Piemonten kirkkaat helmet 8.-15.10.2019

Piemontea pidetään kulttuuriarvoiltaan, maisemaltaan, gastronomialtaan sekä viineiltään tällä hetkellä yhtenä maailman mielenkiintoisimmista vierailukohteista – ja mikä tärkeintä, massaturismi ei ole sitä vielä pilannut.

Italian yhdistymisen veturina toiminut Piemonten-Sardinian kuningaskunta edusti taloudellisesti ja kulttuuriarvoiltaan edistyksellisintä Italiaa, ja se on vasta myöhemmin joutunut luovuttamaan asemansa pohjoisen Italian muille alueille, lähinnä Milanolle. Savoian lukuisat barokkipalatsit ja maailman vanhin Egyptiläinen museo ovat vain osa aristokraattisen Torinon nähtävyyksistä. Unescon maailmanperintölistan tulokas Le Langhen viinialue tuottaa maailman parhaimpia viinejä, samoin kuin Alba tryffeleitä ja pähkinöitä. Po-joen laaksossa lepäävän Torinon taustalla kohoavat Euroopan mahtavimmat vuorenhuiput Monte Bianco, Monte Rosa, Cervino ja Grand Paradiso, jotka ovat suurimmat osan vuodesta lumen peittämiä.

Matkan oppaana toimii Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
8.-15.10.2019 1.998 2.293
 • Finnairin reittivuorot Helsinki – Milano –  Helsinki
 • majoitus 4* hotellissa ohjelman mukaan, 7 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 7 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv ti 8.10.2019 Helsinki – Milano – Torino

Lentoaikataulu:

AY1751 Helsinki-Milano (Malpensa)        08:00-10:05

Opas on ryhmää vastassa Malpensan lentokentällä. Ajamme Po-joen laaksossa sijaitsevaan Torinoon ja nautimme lounaan ruusupuutarhan keskellä sijaitsevassa 1700-luvun yksityisvillassa. Jatkamme matkaa toiselle kukkulalle, jossa kaupungin yläpuolelle kohoaa mahtava Supergan 1700-luvulla rakennettu kirkko. Täältä alkoi Savoian kuningaskunnan historia ja kirkossa on myös Savoian kuningashuoneen mausoleumi.   Majoitumme kävelykeskustan liepeillä sijaitsevaan 4* yksityishotelliin (7 yötä).

2. pv ke 9.10.2019  Torinon historiallinen keskusta  

Aloitamme kävelykierroksen elegantissa historiallisten aukioiden, katettujen gallerioiden ja kahviloiden keskustassa päätyen roomalaisajan Torinon kaupunginmuuriin ja teatteriraunioihin. Tutustumme myös maailman tutkituimman arkeologisen jäännöksen, Kristuksen käärinliinan, tarinaan barokkitaiteen helmessä, S.Lorenzon kirkossa. Päätämme kierroksen kuuluisalle ruokatorille, joka on Euroopan monipuolisimpia ja suurimpia. Kahvitauon jälkeen jatkamme bussilla läheisellä kukkulalla kohoavaan Villa della Reginaan, joka on yksi Savoian kuningashuoneen monista Unesco-kohteista. Yhteinen illallinen hotellin lähellä.

3. pv to 10.10.2019 Egyptiläinen museo
Aamupäivällä vierailemme maailman vanhimmassa ja toiseksi suurimmassa, keväällä 2015 upeasti restauroidussa Egyptiläisessä museossa. Museon egyptologin opastaman parin tunnin mielenkiintoisen kierroksen aikana saamme tutustua tämän yli 37000 esinettä käsittävän kokoelman helmiin, jotka havainnollistavat eri tavoin egyptiläisten ajattelua ja kulttuuria.  Iltapäivällä ja illalla on vapaata aikaa vierailla mm. Museo Nazionale dell’Automobilessa Lingotton alueella, Museo del Cinemassa, Palazzo Realessa tai vain kävellä eleganteilla ostoskaduilla tai Parco del Valentinon ihastuttavassa puistossa.

4. pv pe 11.10. 2019  Valle d’Aostan maakunta  – Monte Bianco    

Kokopäivän retki mahtavien alppimaisemien keskelle. Aamiaisen jälkeen ajamme Ranskan rajalle Courmayeriin. Monte Biancon Italian puoleiselta hissiasemalta nousemme Skyway Monte Bianco hissillä vajaassa 10 minuutissa Pavillon du Mont Frèty väliasemalle 2.200 m. korkeuteen ja kirkkaalla säällä huipulle n. 3.400 m asti.  360 asteen kulmassa pyörivä sylinterin muotoinen hissi avaa maisemat paitsi Euroopan jättiläiselle, Monte Biancolle, myös muille ympärillä kohoaville korkeille vuorenhuipuille. Nautittuamme lounaan laskeudumme takaisin alas. Jatkamme Aostasta vielä idylliseen Valpellinen laaksoon ja vierailemme osuuskuntameijerissä, joka tuottaa herkullista fontine-juustoa. Maistiaisten jälkeen mahdollisuus tehdä ostoksia. Palaamme illalla hotelliin.

5. pv la 12.10.2019  Venaria  – Stupinigi
Torinon liepeillä kohoaa poikkeuksellisen näyttäviä vapaa-ajan viettoon ja edustamiseen tarkoitettuja residenssejä. Savoian kuningashuoneen rakennuttamat metsästyslinnat La Venaria ja Stupinigi liitettiin v. 1997 Unescon maailmaniperintölistalle. 1600-luvun lopulla valmistunut Venaria Reale oli Savoian Versailles, joka ei ollut vain metsästykseen, tanssiaisiin ja näyttäviin juhlatilaisuuksiin rakennettu palatsi, vaan laajojen puutarhojen sekä hevosten jalostukseen ja riistan tuotantoon suunnitellun puiston ympäröimä urbanistinen kokonaisuus. Lounaan jälkeen vierailemme ‘vaatimattomammin’ pelkäksi metsästyslinnaksi rakennetussa Stupinigissa, joka on ympäröivine puutarhoineen kuuluisan torinolaisen arkkitehdin Filippo Juvarran ylistyslaulu Savoian metsästysharrastuksille.

6. pv su 13.10.2019  Sacra di S.Michele – Le Fenestrellen puolustuslinnoitus

Aamiaisen jälkeen ajamme Torinosta länteen kohti Susan Alppilaaksoa ja tutustumme vajaan 1000 m korkeudessa sijaitsevaan Sacra San Michelen luostariin. Se perustettiin jo 1000-luvun vaihteessa alppilaaksoa pitkin Roomaan ja Jerusalemiin suuntaavien pyhiinvaeltajien tukikohdaksi. Luostari inspiroi myös Umberto Ecoa kirjaan Ruusun Nimi. Kiipeämme helppokulkuista polkua pyökkimetsän läpi ja lopuksi nousemme rappusia ylhäällä kohoavaan keskiaikaiseen S.Michelen luostarikirkkoon.  Näköalaterassilta avautuva maisema alas Susan laaksoon palkitsee vaivan. Lounaan jälkeen jatkamme kohti etelämpänä olevaa Val Chisonen laaksoa ja tutustumme laakson jyrkillä rinteillä kohoavaan Fenestrellen mahtavaan ‘Kiinan muuriin’, Savoian kuningaskunnan länsirajalle v. 1728-1837 rakennettuun puolustuslinnoitukseen, joka koostuu kolmesta linnoituksesta ja 2 km pitkästä tunnelista.  Illansuussa palaamme takaisin hotelliin.

7. pv ma 14.10.2019  Le Langhen viinialue – Pollenzo – Barolo – Alba

Päiväretki Torinon eteläpuolelle Italian parhaimpien viinien  Le Langhen alueelle, Unescon maailmanperintölistan maisemiin. Pysähdymme Pollenzossa tutustumaan 1300-luvulta peräisin oleva linnoitukseen, joka oli 1800-luvulla Piemonten-Sardinian kuningas Carlo Alberton hallinnollinen tuotantokeskus ja joka on jälleenrakennettu uusgoottilaiseen tyyliin. Nykyään se on Unescon kulttuuriperinnekohde. Täällä aloitti toimintansa v.2004 Gastronomitieteiden Yliopisto ensimmäisenä maailmassa, samoin kuin Slow Food liike; kuuluisassa Banca del Vino viinipankissa tallennetaan 2.500m2 laajoissa tiloissa kansallisen enologian parhaimmistoa.

Maailman punaviinien johtotähti Barolo kasvaa samannimisen viehättävän pikkukylän sekä lähistön 10 muun kylän silmäähivelevän kauniilla rinteillä – samoin kuin sen kanssa laadusta kilpaileva Barbaresco kasvaa Tanaro-jokilaakson alajuoksulla parilla muulla paikkakunnalla. Viinikukkuloiden keskellä kohoavat pikkukylät ja keskiaikaiset linnat antavat seudulle aivan erityisen kulttuurileiman. Keskellä sijaitsee Alban maineikas ja elegantti pikkukaupunki.  Paitsi viinistään seutu tunnetaan myös pähkinöistään , juustoistaan ja ennen kaikkea maailmankuulusta valkoisesta tryffelistään, jonka kansainväliset markkinat ovat parhaimmillaan loka-marraskuussa.  Vierailemme 1500-luvulle asti juontavan historian omaavassa Castello di Verdunossa, jonka 1700-luvulla Juvarran suunnittelema päärakennus siirtyi 1800-luvulla Savoian kuningashuoneelle.  Historiallisen viinikellarikierroksen jälkeen nautimme lounaan talon viinien kera. Lopuksi pysähdymme vielä Albaan, jossa vapaa-aikaa vierailla mm. herkkuliikkeissä. Paluu illaksi hotelliin.

8. pv ti 15.10.2019  Torino – Milano – Helsinki

Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme aamupäivällä ajamaan halki kuuluisien Vercellin ja Novaran riisiviljelysten halki villateollisuudesta tunnetulle Biellan ylätasangolle. Nautimme läksiäislounaan keskiaikaisten muurien ympäröimässä tarunomaisessa kylässä.

Runsaan tunnin ajon jälkeen saavumme Malpensan kentälle, josta kotimatka alkaa suoralla Finnairin lennolla Helsinkiin.

Lentoaikataulu:

AY1756 Milano(Malpensa)-Helsinki         19:00-22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 12.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Piemonten kirkkaat helmet 8.-15.10.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Piemonten kirkkaat helmet 8.-15.10.2019 (opastettu ryhmämatka)