Suuri Sardinian kulttuurimatka 26.9.-3.10.2020

Sardinia on Välimeren omaperäisimpiä saaria, jonka luonto on jylhä ja kasvillisuudeltaan poikkeuksellinen. Saarta ympäröivän meren vesi on kristallinkirkasta ja vaihtelee sävyltään smaragdinvihreästä musteensiniseen.  Rannat ovat edelleen harvaan rakennettuja. Sardinia oli yksi Euroopan varhaisimmista asutuista alueista: saaren mineraalirikkaudet kiinnostivat Välimerellä purjehtineita foinikialaisia ja etruskeja, keskiajalla sitä tavoittelivat Pisan ja Genovan meritasavallat. Myöhemmin aragonialaiset ja katalonialaiset valloittivat saaren pohjoisosan. Sardinia liittyy Savoijien kuningashuoneen kautta Italian yhdistymiseen 1800-luvulla.

Matkalla tutustumme länsimaiden varhaisimpaan historiaan neitseellisissä vuoristomaisemissa Sardinian viinien, gastronomian ja meren äärellä.

Oppaana Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
26.9.-3.10.2020 2.150 2.480
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – München – Cagliari // Olbia – Frankfurt – Helsinki
 • majoitus 3+ – 4* hotelleissa ohjelman mukaan, 7 yötä
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 7 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv 26.9. la Helsinki – München – Cagliari
Lennot (Lufthansa):
LH2461 Helsinki – München 12:50 – 14:20
LH1918 München – Cagliari 15:50 – 17:40

Opas on ryhmää vastassa Cagliarin lentokentällä. Majoitumme noin puolen tunnin ajomatkan päähän hotelli Panoramaan (3 yötä), joka sijaitsee lähellä Cagliarin historiallista keskustaa. Nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

2. pv 27.9. su Kierros Cagliarin historiallisessa keskustassa
Sardinian pääkaupungilla on takanaan katalonialaisten ja aragonialaisten sävyttämä menneisyys. Kukkulalla kohoaa Castello/Casteddu, josta aukeaa huikea näköala Cagliarin lahdelle. Historiallisessa keskustassa sijaitsevat katedraali S. Maria del Castello ja Arkeologinen museo. Siellä on mittava kokoelma nuraghikulttuuria kuvaavia pikkupronsseja sekä runsaasti esineistöä foinikialaisten, puunilaisten ja roomalaisten valtakaudelta. Vierailemme 400-luvulla rakennetussa San Saturninon basilikassa.

3. pv 28.9. ma Etelärannikko ja Sant’Antiocon saari
Lähdemme koko päiväksi retkelle tutustumaan Sardinian lähes kolmen vuosituhannen takaiseen menneisyyteen. Aluksi foinikialaiset ja sen jälkeen Karthagon puunilaiset hallitsivat saaren länsirannikkoa, jonne he perustivat lukuisia kauppatukikohtia. Cagliarin lahdella sijaitseva Nora (Pula) on niistä ensimmäinen yhdessä Sulcin kanssa, joka sijaitsee Sardinian lounaispuolella sijaitsevalla Sant’Antiocon saarella samannimisen kaupungin alapuolella. Museon yhteydessä on Tophet, uhrilasten lehto, johon liittyy legenda foinikialaisten lasten uhraamisesta. Aamupäivällä ajamme Cagliarin lahdelta alkavaa luonnonkaunista maisematietä pitkin lounaisrannikkoa. Maisemaravintolassa nauttimamme lounaan jälkeen palaamme nopeampaa tietä sisämaan kautta hotelliin.

4. pv 29.9. ti Tharros – Cabras – Bosa – Alghero
Aamiaisen jälleen lähdemme ylittämään Campidanon tasankoa ja näemme sen keskiosassa sijaitsevan Oristanon riisinviljelyalueen. Siniksen kauniissa maisemassa on foinikialaisten perustaman Tharroksen arkeologinen alue, johon tutustumme samoin kuin 500-luvun varhaiskristilliseen basilikaan San Giovanni in Sinis. Nautimme lounaan läheisessä terassiravintolassa, ja jatkamme sitten kuuluisan kalanmätiherkun eli bottargan tuotantokeskukseen Cabrasiin. Vierailemme Giovanni Marongiun museossa katsomassa nuraghien vanhimpia, jättiläismäisiä veistoksia, jotka löydettiin Oristanon lahdelta Monte Pramasta. Jatkamme rantatietä ohi Santa Caterina Pittinurun kauniiden maisemin ja Temojoen laaksoon, jossa foinikialaisten perustama Bosa sijaitsee. Rinnettä ylös kipuavan värikylläisen kylän yläpuolella kohoaa 1100-luvulla rakennettu Malaspinan linna, joka kertoo laakson tärkeästä asemasta mantereelta tulleiden pisalaisten hallitsijoiden aikana. Vierailemme Bosan malvasiaviinin tuottajan enoteekissa, jossa saamme maistella paitsi oliiviöljyä myös kahta erilaista malvasiaa. Tauon jälkeen jatkamme kohti Algheron korallilahtea, jonne saavumme vajaassa tunnissa. Majoitumme keskustan liepeillä sijaitsevaan rantahotelli Calabonaan (2 yötä). Ilta vapaa yhteisestä ohjelmasta.

5. pv 30.9. ke Neptunuksen tippukiviluolat Algherossa – Sella & Moscan viinitila
Aamupäivällä teemme veneretken Korallilahden halki, suuntana Algheroa vastapäätä kohoavan Capo Caccian kallion juurella sijaitsevat tippukiviluolat. Valaistut salit henkivät satumaista tunnelmaa. Iltapäivällä ajamme bussilla Sella & Moscan viinitilalle, jossa saamme kellarikierroksen jälkeen maistella talon tuotteita. Ilta vapaata.

6. pv 1.10. to Sardinian paimentolaiskulttuuri: Santu Antinun nuraghi – Gennargentun vuoristo – Orgosolon murales-maalaukset – Paimenten lounas
Aamiaisen jälkeen lähdemme sisämaan vuoristomaisemiin runsaan parin tunnin ajomatkan päähän. Matkan varrella pysähdymme tutustumaan pronssikaudella kukoistaneeseen nuraghikulttuuriin, jonka parhaiten säilyneitä esimerkkejä on Santu Antinun valtavista kivilohkareista rakennettu linnake. Eri puolilla Sardiniaa on säilynyt yli 6000 nuraghia sekä lukuisia muita esihistoriallisia monumentteja.
Vuosituhansien paimentolaisuus on leimannut Sardinian maisemaa ja johtanut poikkeuksellisiin maanomistuksen muotoihin. Eristäytyneessä sisämaassa kohoaa lähes 2000 metrin korkuinen Gennargentun vuoristo. Antiikin aikana Barbagian alue puolustautui menestyksellisesti roomalaislegioonia vastaan, ja on ollut myöhemmin tunnettu hurjista kapinallisistaan. Lammastalous on yhä pääelinkeino, ja erinomaiset juustot valloittivat Amerikan toista sataa vuotta sitten. Koko maailman yhteiskunnallisiin oloihin kantaa ottava liike on innoittanut murales-seinämaalaukset Orgosolon keskustan julkisivuissa. Nautimme tyypillisen lammaspaimenten lounaan rautatammien siimeksessä keskellä jylhää vuoristomaisemaa. Syömme sormin karjatilojen tuotteita ja juomme Cannonau-viiniä. Lounastauon jälkeen jatkamme vajaan parin tunnin ajomatkan päähän saaren itärannikolle Olbiaan, jonka edessä levittäytyy Golfo degli Arancin lahti. Majoitumme palkittuun perhehotelli Gabbiano Azzurroon (2 yötä).

7. pv 2.10. pe Garibaldin saari Caprera – miljonäärien Smaragdirannikko
Aamiaisen jälkeen lähdemme n. 45 min. ajomatkan päähän Palauhun, josta autolautta kuljettaa meidät 15 min. matkan päähän Capreran saarelle. La Maddalenan saariston luonnonsuojelualueella Italian vapaustaistelija, kansallissankari Giuseppe Garibaldi eli vuosikymmeniä omistamallaan karulla saarella. Näemme hänen kotipiirinsä, johon hänet on haudattu. Maddalenan keskustassa pidämme lounastauon ja ajamme sitten Costa Smeraldan lomaparatiisiin, jonka prinssi Aga Khan rakennutti 1960-luvulla. Turkoosinvihreä meri huuhtoo 55 kilometrin pituista rannikkoa, jonka keskellä luonnon siimeksessä sijaitsee loistohuviloita. Palaamme iltapäivällä hotelliin, jossa syömme yhteisen illallisen.

8. pv 3.10. la Olbia – Frankfurt – Helsinki
Aamupäivä vapaata. Yhteisen hotellilounaan jälkeen lähdemme kohti Olbian lentokenttää.

Lennot (Lufthansa):
LH321 Olbia – Frankfurt 18:35 – 20:30
LH854 Frankfurt – Helsinki 21:30 – 00:50 (+1)

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Suuri Sardinian kulttuurimatka 26.9.-3.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Suuri Sardinian kulttuurimatka 26.9.-3.10.2020 (opastettu ryhmämatka)