Italian renessanssihovit ja Venetsia 22.2.-29.2.2020

Matkalla tutustutaan Este- ja Gonzaga-sukujen renessanssihoveihin Modenassa, Mantovasssa ja Ferrarassa, vieraillaan juusto-, balsamietikka- ja viinitiloilla maistelemassa paikallisia herkkuja sekä lumoudutaan venetsialaisten mestareiden, mm. Tizzianon ja Tintoretton, maalaustaiteesta.  Oppaana Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
22.2.-29.2.2020 1.995 2.380
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Frankfurt – Bologna – München – Helsinki
 • majoitus 4* hotelleissa, 7 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 6 ateriaa viineineen
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut Italiassa
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv 22.2. la Helsinki – Bologna – Modena

Lennot (Lufthansa):
LH855  Helsinki – Frankfurt  07:20 – 09:10
LH 284  Frankfurt – Bologna  12:30 – 13:50

Oppaamme Silja Tuominen on ryhmää vastassa Bolognan lentokentällä. Jatkamme bussilla Modenaan ja majoitumme kaupungin pääkadulla sijaitsevaan 4* hotelliin (4 yötä).

Vierailemme romaanisessa katedraalissa, joka on yhdessä kellotapulinsa, nk. Ghirlandinan ja ympäröivän Piazza Granden kanssa Unescon kulttuuriperintökohde. Illallinen.

2. pv 23.2. su Castello di Sassuolo – Maranello – Pavarottin hauta – Galleria Estense

Tutustumme aamupäivällä Este-suvun 1600-luvulla vapaa-ajan viettoon ja edustamiseen rakennetun Sassuolon herttuanpalatsin freskojen koristelemiin saleihin. Jatkamme sieltä läheiseen Maranelloon, jossa näemme Ferrarin koeajoradan ja päärakennukset. Nautimme yhdessä lounaan. Vierailemme Modenan kunniakansalaisen Luciano Pavarottin haudalla. Iltapäivällä tutustumme Galleria Estensen arvokkaaseen taidekokoelmaan.

3.pv. 24.2. ma   Gastronomiaa: parmigianoa, balsamietikkaa ja kuohuviiniä

Aamupäivällä seuraamme Caseificio 4 Madonnen juustolassa parmigianon valmistusta ja maistelemme juustoja. Jatkamme balsamietikan tuottajan Acetaia Malpighin kellareihin tutustumaan arvokkaan nektarin tuotantoon. Nautimme kevyen kylmän buffet-lounaan, jota sävyttävät talon erilaiset balsamietikat. Gastronomiakierroksen päätteeksi vierailemme Cantine della Voltan viinintuottajan tiloissa: talon erikoisuus on shampanjamenetelmällä tuotettu Emilia-Romagnan tyypillinen Lambrusco-viini. Maistelemme talon viinejä salamin ja mortadellan kera.

4. pv 25.2. ti Mantovan Gonzaga-suvun renessanssihovi

Pojoen sivuhaaran ympäröimä Mantova oli renessanssiajan rikkaimpia herttuakuntia ja sen historiallinen keskusta on Unescon kulttuuriperintöä. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Piazza delle Erbellä sijaitseva nk. Rigoletton Talo, pyhän Andrean renessanssikirkko sekä Palazzo Ducale ja sen Mantegnan freskoin koristelema Camera degli Sposi eli Hääparin huone.

Jatkamme bussillamme suvun kesäpalatsiin Palazzo Te, joka on Raffaellon koulukunnan edustajan Giulio Romanon luomus. Nautimme yhteisen lounaan mantovalaisten suosimassa maatilaravintolassa.

5. pv 26.2. ke   Ferraran Este-suvun hovi – Venetsia

Ferrarasta kehittyi 1450-luvulla renessanssitaiteilijoiden isäntähovi. Ruutukaavapohjan keskellä kohoaa vesivallien ympäröimä Castello Estense ja sitä vastapäätä romaaninen katedraali vuodelta 1135. Ferraran renessanssin vaikutus kaupunkisuunnitteluun sekä herttuan palatsin ja Pojoen suiston luonnon vuorovaikutus olivat perusteina 1999 myönnettyyn asemaan Unescon kulttuuriperintökohteena. Lounaan jälkeen jatkamme Venetsiaan, jossa majoitumme lyhyen kävelymatkan päässä Markuksen aukiolta sijaitsevaan 4* hotelliin (2 yötä).

 

6. pv 27.2. to   Dogen Palatsi ja Markuksen kirkko

Aamiaisen jälkeen aloitamme kävelykierroksen San Marcon aukiolta ja tutustumme goottilaiseen Dogen Palatsiin, joka oli Venetsian maallisen vallan keskus. Huokausten sillan yli kävelemme katsomaan palatsin vankityrmiä. Venetsian meritasavallan lähes tuhatvuotinen itsenäisyys ja rauhan takaama vauraus kuvastuvat palatsin mahtavien salien maalauksissa. Venetsian loistoa ylistävien mestareiden Tintoretton ja Tizianon kädenjälki näkyy kaikkialla seinä- ja kattomaalauksissa. Vierailemme evankelista Markuksen, Venetsian suojeluspyhimyksen, hautakirkossa San Marcossa.

7. pv 28.2 pe   Venetsian maalaustaide

Aamupäivällä kävelemme Akatemian sillan ylitse Galleria dell’Accademian museoon, joka on keskittynyt venetsialaiseen maalaustaiteeseen. Aperitiivitauon jälkeen kävelemme kapeiden kujien ja siltojen kautta fransiskaanien pääkirkkoon Santa Maria dei Frariin. Näemme mm. Tizianon, Antonio Canovan ja Claudio Monteverdin haudat ja alttaritauluja, joista Tizianon Marian ylösnousemus oli käänteentekevä teos maalaustaiteen historialle. Scuola San Rocco on yksi maallikoiden perustamista hyväntekeväisyysjärjestöistä, ja sen kaksikerroksisen tilan kattoa ja seiniä peittävät kauttaaltaan Jacopo Tintoretton maalaukset. Läksiäisillallinen.

8. pv 29.2. la   Bologna – Helsinki

Keskipäivällä lähdemme kohti Bolognaa. Pysähdymme vuonna 2018 avattuun ruokakeskukseen FICO Eataly Bologna, jossa on pari tuntia vapaata aikaa kierrellä ja nauttia lounas. Pysähdyksen jälkeen jatkamme läheiselle lentokentälle.

Lennot (Air Dolomiti ja Lufthansa):
EN8243  Bologna – Munchen  17:30 – 18:40
LH2466  Munchen-Helsinki  19:35 – 23:10

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 14.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Italian renessanssihovit ja Venetsia 22.2.-29.2.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Italian renessanssihovit ja Venetsia 22.2.-29.2.2020 (opastettu ryhmämatka)