutuksen valtavilla kokoelmillaan ja historiallinen keskusta kutsuu ihailemaan aukioita ja elegantteja kävelykatuja. Kaupungin ulkopuolella olevat kuninkaalliset metsästyslinnat ovat vertaansa vailla. Torinon eteläpuolella on Le Langhen laadukas viinialue, jossa vierailemme Castello di Verdunon viinikellareissa.

Matkan oppaana toimii Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 6 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
30.8.-5.9.2020 1.895 2.190
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Milano –  Helsinki
 • majoitus 4* hotellissa ohjelman mukaan, 6 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 7 ateriaa viineineen
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut Italiassa
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1.pv 30.8. su Helsinki – Malpensa – Varesen Sacro Monte – Stresa
Lento (Finnair): AY1751 Helsinki – Milano (Malpensa) 08:00 – 10:05

Oppaamme Silja Tuominen on ryhmää vastassa Milanon lentokentällä. Jatkamme bussilla Lombardian upeisiin alppijärvimaisemiin ja nousemme vajaan 900 metrin korkeuteen kohoavalle Sacro Montelle, Unescon kulttuuriperintökohteeseen. Lounas huipulla sijaitsevan kirkon S.Maria del Monten ympärille kasvaneen pikkukeskustan liepeillä. Kierroksen jälkeen jatkamme Piemonten maakunnan puolelle, Italian toiseksi suurimman järven Lago Maggioren rannalle jo 1700-luvulla syntyneeseen lomakeskukseen Stresaan, jossa majoitumme tasokkaaseen perhehotelliin **** (2 yötä).

2.pv 31.8. ma Lago Maggioren risteily – Isola Bella – Isola dei Pescatori
Aamiaisen jälkeen lähdemme veneellä kuuluisille Borromeon saarille. Hotellimme edustalla sijaitsee tunnetuin saarista, Isola Bella. Kreivi Carlo III Borromeo rakennutti v. 1632 vaimonsa kunniaksi huvimajan, jota ympäröi suurenmoinen barokkipuutarha. Teemme opastetun kierroksen sisätiloissa ja vapaamuotoisen kierroksen puutarhoissa. Jatkamme veneellämme pienelle Isola dei Pescatorelle. Pittoreskin pikkukylän kapeilla kujilla voi pysähtyä putiikkeihin ja lounastauolle. Vapaa-ajan jälkeen jatkamme vielä kolmannelle saarelle Isola Madrelle, jossa kierrämme laajimmassa, harvinaisten puiden ja pensaiden koristelemassa englantilaistyyppisessä puutarhassa. Valtavien atsalea- ja alppiruusupensaiden keskellä voimme ihailla valkoisten riikinkukkojen keimailua. Yhteinen hotelli-illallinen.

3.pv 1.9. ti Torino
Aamulla lähdemme kohti Torinoa. Sen kukkuloilla vierailemme yksityisessä 1700-luvun villassa, jota ympäröi ihastuttava satojen ruusujen puutarha. Nautittuamme lounaan jatkamme viereiselle kukkulalle ihailemaan alhaalla Pojoen laaksossa levittäytyvää kaupunkia sekä Supergan mahtavaa kirkkoa. Majoitumme Torinon kävelykeskustan liepeillä sijaitsevaan hotelliin **** (4 yötä). Teemme kävelykierroksen historialliseen keskustaan, jossa pylväskäytävät ja historialliset kahvilat luovat yhä aristokraattisen tunnelman ja näemme Torinon kuuluisan barokkitaiteen helmen S.Lorenzon kirkon, joka rakennettiin alunperin Sindonan eli Kristuksen käärinliinan, maailman tutkituimman arkeologisen jäännöksen, säilytyspaikaksi. Illalla on vapaata aikaa.

4.pv 2.9. ke Egyptiläinen Museo 
Aamupäivällä vierailemme maailman vanhimmassa ja toiseksi suurimmassa, viisi vuotta sitten upeasti restauroidussa Egyptiläisessä Museossa. Museon egyptologin opastaman parin tunnin mielenkiintoisen kierroksen aikana saamme tutustua tämän yli 37000 esinettä käsittävän kokoelman helmiin.
Iltapäivällä vapaata aikaa vierailla mm. Kuninkaanlinnan näyttävissä edustussaleissa ja Asekokoelmissa. Vuonna 2018 avattiin myös restaurointien jälkeen barokkitaiteilija Guarino Guerinin suunnitelema Sindonen kappeli, joka  oli tuhoutunut dramaattisessa tulipalossa v. 1997. Yhteinen illallinen.

5. pv 3.9. to La Venaria – Stupinigi metsästyslinnat
Savoin hallitsijasuvun kuninkaalliset residenssit edustavat eurooppalaista 1600- ja 1700-luvun monumentaaliarkkitehtuuria; tyylin, mittakaavan ja tilan ilmaisemaa aineellista yksinvaltiutta, jonka vuoksi ne ovat vuodesta 1997 Unescon maailman kulttuuriperintöä. 1600-luvun lopulla syntynyt Venaria Reale oli Savoian Versailles, joka ei ollut vain metsästykseen, tanssiaisiin ja näyttäviin juhlatilaisuuksiin rakennettu palatsi, vaan laajojen puutarhojen sekä hevosten jalostukseen ja riistan tuotantoon suunnitellun puiston ympäröimä urbanistinen kokonaisuus. Lounaan jälkeen vierailemme ‘vaatimattomammin’ pelkäksi metsästyslinnaksi rakennetussa Stupinigissa, joka ympäröivine puutarhoineen on kuuluisan torinolaisen arkkitehdin Filippo Juvarran ylistyslaulu Savoian metsästysharrastuksille.

6. pv 4.9. pe Le Langhen viinialue –Pollenza- Barolo – Alba
Päiväretki Torinon eteläpuolelle Italian parhaimpien viinien Le Langhen alueelle, Unescon maailman luontoperintölistan maisemiin. Pollenzassa tutustumme 1300-luvulta peräisin oleva linnoitukseen, joka oli 1800-luvulla Piemonten-Sardinian kuningas Carlo Alberton hallinnollinen tuotantokeskus ja joka on jälleenrakennettu uusgoottilaiseen tyyliin. Nykyään se on Unescon kulttuuriperinnekohde. Täällä aloitti toimintansa v.2004 Gastronomitieteiden Yliopisto ensimmäisenä maailmassa samoin kuin Slow Food liike; kuuluisassa Banca del Vino viinipankissa tallennetaan 2.500m2 laajoissa tiloissa kansallisen enologian parhaimmistoa.
Maailman punaviinien johtotähti Barolo kasvaa samannimisen viehättävän pikkukylän sekä lähistön 10 muun kylän silmäähivelevän kauniilla rinteillä – samoin kuin sen kanssa laadusta kilpaileva Barbaresco Tanaro jokilaakson alajuoksun parilla muulla paikkakunnalla. Keskellä sijaitsee Alban maineikas ja elegantti pikkukaupunki. Paitsi viinistään seutu tunnetaan myös pähkinöistään (Ferrero), juustoistaan ja ennen kaikkea maailmankuulusta valkoisesta tryffelistään. Vierailemme 1500-luvulle asti juontavan historian omaavassa Castello di Verdunossa, jonka 1700-luvulla Juvarran suunnittelema päärakennus siirtyi 1800-luvulla Savoian kuningashuoneelle. Historiallisen viinikellarikierroksen jälkeen nautimme lounaan talon viinien kera. Lopuksi pysähdymme vielä Albaan, jossa on vapaa-aikaa vierailla mm. herkkuliikkeissä. Paluu illaksi hotelliin.

7. pv 5.9. la Torino – Malpensa – Helsinki
Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Malpensan lentokenttää. Keskipäivällä saavumme  keskiaikaisen muurin ympäröimään  pikkukylään, jossa nautimme yhteisen lounaan. Sen jälkeen jatkamme runsaan tunnin ajomatkan päähän lentokentälle.

Lento (Finnair): AY1756 Milano – Helsinki 19:00 – 22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 14.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Piemonte 30.8.-5.9.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Piemonte 30.8.-5.9.2020 (opastettu ryhmämatka)