Italian avaimet 10.-20.1.2020

Friuli-Venezia Giulian alueella Adrianmeren pohjukassa sijaitseva Trieste on ollut vuosisatojen ajan monikulttuurinen kaupunki idän ja lännen, pohjoisen ja etelän risteyskohdassa. Erityisesti valkoviinien tuottajana Friuli on yksi Italian kiinnostavimmista viljelyalueista. Rannikon tuntumassa sijaitsee Aquileian hieno keisariaikainen, myöhäisantiikin ja varhaiskristillisen ajan keskus. Sisämaassa taas odottavat Palmanova hengästyttävine asemakaavoineen, San Danielen gastronomiset elämykset ja Udinen maineikas yliopistokaupunki.

Ateneumin kesän 2018 maagista realismia esittelevässä Fantastico! -näyttelyssä oli esillä maistiaisia Triesten Museo Revoltellan modernin taiteen kokoelmista – nyt tutustumme museon koko antiin. Kaupungissa elää myös vahva keskieurooppalainen kahvilakulttuuri, josta voi nauttia esimerkiksi Caffé Specchissä tai Caffé San Marcossa.

Italian sanastoa ja kielioppia täydentävän kielikurssin (yhteensä 30 oppituntia à 45 min) aikana syvennymme triesteläisten kirjailijoiden Italo Svevon ja Claudio Magrisin sekä runoilija Umberto Saban teoksiin. Opettajana ja oppaana matkalla toimii Fm Elina Suolahti.

Hinta

Hinta 10 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
10.-20.1.2020 1.998 2.393
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Munchen – Trieste – Munchen – Helsinki
 • majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa, 10 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotellissa
 • ohjelmassa mainitut 9 ateriaa viineineen
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • kielikurssi materiaaleineen (30 oppituntia à 45 min)
 • opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv pe 10.1. Helsinki – München – Trieste
Lennot:
LH849 Helsinki-Frankfurt 14:05 – 15:50
LH244 Frankfurt-Trieste 16:40 – 17:50

Triesten lentokentältä ajamme bussillamme 4* Hotel Victoriaan, jossa majoitumme koko matkan aja (10 yötä). Ennen ilta-ateriaa teemme kävellen tutustumiskierroksen Triesten keskustaan. Yhteinen illallinen nautitaan hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

2. pv la 11.1. Kaupunkikierros bussilla. Kielikurssi alkaa.
Aamiaisen jälkeen kierrämme bussilla Triesten keskustan tärkeimmillä paikoilla. Pysähdymme Välimereen rajoittuvalla Piazza dell’Unitàn aukiolla ja käymme kirjailijoiden suosimassa kahvilassa. Ajamme Habsburgien hallitsijasuvun Miramaren linnaan, jossa teemme opastetun kierroksen.  Yhteisen lounaan jälkeen palaamme hotelliin.
Iltapäivällä aloitamme italianopinnot klo 15.30 ja jatkamme opiskelua klo 17.30 asti.

3. pv su 12.1. Koulupäivä
Opiskelua klo 9.00 – 13.00 ja omaehtoisen lounaan jälkeen iltapäivällä klo 15 – 17.30.
Nautimme yhteisen illallisen lähiravintolassa.

4. pv ma 13.1. Triesten taidetta ja kirjallisuutta
Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen kohti kirjailija Italo Svevon kotimuseota. Yhteisen lounaan jälkeen suuntaamme Museo Revoltellaan, jossa näemme 1900-luvun italialaisen maalaus- ja veistotaiteen kokoelman.

5. pv ti 14.1. Koulupäivä
Opiskelua klo 9.00 – 13.00 ja omaehtoisen lounaan jälkeen iltapäivällä klo 15 – 17.30.
Yhteinen illallinen.

6. pv ke 15.1. Retkipäivä: Spilimbergo – San Daniele – Udine
Aamiaisen jälkeen ajamme mosaiikkitaiteen pääkaupunkiin Spilimbergoon. Opastettuun kierrokseen kuuluu vierailu Friulin mosaiikkitaiteen koulussa. Friulin Alppien juurella sijaitsevassa San Danielessa tutustumme Sant’Antonio Abaten kirkkoon, jonka sisäseiniä koristavan freskosarjan maalasi paikallinen taiteilija Martino da Udine vuosien 1497 ja 1522 välisenä aikana. Vierailemme kinkunkypsyttämössä, jossa kuulemme valmistuksen eri vaiheista ja nautimme kinkkupainotteisen lounaan.
Iltapäivällä jatkamme yliopistokaupunki Udineen. Näemme linnan, joka kukkulalta hallitsee historiallista keskustaa, ja sen edustalla aukeavan Piazza Libertàn, jota reunustavat venetsialaistyyppiset rakennukset. Vierailemme arkkipiispan palatsissa ihailemassa Giambattista Tiepolon seinämaalauksia. Palaamme Triesteen illansuussa.

7. pv to 16.1. Koulupäivä
Opiskelua klo 9.00 – 13.00 ja omaehtoisen lounaan jälkeen iltapäivällä klo 15 – 17.30.
Yhteinen illallinen.

8. pv pe 17.1. Vapaapäivä

9. pv la 18.1. Retkipäivä: Aquileia – Cividale del Friuli – Palmanova
Lähdemme aamulla ajamaan kohti Aquileiaa, jossa teemme opastetun kierroksen arkeologisella alueella. Näemme hyvin säilyneitä roomalaisajan julkisia tiloja ja yksityisiä rakennuksia. Kierroksen jälkeen ajamme Cividale del Friuliin, jonka antiikin aikaisesta nimestä FORUM IULII juontuu koko alueen nimi Friuli. Seudulla viljellään mainiota valkoviiniä, jonka tuotantoon tutustumme. Syömme yhteisen lounaan viinitilalla. Iltapäivällä ajamme Palmanovaan, joka on venetsialaisen sotilasarkkitehtuurin mestariteos. Kaupungin pohjakaava on symmetrisen yhdeksänsakaraisen tähden muotoinen. Palaamme illansuussa Triesteen.

10. pv su 19.1. Koulua aamupäivällä, iltapäivällä kurssin päättäjäiset.
Läksiäisillallinen triesteläisessä ravintolassa.

11. pv ma 20.1. Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen lähdemme Triesten lentokentälle, kotimatka alkaa.

Lennot:
LH1935 Trieste-Munchen 13:10 – 14:05
LH2464 Munchen-Helsinki 15:20 – 18:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 12.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Italian avaimet 10.-20.1.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Italian avaimet 10.-20.1.2020 (opastettu ryhmämatka)