Pohjois-Portugalin helmiä 28.9.-2.10.2020- Porto-Lamego-Pinhão-Braga-Guimarães-Porto

Pohjois-Portugalissa on kiehtovaa historiaa, Unescon maailmanperintökohteita sekä mielikuvituksellisia linnoja. Vanhat keskiaikaiset kaupungit ja Douron jokilaakso hurmaavat kauneudellaan. Portugali elää historiassa ja nykyhetkessä ja sen vieraanvaraisten, ystävällisten ihmisten huoleton elämäntapa tarttuu hetkessä myös vierailijaan.

Meiltä saat Finnair Plus -pisteitä matkoistasi. Lue lisää tästä.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
28.9.-2.10.2020 1.590 1.959
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Porto – Helsinki
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (4 x lounas)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ALV

 

 • matkavakuutus
 • juomarahat

Maanantai 28.9. Helsinki – Porto – Lamego
Lentoaikataulu: Helsinki-Porto AY1687 klo 06:30-08:55

Suomalainen paikallisopas Pasi Hakala on vastassa Porton kentällä. Ajamme lentokentältä Douron alueen sydämeen, Lamegon kaupunkiin, jossa myös yövymme seuraavat kaksi yötä. Tämä pieni ja ihastuttava kaupunki oli olemassa jo antiikin roomalaisten aikaan.  Kaupungin historiaan on kiinnostavinta tutustua sen tärkeimpien monumenttien kautta. Lamegon linnoitus on peräisin keskiajalta, kuten myös romaanisen tyylin helmi, San Pedro de Balsemâon kappeli. Lamegoa pidetään lisäksi yhtenä Portugalin tärkeimmistä barokkikaupungeista. Korkealla kukkulalla sijaitseva Nossa Senhora dos Remedios-kirkko edustaa taas 1700-luvun rokokootyyliä. Kirkkoon vie pitkä portaikko Lamegon keskustasta ja se on tärkeä pyhiinvaelluskohde Portugalissa. Lounas ja majoittuminen Lamego Hotel & Life – hotelliin.

Tiistai 29.9. Douro-joen risteily ja viinitila
Hotellilta lähdemme kohti Peso da Reguaa, jonka kautta kulkee kaikki laivoilla kuljetettava viini Portoon. Douro-joen veneet ovat ankkuroituna jokirannassa, jonka risteilylaiturista aloitamme Douro-joen risteilyn. Alukselta käsin ihailemme jokivarren uskomattomia ja kuvauksellisia maisemia keskellä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvia liuskekivipenkereitä. Upean seudun maisemat ovat mieleenpainuvan kauniita. Risteily joella päättyy Pinhãoon, jossa käymme seinämaalauksista ja – mosaiikeista kuuluisalla rautatieasemalla.
Pinhãosta matka jatkuu viinitilalle, jossa kuulemme alueen viinien viljelyn perinteistä tutustuen viinin tuotantoon ja lopuksi maistellen viinitilan viinejä. Nautimme myös lounaan viinitilalla. Paluu bussilla Lamegon hotelliin.

Keskiviikko 30.9. Porto ja Quinta do Castelo Marian-maatila
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen suuntaamme Portugalin toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Portoon. Kaupunkiin tutustumisen aloitamme opastetulla kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Porton historiallista keskustaa.

Päivän aikana nautimme lounaan suomalaisomisteisella Quinta do Castelo Marian tilalla. Pieni maatalo puutarhoineen on laajentunut vierailun arvoiseksi kohteeksi. Tilan monivaiheisen historian kuulemme tilan suomalaisen omistajan kertomana. Aikaa jää myös kauniin puutarhan ihasteluun. Päivän päätteeksi majoitumme Porton keskustassa sijaitsevaan Carris Porto Ribeira – hotelliin.

Torstai 1.10. Braga ja Guimarães
Bragassa on sen kokoon ja sijaintiin nähden ällistyttävä määrä nähtävää, minkä selittää sen ikä; paikalla on elelty jo tuhansien vuosien ajan. Kaupungin katedraalin rakennustyötkin aloitettiin jo 1000-luvun alussa. Vanhassa kaupungissa on kauniita 1700-luvun rakennuksia ja puutarha arkkipiispan entisessä palatsissa on varsinaista silmänruokaa. Bragan lähistöllä sijaitsee kuuluisa pyhiinvaelluskohde, Bom Jesus do Monte. Sen näyttävät 116 metrin barokkityyliset portaat vievät kukkulan laella sijaitsevalle kappelille, jonka edustalta avautuvat hienot näköalat.
Bragasta jatkamme Guimarãesin pikkukaupunkiin, joka on yksi merkittävimmistä historiallisista kaupungeista Portugalissa. Guimarãesin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintölistalla arvokkaan rakennusperinteensä vuoksi. Kaupungin komea keskiaikainen linna rakennettiin 900-luvulla kukkulan huipulle suojelemaan kaupungin luostaria. Loisteliasta tunnelmaa voi aistia herttuoiden palatsissa. Lounas ja paluu Porton hotelliin.
***
Illalla halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle fado-illalliselle, jossa nautimme perinteisen portugalilaisen keittiön antimia yhdistettynä fado-esitykseen. Retkelle ilmoittaudutaan matkaa varattaessa. Illallisen hinta 50 €/henkilö. Suomalainen opas on retkellä mukana.

Perjantai 2.10. Kuuden sillan risteily ja portviinit
Aamiainen ja huoneiden luovutus.
Aamupäivän nautimme Porton värikkäistä maisemista aloittamalla ”Kuuden sillan”-jokiristeilyn Vila Nova da Gaia kaupungin puolelta. Risteilyn aikana saamme käsityksen kaupungin nähtävyyksistä joelta katsottuna ja alitamme myös Porton kuuluisat sillat, jotka yhdistävät Porton ja Vilanova da Gaia kaupungit. Jokea pitkin kuljetettiin viinitynnyreitä ympäröivältä seudulta varastoitavaksi komeilla rabelo-veneillä. Ribeiralta kelpaa katsella, vaikkapa portviiniä siemaillen, joen yli avautuvaa maisemaa ja komeaa Dom Luis I -siltaa, joka yhdistää Porton ja Vila Nova da Gaian.

Risteilyn jälkeen käymme tutustumassa portviinin valmistukseen portviinikellarissa. Vierailun yhteydessä meilläkin on tilaisuus maistella Portoa ympäröivän Douron seudun rypäleistä valmistettuja eri vahvuisia ja värisävyisiä juomia.

Kierroksen jälkeen iltapäivä on vapaa ostoksiin ja lounaan nauttimiseen ennen lentokentälle lähtöä.

Lentoaikataulu: Porto-Helsinki AY1690 klo 20:40-02:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde OP: Pohjois-Portugalin helmiä 28.9.-2.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

OP: Pohjois-Portugalin helmiä 28.9.-2.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.