Suomen Kuvalehti: Syötävän hyvä Espanja 18.-23.10.2020

Espanjan vihreä luoteiskolkka on ansaitusti noussut Euroopan kulinaariseen eturiviin. Tämä matka vie hurmaavaan seikkailuun erilaisten makujen maailmaan, galicialaiseen keittiöön. Galician kiertomatkan aikana useat vierailukohteista ovat Unescon maailmanperintökohteiden listalla, joten matkan kulttuurihistoriallinenkin anti on huomattava.

Meiltä saat Finnair Plus -pisteitä matkoistasi. Lue lisää tästä.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
18.-23.10.2020 1.689 1.959
 • Lufthansan edestakaiset reittilennot Helsinki – Frankfurt – Porto – Frankfurt – Helsinki lentokenttäveroineen
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (3 x lounas + 1 x illallinen)
 • juusto- ja viinitilavierailu
 • simpukkaristeily (säävaraus)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat

Sunnuntai 18.10. Helsinki – Frankfurt – Porto
Lentoaikataulu:
Helsinki-Frankfurt LH855 klo 06:30-08:10
Frankfurt-Porto LH1176 klo 09:30-11:15

Lentokentän tuloaulassa tapaamme paikallisoppaan, Ulla Lipastin. Jatkamme bussilla kohti Espanjaa ja Galician itsehallintoaluetta. Matkan varrella pidämme lounastauon Tuissa, perinteiseen galicialaiseen kartanotyyliin rakennetun Parador-hotellin ravintolassa, jossa pääsemme aloittamaan matkamme paikallisia tuotteita nauttien.  Majoittuminen A Coruñan kaupunkiin Melia Maria Pita– hotelliin.

Maanantai 19.10. A Coruña ja ”Costa da Morte”
Tutustumme A Coruñaan. Kaupungin alkuperä on merikaupan käynnissä, ja sen symboli Herkuleksen torni, roomalainen majakka ohjaa edelleen merimiehiä. Tornin ympärille levittäytyy paitsi Atlantin valtameri, myös A Coruñan puistomainen niemenkärki, jonka Pase Marítimolla voi tehdä kävelyretkiä ja ihastella Manolo Pazin taideteosta ”Los Menhires”.
Kierroksen aikana näemme myös muita A Coruñan tärkeitä kohteita, kuten Galerías Coruñesas; satamaa vasten rakennetut lasitetut parvekkeet, ja jotka ovat antaneet kaupungille lempinimen “kristallikaupunki”. Rantakadun tuntumasta löytyvät myös kaupungin tärkeimmät kirkot, sekä keskusaukio Praza do María Pita.
Tämän päivän a Coruña on moderni, elinvoimainen metropoli täynnä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja ravintoloita.
Jatkamme ympäristöön tutustumista Kuoleman rannikolle, ”Costa da Morte”. Pahaa enteilevän nimensä rannikko on saanut lukuisista merenkävijöitä kohdanneista onnettomuuksista ja haaksirikoista Atlantin myrskyissä ja kivisessä matalikossa. Tällä panoraamareitillä nähdään Atlantin valtameren rantoja, pieniä kalastajakyliä kuvauksellisine ja kapeine katuineen, romaanisia ja goottilaisia kirkkoja, ja lopuksi keskiaikaisen pyhiinvaelluksen loppupisteen Finisterren Atlantin rannalla.
Lounas Finisterrassa hiekkarannan tuntumassa merenantimista nauttien. Entisen suolatehtaan tiloihin entisöidyn ravintolan erikoisuudet valmistetaan Costa da Morten parhaista tuotteista. Niiden maku, tuoreus ja laatu tarjoavat ainutlaatuisen gastronomisen kokemuksen.

Tiistai 20.10. Rias Altas
Rannikkoa myötäilevään reittiin A Coruñasta Ribadeoon mahtuu monenlaista maisemaa ja pientä kylää. Pohjoisissa osissa Galiciaa kohdataan korkeimmat rannikon kalliojyrkänteet noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä on San Andrés de Teixidon pyhättö, jonka ulkoasussa ja tunnelmassa on jotain satumaista.
Kuvauksellinen kalastajakylä Cedeira tarjoaa oivalliset puitteet retkipäivän lounaalle. Cedeira on epäilemättä yksi Galician ja erityisesti Rías Altas alueen suositeltavimmista paikoista erinomaisesta ruuasta nauttimiseen. Meren läheisyydestä johtuen tarjonta keskittyy pääasiassa kaloihin ja äyriäisiin. Badulaque-ravintola on yksi kaupungin vakiintuneimmista ravintoloista. Perinteistä ruokaa on tarjoiltu jo vuosikymmenien ajan ja merenelävät ja kalat ovat maukkaita. Ravintolan listan ehdoton päähenkilö on suvussa kulkeneen ohjeen mukaan valmistettu merikrotti.
Päivän aikana vierailemme myös juustotilalla. Meillä on tilaisuus tutustua laajaan galicialaiseen kulinaristiseen tuoteperheeseen kuuluviin tuotteisiin, joista useat ovat alkuperänimityksellä suojattuja. Tunnetuimpiin juustoihin kuuluvat Queso Tetilla ja Queso San Simon. Lehmänmaidosta valmistetuissa juustoissa on pehmeä täyteläinen maku, jonka kanssa makupariksi sopii erinomaisesti kvitteniomenasta valmistettu membrillo -marmeladi.

Keskiviikko 21.10. Santiago de Compostela
Lähdemme kohti Galician pääkaupunkia, katolisen maailman tärkeänä pyhiinvaelluskohteena tunnettua Santiago de Compostelaa.
Kaupunkiin tutustumisen aloitamme tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvasta Mercado de Abastos – kauppahallista. Hallin myyntikojut tarjoavat valtavan määrän erilaisia tuoretuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa, äyriäisiä ja mausteita. Hallissa voi myös herkutella upeilla tapaksilla ja seurata kauppahallin iloista ihmisvilinää.
Santiagon vanha kaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Katedraalin ohella kaupungin kapeat ja maalaukselliset pikkukadut, Alameda-puisto, lukuisat luostarit, pienet kirkot ja kappelit ja aukiot kuuluvat kaupungin tärkeimpiin vierailukohteisiin. Tohtori Casaresin vuonna 1843 perustama apteekki Toural-aukion reunalla on myös yksi kaupungin nähtävyyksistä. Apteekissa käynee enemmän apteekin hyllyjä ja purnukoita ja puuleikkauksin koristeltua kattoa ihailevia vierailijoita kuin varsinaisia asiakkaita.
Päivän aikana nautimme lounaan historiallisessa keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, jonka keittiö yhdistää taitavasti perinnekeittiön ja nykysuuntaukset. Tuoretuotteet ravintolaan hankitaain päivittäin läheisestä kauppahallista tai suoraan pientuottajilta.
Majoittuminen Virxe da Cerca – hotelliin.

Torstai 22.10. Rias Baixas
Rías Baixas eli alajoet alkavat heti Costa da Morten eteläpuolelta ja jatkuvat aina Portugalin rajalle asti. Se käsittää pitkän pätkän kiemurtelevaa rannikkoa, josta löytyy paljon pieniä, pittoreskeja kyliä ja kaupunkeja. Rannikolla vallitsee leuto ilma suurimman osan vuodesta ja alueella on laajoja metsiä.
Tärkeitä kohteita alueella ovat Muroksen rantakaupunki, kelttiläishenkiset Castro do Baroñan rauniot ja vanha Noian kaupunki, Világarcia de Arousa ja Isla de Arousa.
La Toja on saari, jota koristavat männyt ja joka on kehittynyt tärkeäksi ja ylelliseksi matkailukeskukseksi. Nähtävyyksien puolesta A Toxan helmi on 1200-luvulla rakennettu, simpukoin päällystetty San Sebastianin kappeli. Cambados ja O Grove ovat vanhoja viehättäviä kalastajakyliä. Niemimaan etelä-rannikolta löytyy puolestaan Combarro, lumoava horreos-kylä. Horreokset ovat perinteisiä varastorakennuksia, jotka rakennettiin jalkojen päälle, jotteivat rotat pääsisi viljan kimppuun.

Viininviljely on myös tärkeää, Albariño on varmasti yksi hienoimpia valkoviinejä maailmassa. Käynti Martin Codax – viinitilalla, tutustuminen viinintuotantoon ja vierailun päättävä viininmaistelu suolaisten purtavien kera on yksi retkipäivän kohokohdista.  Viinitarhoilla viljelty Albariño-rypäle on D.O. Rías Baixas alueen ja koko Galician tärkeimpiä ja tunnetuimpia. Albariño rypäleistä valmistettu viini on yksi Galician -symboleista.
Viinitilalta jatkamme O Grove – kalastajakylään, jonka satamasta aloitamme jokiristeilyn ja tutustumme Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn. Kyseisellä alueella meri ja joki yhtyvät, jolloin veren suolapitoisuus sopii luonnostaan simpukoiden viljelylle. Tällä alueella on 2500 lauttaa, joissa simpukoita viljellään. Alukselta käsin voimme seurata, kuinka vanhat kalastajat pienissä veneissään onkivat mustekaloja ja hyvällä onnella voimme saada näköpiiriin myös iloisesti hyppivän delfiiniparven. Juuri pyydetyt ja keitetyt sinisimpukat ribeiro-viinin kanssa maistuvat herkullisilta. Jäähyväisillallinen.

Perjantai 23.10. Kotimatka
Klo 12:00 Lähtö Porton lentokentälle

Lentoaikataulu:
Porto-Frankfurt LH1179 klo 16:30-20:10
Frankfurt-Helsinki LH854 klo 21:30-00:50+1

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkanjohtajana/oppaana toimii Ulla Lipasti, joka on asunut Madridissa vuodesta 1993. Ullalla on pitkä kokemus Espanjasta ja työnkuvaan kuuluu mm. suomalaisryhmien opastaminen kierto- tai patikkamatkoilla. Ullan tausta on terveystieteissä, mutta melko pian Espanjaan asettautumisen jälkeen maan kieltä, kulttuuria ja historiaa opiskeltuaan tiensä johti matkailun pariin.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Syötävän hyvä Espanja 18.-23.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Syötävän hyvä Espanja 18.-23.10.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.