Oberammergaun unohtumaton kärsimysnäytelmä 29.6.-4.7.2020

Oberammergaussa, eteläisessä Baijerissa, esitetään kymmenen vuoden välein Passionspiele, kärsimysnäytelmä, jonka historia juontaa aina vuoteen 1633 saakka. Matkalla näemme myös Bodensee-järven lumoavat järvi- ja alppimaisemat, Mainaun kuuluisan kukkaissaaren, historiallisia kaupunkeja, Napoleonin palatsin sekä Neuschwansteinin satulinnan.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
29.6.-4.7.2020 2.498 2.869
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Zürich/München – Helsinki
 • lentokenttä- ja kaupunkiverot
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut (5 x lounas, 1x illallinen)
 • kategorian lippu Passionsspiele – kärsimysnäytelmään
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • ALV
 • matkavakuutus
 • ruokajuomat
 • juomarahat

Maanantai 29.6. Helsinki – Zürich – Konstanz
Lentoaikataulu: Helsinki-Zürich AY1511 klo 07:55-09:45
Lentokentän tuloaulassa on vastassa paikallisopas Sirkka-Liisa Aalto. Suuntaamme bussilla Konstanzin kaupunkiin, joka sijaitsee aivan Sveitsin ja Saksan rajalla. Matkan varrella pysähdymme Salensteinissa ja tutustumme Napoleon museona toimivaan Schloss Arenenbergiin.
Palatsiin kuuluu myös ihastuttava puutarha. 1500-luvulta oleva palatsi on uusittu 1800-luvun tyylin mukaisesti ja sisustus on peräisin silloisen Pariisin muodin mukaan. Lounas.

Majoitumme Konstanziin Halm hotelliin(2 yötä). Teemme Konstanzissa lyhyen tutustumiskierroksen kävellen.

Tiistai 30.6. Mainaun kukkaissaari
Lähdemme Mainaun kukkaissaarelle, jossa kukkaistutukset ovat tarkoin suunniteltuja eri vuodenaikojen vaihtelujen mukaan. Saarella on uhkeaa kukkaloistoa koko vuoden ajan. Lisäksi saaren puistossa on yli 150 vuotta vanha puukanta, barokkiajan komeutta Badenin suurherttuallisessa palatsissa ja kirkossa sekä Välimerelle luonteista tunnelmaa.
Kesäkuu on parasta ruusujen kukinta-aikaa, samoin villi- ja pensasruusut on jo täydessä kukassa.
Palmutalossa, jota voi kutsua myös eksoottiseksi viidakkometsäksi, on yksi Euroopan suurimpia orkidea-näyttelyitä, jossa on noin 3000 orkideaa, mukana myös harvinaisia luonnonorkideoita taiteellisesti sommiteltuina niin, että niiden eri värisävyt ja muodot ja myös tuoksut ovat katsojien ihasteltavina.

Saamme Mainaun saaren oppaan selostuksen myötä ihailla saaren rehevää kasvillisuutta sekä erikoisia puulajeja – samoin eksoottiset ruukkukasvit luovat eksoottista tunnelmaa!

Mainaun saaren yksi erikoisuus on perhostalo – todellinen trooppinen maailma, jossa eksoottiset perhoset lentelevät vapaana ja saattavat istahtaa vierailijoitten olkapäällekin. Lounas.

Keskiviikko 1.7. St. Gallenin luostari, Lindau ja Füssen
Ajamme upeissa maisemissa Sveitsin puolelle St. Gallenin kaupunkiin, jonka ihastuttavat ristikkotalot koristeineen ja maalauksineen ovat peräisin keskiajalta. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on benediktiiniläisluostari, jonka kirkkoon ja kirjastoon tutustumme. Luostarin suurenmoinen kirjasto lukeutuu maailman parhaiten säilyneisiin historiallisiin kirjastoihin ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Jatkamme edelleen Lindaun ihastuttavaan pieneen saarikaupunkiin. Perille päästyämme tutustumme kaupunkiin kävellen. Kaupungin rantabulevardilla ja satama-alueella näemme Lindaun maamerkit, Baijerin leijonapatsaan ja uuden majakan ja ihailemme näkymiä Bregenzin kaupunkiin järven toiselle rannalle. Lindaun tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mm. keskiaikaisen kaupungin muurin jäännökset torneineen, eri aikakausilta olevat vanha ja uusi raatihuone sekä kaunis historiallinen porvaristotalo Haus zum Cavazzen.
Lounas.

Jatkamme matkaa edelleen Füsseniin, johon majoitumme Luitpoldpark hotelliin.(2 yötä)

Torstai 2.7. Neuschwansteinin linna
Tutustumme Neuschwansteinin linnaan. Baijeria hallinnut, taiteita ja musiikkia rakastanut sekä Richard Wagneria ihaillut kuningas Ludwig II rakennutti, nykyään maailman kuuluisimmaksi linnaksi kehittyneen Neuschwansteinen linnan. Linnavuorelle pääsemme menomatkan pikkubussilla ja alaspäin tulemme hevoskyydillä. Huomioithan, että kohde vaatii kävelyä mäkeä ylös ja alas ja myös linnassa on paljon rappuja, joten vierailukohde ei sovellu liikuntaesteisille.
Lounas ja tutustuminen Füssenin historialliseen keskustaan.

Perjantai 3.7. Passionsspiele/kärsimysnäytelmä
Hyvästelemme Füssenin ja ajamme kohti kärsimysnäytelmän esityspaikkaa, Oberammergauta. Majoitumme hotelliin (hotellin nimi vahvistetaan myöhemmin) ja nautimme siellä kevyen lounaan.

Klo 13:15 Lähdemme Passionsspiele-teatterille
Klo 14:30 1.osa Passionsspiele/kärsimysnäytelmää alkaa
Klo 17:30 tauko ja illallinen Oberammergaun paikallisessa ravintolassa
Klo 20:00 2. osa Passionsspiele/kärsimysnäytelmä jatkuu
Klo 22:30 näytös loppuu

Joka 10. vuosi esitettävä kärsimysnäytelmä nähdään 42. kerran. Tämä perinne johtaa vuoteen 1633. 30-vuotinen sota oli tuonut mukanaan vaarallisen kulkutaudin, ruton. Asukkaat päättivät tehdä pyhän lupauksen ja niin sai alkunsa kuuluisa Oberammergaun kärsimysnäytelmä. Asukkaat lupautuivat näyttelemään kyläläisten omin voimin Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet joka kymmenes vuosi, säästyäkseen kulkutaudilta. Vuosi 2020 on jälleen kärsimysnäytelmävuosi ja taas Oberammergaun asukkaat lapsesta vanhukseen ovat mukana näyttelemässä kärsimysnäytelmää.
www.passionplay-oberammergau.com

Lauantai 4.7. München ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen ajamme Müncheniin, missä kävelemme Münchenin sydämeen. Aikaa jää ostoksiin ja omatoimiseen lounaaseen.
Lentoaikataulu: München-Helsinki AY1406 klo 18:50-22:15.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Oberammergaun unohtumaton kärsimysnäytelmä 29.6.-4.7.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Oberammergaun unohtumaton kärsimysnäytelmä 29.6.-4.7.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.