Adventtimatka Roomaan 4.-8.12.2019

Joulukuun pimeydestä Rooman valoon. Matkan aikana asutaan luostarihotellissa Rooman historiallisen  keskustan sydämessä ja vieraillaan muun muassa Palatinus-kukkulan keisaripalatsissa, Giorgio de Chiricon taitelija kodissa ja Villa Farnesinan Leonardo da Vincin 500-vuotisnäyttelyssä. Kolmena iltana saamme lisäksi nauttia matkaemäntä Hanna Ekolan musiikkihetkistä, joissa mukana on myös Kai Jämsä.

Oppaana matkalla on legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 4 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
4.-8.12.2019 1.485 1.710
 • Finnairin lennot suorat Helsinki – Rooma – Helsinki, turistiluokassa
 • majoitus *** luostarihotellissa Rooman keskustassa (4 yötä)
 • aamiainen luostarihotellissa
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • matkaohjelmassa mainitut retket sisäänpääsymaksuineen
 • matkaohjelmassa mainitut ruokailut viineineen, 4 ateriaa
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

4.12.2019 ke Helsinki – Rooma
Lento (Finnair):
AY1769 Helsinki – Rooma 16:20 – 18:45

Opas on ryhmää vastassa Rooman lentokentällä. Bussikuljetus Rooman historiallisen keskustan sydämessä Piazza Farnesella sijaitsevaan Pyhän Birgitan luostarihotelliin Casa di S. Brigida. Yhteinen tutustumisillallinen Siljan, Hannan ja Kain johdolla.

5.12.2019 to Palatinus-kukkulan keisaripalatsit
Palatinuksella sijaitseva keisarien hallintopalatsi on avattu uudelleen valojen ja projisoitavien tilojen havainnollistamana virtuaalivierailuna. Vierailu (englanninkielinen selostus) alkaa keisarinna Livian freskojen ja mosaiikkilattioiden koristelemasta Domuksesta, jatkuu Augustuksen freskoin koristeltuihin tiloihin ja huipentuu keisarin täydellisenä säilyneeseen yksityiseen työhuoneeseen. Sieltä siirrymme Domitianuksen rakennuttaman hallintopalatsin ruokasalin tricliniumin alapuolella säilyneeseen Domus Transitoriaan, jossa voimme eläytyä 3D -lasien avulla Neron aikaan ennen Rooman paloa v. 64.
(Ohjelman toteutuminen riippuu uuden vierailumuodon jatkumisesta ilman muutoksia. Aikataulu selviää vasta varaamisajankohtana. Viime hetkellä ilmoittautuneille ei voida taata osallistumista, sillä osallistujamäärä on rajattu 20 henkeen.)

RAKKAUS ON TÄRKEIN – Hanna Ekolan ja Kai Jämsän lämmin ja valoisa musiikkihetki luostarin kirjastossa.

6.12.2019 pe Giorgio De Chiricon taiteilijakoti
”Roomaa pidetään maailman napana ja Espanjalaista aukiota Rooman napana, vaimollani ja minulla on näin ollen onni asua maailman navan keskustan sydämessä…”, totesi metafyysisen maalaustaiteen perustaja, ”maailman napaan” v. 1948 muuttanut Giorgio De Chirico, joka istui mielellään myös läheisessä Antico Caffè Grecossa. Näemme kotimuseossa lukuisia taiteilijan maalauksia ja veistoksia. Kävelykierroksella vierailemme Piazza del Popololla sijaitsevassa kirkossa, jossa näemme Caravaggion maalaamat alttaritaulut. Päätämme kierroksen yhteiselle Itsenäisyyspäivän lounaalle.

TUHAT KYNTTILÄÄ – Hanna Ekolan ja Kai Jämsän lämmin ja jouluinen itsenäisyyspäivän musiikkihetki luostarin kirjastossa.

7.12.2019 la Ostia Antica
Tiber-joen suistossa sijaitseva muinaisen Rooman satamakaupunki Ostia on erinomaisesti säilynyt antiikin aikainen kaupunki. Sen käsittävä Parco Archeologico on Euroopan suurimpia (130 ha) ja siihen kuuluu myös Ostian pohjoispuolella sijaitseva Portus. Viime vuosina jatkuneet kaivaukset vahvistavat käsitystä maailmankaupungista, jonka sataman kautta uskonnot ja kansat saapuivat Välimeren rannoilta Imperiumin sydämeen.
Suomen Rooman Instituutti on osallistunut alueella suoritettaviin kaivauksiin. Tampereen museokeskus Vapriikissa avataan syksyllä suomalais-italialaisin voimin toteutettu näyttely Ostia – Portti Roomaan (1.11.2019–10.5.2020)
Teemme puolen päivän retken metrolla.

KAUNISTA KIITOSTA – Hanna Ekola ja Kai Jämsän voimaannuttava musiikkihetki luostarin kirjastossa.

Yhteinen illallinen nautitaan luostarissa.

8.12.2019 su Villa Farnesina, Leonardo da Vincin 500-vuotisnäyttely
Vietämme viimeisen aamupäivän Villa Farnesinan renessanssihuvilassa. Rakennus tunnetaan myös Raffaellon ja hänen koulukuntansa sekä sienalaisen Baldassare Peruzzin seinä- ja kattofreskoista. Villassa avataan 3.10.2019 Leonardo da Vincin kuoleman 500-vuotisjuhlanäyttely.
Aamupäivän vierailun jälkeen nautimme yhteisen läksiäislounaan, jonka jälkeen lähdemme ajamaan lentokentälle.

Lento (Finnair):
AY1764 Rooma – Helsinki 19:45 – 00:05 (+1)

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän mimimikoko 10.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Adventtimatka Roomaan 4.-8.12.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Adventtimatka Roomaan 4.-8.12.2019 (opastettu ryhmämatka)