Veneton kulttuuri, viinit ja herkut 7.-14.10.2020

Kumpuileva ja vehreä Veneton alue kätkee sisäänsä useita toinen toistaan mielenkiintoisempia kulttuurikohteita. Unesco-kaupunki Vicenzasta käsin tutustumme mm.  maailman toiseksi vanhimpaan yliopistokaupunkiin Padovaan sekä nautimme paikallisia viinejä ja herkkuja Prosecco-kukkuloilla sijaitsevalla viinitilalla. Matkan oppaana toimii Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
7.-14.10.2020 1.870 2.105
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Bologna/Milano –  Helsinki
 • majoitus 4* hotellissa ohjelman mukaan, 7 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 7 tasokasta ateriaa viineineen
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut Italiassa
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv 7.10. ke HELSINKI – BOLOGNA – FERRARA – MONTAGNANA – VICENZA
Lento (Finnair):
AY1771 Helsinki – Bologna 07:30 – 09:30

Bolognan lentokentältä ajamme Ferraraan, jossa vierailemme tuomiokirkossa ja näemme vesivallien ympäröivän 1400-luvun renessanssilinnan. Nautittuamme lounaan jatkamme runsaan tunnin ajon päähän toiseen Unesco-kaupunkiin, Vicenzaan. Matkan varrella pysähdymme kahvitauolle Montagnanan keskiaikaiseen kylään, jota ympäröi kauttaaltaan täydellisesti säilynyt kaupunginmuuri. Vicenzaan saavuttuamme majoitumme Hotel de la Villeen (7 yötä), joka on kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta.

2. pv 8.10. to VICENZA
Jokilaakson pohjoisella reunalla Berici-kukkuloiden katveessa sijaitseva Vicenza on Italian merkittävimpiä ja vauraimpia talouskeskuksia ja perinteisen kultateollisuuden pääkaupunki. Vicenzassa eläneen myöhäisrenessanssin arkkitehdin Andrea Palladion vaikutus koko länsimaiseen arkkitehtuuriin ja erityisesti Vicenzan historialliseen keskustaan on tuottanut kaupungille Unescon tunnustuksen. Tutustumme nykyisin näyttelytilana toimivaan Basilica Palladioon sekä hänen viimeiseen työhönsä Teatro Olimpicoon. Renessanssin tulkinta antiikin teatterista oli aikanaan (v. 1580) ensimmäinen katettu kiinteärakenteinen teatteri, ja se toimii yhä klassisten näytelmien ja konserttien esitystilana. Paitsi Palladion kaupunkina Vicenza tunnetaan jo roomalaisajalta, jolta on säilynyt vaikuttava kuusi metriä katutason alapuolella oleva yksityisen domuksen Cryptoporticus. Yhteisen lounaan jälkeen iltapäivä ja ilta vapaata.

3. pv 9.10. pe PADOVA
Maailman toiseksi vanhin yliopistokaupunki Padova oli Italian taiteen merkittävä risteysasema Firenzen ja Venezian välillä. Vierailemme aluksi v. 2000 restauroidussa Scrovegni-kappelissa, jonka seinille Giotto maalasi 38 tarinaa. Jatkamme kävelykeskustaan ja vierailemme Palazzo Bon yliopistorakennuksessa, jonka anatominen teatteri on maailman vanhin. Aula Magnassa on Galileo Galilein kateederi. Käymme myös katedraalissa ja sen kastekappelissa, jonka seinät on kauttaaltaan koristeltu 1300-luvun freskoilla. Keskustorilla sijaitseva keskiaikainen kaupungintalo Palazzo della Ragione on tunnettu 1300-luvun alussa rakennetusta laivankölin muotoisesta keskussalistaan. Lounaan jälkeen vierailemme Franciscus Assisilaisen oppiveljen ja ensimmäisenä teologiaa opettaneen Antonius Padovalaisen hautakirkossa, maailmanlaajuisen pyhiinvaelluksen kohteessa. Palaamme illaksi hotelliin.

4. pv 10.10. la VILLA LA ROTONDA ja VILLA VALMARANA ”ai NANI”
Andrea Palladion laaja tuotanto ensin Vicenzassa ja vuodesta 1570 La Serenissiman eli Venezian virallisena arkkitehtina on vaikuttanut koko maailman arkkitehtuuriin. Vaikutteita näkyy esimerkiksi tsaarinajan Pietarissa, Valkoisessa talossa ja Engelin suunnittelemassa Helsingin historiallisessa keskustassa. Vicenzan liepeillä Bericon kukkuloilla sijaitseva Unesco-kohde Villa La Rotonda mainitaan hänen Neljässä Arkkitehtuurin Kirjassaan. Kuuluisa villa on yhä yksityisomistuksessa. Lähellä kohoava Villa Valmarana ’ Ai Nani’ on noin 10 min. kävelypolun päässä (hyvät kävelykengät!). Se edustaa 1700-luvun ilmavampaa rokokoo-tyyliä. Seiniä kiertää sarja Venezian maalaustaiteen viimeisen mestarin Tiepolon mytologia-aiheisia maalauksia. Basilica di Monte Bericon edustalla olevalta aukiolta avautuu upea näköala Vicenzan kaupungin ylitse taustalla kohoaville Esi-Alpeille. Yhteisen lounaan jälkeen on vapaa iltapäivä ja ilta.

5. pv 11.10. su CITTADELLA – VILLA BARBARO – ASOLO – CASTELFRANCO
Vicenzan koillispuolella Brenta- ja Piavejokien välisellä tasangolla sijaitsee merkittäviä kulttuurikohteita, joihin teemme sunnuntairetken. Cittadellaa ympäröi ellipsinmuotoinen 1200-luvulla rakennettu kaupunginmuuri, joka on Euroopan ainoa 15 metrin korkeudessa käveltävissä oleva keskiaikainen puolustusmuuri. Ihailtuamme muurilta avautuvia maisemia jatkamme matkaamme kohti sypressien ja oliivipuiden ympäröimää Asoloa, jonka runoilija Giosue Carducci nimesi 1800-luvulla ”sadan taivaanrannan kaupungiksi”. Kävelykierroksen jälkeen jatkamme Unesco-kohteeseen Villa Barbaroon, jonka Palladio suunnitteli v. 1550 venetsialaiselle patriisisuvulle maaseutuhuvilaksi ja tuotantokeskukseksi. Yksityisomistuksessa oleva villa tuottaa tasokkaita viinejä ja maataloustuotteita. Nautimme lounaan tilan viinien kera. Paluumatkalla pistäydymme Castelfrancossa, arvoituksellisen Giorgionen syntymäkaupungissa. Hänen vähäisestä tuotannostaan on säilynyt katedraalissa oleva Castelfrancon alttaritaulu. Palaamme illaksi hotelliin.

6. pv 12.10. ma TREVISO – VIINITIE CONEGLIANO VENETO – VALDOBBIADENE
Trevison pohjoispuolella virtaavan Piavejoen yläpuolella kohoavat Prosecco-viinin kukkulat sisällytettiin vuonna 2019 Unescon maailman luontoperintölistan kohteisiin. Vierailemme Carpené Malvoltin viinitilalla, joka sijaitsee Prosecco Superiore D.O.C.G. (2009) jyrkkien kukkuloiden muodostaman alueen sydämessä. Vierailun ja viininmaistelun jälkeen menemme lounaalle, jonka aikana voi ihailla Esi-Alpeille avautuvaa maisemaa. Lounaan jälkeen ajamme 90 km pitkää viinitietä Valdobbiadeneen. Viinitie oli vuonna 1955 ensimmäinen lajissaan koko Italiassa. Paluumatkalla poikkeamme kanaalien kaupunkiin Trevisoon. Palaamme illaksi hotelliin.

7. pv 13.10. ti BRENTAN PATRIISIVILLAT
Padovasta Venetsiaan virtaavan Brentajoen äärelle rakennettiin 1500–1700-luvuilla lähes 150 patriisivillaa. Huviloiden klassinen arkkitehtuuri ja luonto muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Ainoa Palladion 1550-luvulla suunnittelema huvila Villa Foscari on edelleen saman dogien suvun yksityisomistuksessa ja Unescon kulttuurikohteita. Vierailtuamme villassa jatkamme jokilaaksoa kohti Padovaa Miraan, jossa tutustumme 1700-luvulla rakennettuun Villa Widman-Rezzonico-Foscariin, joka on nykyisin valtion omistuksessa. Huvilaa ympäröi suuri puutarha, ja rokokootyylisen rakennuksen seiniä ja kattoja peittävät stukko-koristelut ja freskot. Lounastauon jälkeen vierailemme Veneton villojen kuningattareksi kutsutussa Villa Pisanissa, jonka tiloissa on majoitettu kuninkaita ja muita hallitsijoita. Nykyisin museona toimivan villan taideaarteet ja maalaukset ovat 1700–1800 -luvuilta. Salone da Ballon eli tanssisalin kattoa koristaa Giambattista Tiepolon maalaus La gloria di casa Pisani. Palaamme illansuussa hotelliin.

8. pv 14.10. ke VICENZA – MILANO (MXP) – HELSINKI
Lähdemme aamupäivällä ajamaan kohti Milanoa ja Malpensan lentokenttää. Matkan varrella pysähdymme moottoritien varressa sijaitsevassa autogrillissä, jossa on mahdollista nauttia omakustanteinen lounas tai välipala.

Lento (Finnair):
AY1756 Malpensa – Helsinki 19:00 – 22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 14.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Veneton kulttuuri, viinit ja herkut 7.-14.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Veneton kulttuuri, viinit ja herkut 7.-14.10.2020 (opastettu ryhmämatka)