Devonin ja Cornwallin puutarhat 28.4.-3.5.2019

Cornwallin ja Devonin lempeä ilmasto takaa mitä otollisimmat olosuhteet kymmenille upeille puutarhoille, joissa viihtyvät jopa trooppiset lajikkeet. Lähde ihastelemaan keväistä kukkaloistoa ja hakemaan ideoita omaan puutarhaasi!

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
28.4.-3.5.2019 1.495 1.849

– Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki-Lontoo-Helsinki turistiluokassa
– lentokenttä- ja hotelliverot
– ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisella valitussa huonetyypissä
– ohjelman mukaiset ruokailut (5 x illallinen)
– ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
– suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
– ALV

Sunnuntai 28.4. Helsinki – Lontoo – Devon
Lentoaikataulu: Helsinki-Lontoo AY1331 klo 08:00-09:10

Nousemme bussiin ja suuntaamme kohti Devonin maakuntaa. Matkalla pysähdymme East Lambrookin puutarhassa, Somersetin maakunnassa. Tämä puutarha on viehättävä, tyypillinen englantilainen kotipuutarha, jonka on luonut Margery Fish. Hän osti talon juuri ennen toista maailmansotaa ja halusi luoda puutarhan, johon ei tarvitse palkata henkilökuntaa vaan jota pystyy itse hoitamaan. Margery on kirjoittanut myös useita kirjoja aiheesta. Jatkamme matkaa ja käymme hunajafarmilla, jossa kuulemme mehiläisen hoidosta ja miten tällä tilalla tuotetaan hunajaa. Saavumme illan suussa Pohjois-Devoniin ja majoitumme The Royal and Fortesque hotelliin (2 yötä). Illallinen.

Maanantai 29.4. Kolmen Devonin puutarhan kierros
Aloitamme päivän tutustumalla Marwood Hill – puutarhaan. Tämän kahdeksan hehtaarin puutarhan loi tohtori Jimmy Smart 1950-luvulla. Hänestä kehittyi yksi maan johtavista kameliaeksperteistä. Puutarha jakautuu sujuvasti ja luonnollisesti eri osiin; puutarhan yläosista löytyy kamelioita, alppiruusuja ja pioneita ja alapuutarhasta taas bambuja ja angervoja. Puutarhassa on yli 20 eri puulajia, joista osa on eukalyptuksia. Puutarhassa on myös paljon perhosia, hyönteisiä ja lintuja, kuten kuningaskalastajia.
Pidämme omakustanteisen lounastauon Great Torringtonin kylässä, josta jatkamme RHS Rosemoor – puutarhaan. Tämä Lady Anne Berryn metsän keskellä luoma puutarha on maaperältään haasteellista kasvualustaa vaikka ilmasto on toisaalta leuto ja siksi suotuisa monille kasveille, jotka eivät yleensä saarivaltiossa menesty. Puutarha on erittäin kaunis ja sieltä löytyy mm. ruusuja, pensaita, sipuli- ja hyötykasveja jne.
Ennen hotelliin paluuta pistäydymme vielä Tapeley Park – tilalla, joka on ollut saman perheen omistuksessa jo monen sukupolven ajan. Sen sijainti mäen päällä tarjoaa loistavan näköalan Torridge-joelle ja Pohjois-Devonin rannikolle. Täällä kannatta käydä katsastamassa ainakin kaunis italialainen puutarha, vanha metsikkö ja käydä paijaamassa ihania Highland Cattle – lehmiä! Illallinen.

Tiistai 30.4. Kohti Cornwallin kreivikuntaa
Suuntaamme Cornwallia kohti. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on pieni yksityinen puutarha Buden kaupungin lähellä, Half Acre. Puutarhan omistaja on kuvanveistäjä, joka on saavuttanut jonkun verran myös kansainvälistä mainetta. Hänen kivimökkinsä puutarhassa on useita taideteoksia kasvien seassa. Puutarha on erikoinen ja erilainen verrattuna moneen muuhun puutarhaan, sillä puutarhan omistaja on erikoistunut betoniin ja osa puutarhasta on betonia.
Seuraavaksi vierailemme yhdessä maan merkittävimmistä puutarhoista – Eden Projectissa. Tämä kasvitieteellinen, kansainvälistäkin mainetta niittänyt puutarha on rakennettu vanhan savikaivoksen paikalle ja sen kolmessa mahtavassa kasvihuoneessa on valtava määrä eri ilmastojen kasveja.
Vielä ennen hotelliin saapumista vierailemme Lost Garden of Heligan – puutarhassa, joka on olut Tremayne perheen kotipuutarha jo yli 400 vuotta. Se oli kuitenkin jätetty pahasti hoitamatta, kunnes noin 25 vuotta sitten sitä alettiin rakentamaan uudelleen. Tämä lähes mystinen puutarha on vertaansa vailla.
Saavumme St Ivesiin ja majoitumme Tregenna Castle Resort hotelliin. (3 yötä). Illallinen.

Keskiviikko 1.5. Kolmen Cornwallin puutarhan kierros
Tänään ajamme itään ja tutustumme ensin Penjerrickin puutarhaan, jonka keväinen kukkaloisto on parhaimmillaan. Tämä puolen hehtaarin kokoinen, semi-trooppinen puutarha sai alkunsa englantilaisen geologin Robert Foxin ostettua tilan 1800-luvulla. Robertin poika alkoi suunnitella ja luoda puutarhaa. Tältä ajalta puutarhassa on yhä jäljellä esim. alppiruusulajeja, jotka hän loi yhdessä puutarhurinsa kanssa sekä useita subtrooppisia puita. Puutarhassa on myös paljon erilaisia saniaisia, magnolioita ja jättigunneraa.
Täältä matkamme jatkuu Trebah-puutarhaan, joka sijaitsee vehreässä laaksossa, meren rannalla. Täällä näemme mm. 100 vuotta vanhoja alppiruusuja, palmuja, bambuja, hortensioita sekä paljon erilaisia puita. Puutarhan oma opas tekee meille kattavan opastetun kierroksen, jonka jälkeen on aikaa vaikka kahvitella tai tehdä ostoksia puutarhan kaupassa.
Paluumatkalla St Ivesiin piipahdamme vielä Bonythonin kartanon tiluksilla, josta löytyy alueelle perinteinen kartano, jonka nykyiset omistajat Sue & Richard Nathan ovat viimeiset 20 vuotta rakentaneet sen puutarhaa. Lähes kaikki kasvit, joita täällä kasvaa on pariskunnan istuttamia. Tiluksilla on myös olkikattoinen kesämökki, joka on rakennettu jätekivestä. Tähän aikaan vuodesta siniset liljat ja iirikset ovat upeimmillaan. Ihmeteltävää on myös vihannes- ja hedelmäistutuksissa, Etelä-Afrikkalaisissa kasveissa sekä bambuissa ja saniaisissa. Illallinen.

Torstai 2.5. St Ives
Tänään tutustumme tarkemmin St Ivesiin, joka on koko maakunnan suosituin ja tunnetuin taiteilijayhdyskunta. Teemme paikallisoppaan kanssa yhteisen kävelykierroksen ja kuulemme mm. sardiinikalastuksen ja kaivosteollisuuden merkityksestä kaupungille, merirosvoista, taiteilijayhdyskunnasta ja taiteesta kaupungissa yleensä, majakoista ja rannikosta. Lounaaksi suosittelemme tietenkin fish & chips – ateriaa yhdessä monista rannan pikkukuppiloista. Ja jos siltä tuntuu, voit käydä oluella kaupungin vanhimmassa pubissa, joka on 1300-luvulta. Suosittelemme myös Tate Modern – museota ja Barbra Hepwortin patsaspuutarhaa. Kylässä on paljon ateljeita ja taidekauppoja, joissa käymiseen jää omaa aikaa. Kylässä on myös paljon vaate-, kenkä- ja lahjatavaraliikkeitä. Helena Schjerfbeck muuten maalasi kuuluisan Toipilas-taulun täällä…Illallinen.

Perjantai 3.5. Siideriä ja idyllinen Lacock
Jätämme St. Ivesin ja suuntaamme lentokentälle. Teemme pysähdyksen siideritilalla, jossa teemme opastetun kierroksen ja näemme kuinka omenoista saadaan siideriintarvittava mehu sekä saamme hieman välipalaa ja tietenkin mahdollisuuden maistaa tilan tuotetta!  Jatkamme matkaa ja teemme vielä yhden jaloittelutauon ennen lentokentälle tuloa Lacockin kylässä. Tämä ihana perinnekylä on kuin suoraan Dickensin romaanista olkikattoisine taloineen. Täällä onkin kuvattu monia BBC:n televisiosarjoja ja elokuvia.

Lentoaikataulu: Lontoo-Helsinki AY1338 klo 18:05-23:00

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko on 15.

  • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
  •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
  • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
  • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
  • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
  • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
  • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Kotiliesi: Devonin ja Cornwallin puutarhat 28.4.-3.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Kotiliesi: Devonin ja Cornwallin puutarhat 28.4.-3.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.