Sardinian kesäparatiisi 9.-16.6.2019

Sardinia on Välimeren omaperäisimpiä saaria, jonka luonto on jylhä ja kasvillisuudeltaan poikkeuksellinen. Saarta ympäröivän meren vesi on kristallinkirkasta ja vaihtelee sävyltään smaragdinvihreästä musteensiniseen.  Rannat ovat edelleen harvaan rakennettuja. Sardinia oli yksi Euroopan varhaisimmista asutuista alueista: saaren mineraalirikkaudet kiinnostivat Välimerellä purjehtineita foinikialaisia ja etruskeja, keskiajalla sitä tavoittelivat Pisan ja Genovan meritasavallat. Myöhemmin aragonialaiset ja katalonialaiset valloittivat saaren pohjoisosan. Sardinia liittyy Savoijien kuningashuoneen kautta Italian yhdistymiseen 1800-luvulla.

Unohda hetkeksi arkesi ja lähde nauttimaan keskelle kaikkea tätä viihtyisään ja kansainvälisestikin palkittuun ympäristöön kaukana massaturismista.

Oppaana Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
9.-16.6.2019 2.298 2.683
 • Finnairin ja Air Italyn reittilennot Helsinki – Milano – Olbia – Milano – Helsinki
 • majoitus 3+ – 4* hotelleissa ohjelman mukaan, 7 yötä
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 8 ateriaa viineineen
 • viininmaistajaiset
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv su 9.6.2019 Helsinki – Olbia – Alghero
Lentoaikataulut:
AY1751 Helsinki-Milano  08:00-10:05
IG138 Milano-Olbia 12:20-13:35

Opas on ryhmää vastassa Olbian lentokentällä. Yhteisen lounaan jälkeen ajamme Algheroon, jossa majoitumme kävelykeskustan laidalla sijaitsevaan 3+* hotelliin (3 yötä).

2. pv ma 10.6.2019  Alghero  
Aamupäivällä vierailemme runsaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Santu Antinun nuraghissa, joka on parhaiten säilyneitä esimerkkejä 3000 vuoden takaisesta kivenrakennustaidosta. Ennen lounasta tutustumme myös kahteen romaaniseen luostarikirkkoon. Iltapäivällä palaamme Algheroon ja päätämme retkeen pieneen kierrokseen linnoituksen mereen rajoittuvalla kävelykadulla.

3. pv ti 11.6.2019 Foininkialaisten  jäljillä
Kokopäivän retkellä ajamme ensin Bosaan, joka on valittu Italian viehättävimmäksi pikkukaupungiksi, ja vierailemme enotecassa. Jatkamme matkaa Cabrakseen, jossa käymme Mont’e Prama museossa ja nautimme lounaan. Iltapäivällä menemme Tharroksen arkeologiselle alueelle, joka oli foininkialaisten ensimmäisiä tukikohtia Välimerellä. Paluumatkalla pysähdymme vielä katsomaan nuraghikulttuurin kivenrakennustaidon mestariesimerkkiä S. Cristinan uhrikaivoa.

4. pv ke 12.6. 2019  Orgosolo – Sardinian paimentolaiskulttuuri    
Vuosituhansien paimentolaisuus on vaikuttanut Sardinian maisemaan erityisen paljon. Lampaanhoito on yhä pääelinkeino, jonka tuotteena ovat erinomaiset pecorino -juustot. Kansalaisaktiivisuus ja maailmanpolitiikkaan puuttuva protestihenki ovat Orgosolon ainutlaatuisen murales–taiteen taustalla.  Nautimme tyypillisen lammaspaimenten lounaan, sään salliessa keskellä luontoa rautatammipuiden katveessa istuen ja sormin syöden… Sekä avotulella halstrattu porceddu eli juottopossu että maistuva cannonau-viini ovat ehdottomasti omaa tuotantoa. Jatkamme Olbianlahden pohjoisrannikolla sijaitsevaan Golfo Aranciin ja majoitumme 4* perhehotelliin (4 yötä). Nautimme majapaikassamme yhteisen illallisen.

5. pv to 13.6.2019  Golfo Arancin lomaparatiisi 
Vapaapäivän voi viettää lomaa uima-altaalla tai hiekkarannalla aurinkoa ottaen, Sardinian maisemista nauttien tai Golfo Arancin loma-alueella käyskennellen. Yhteinen hotelli-illallinen.

6. pv pe 14.6.2019  Maddalenan saaristo  – Smaragdirannikko

Aamupäivällä lähdemme n. 45 min. ajomatkan päähän Palauhun, josta autolautta vie meidät Capreran saarelle (noin 15 min matka). Maddalenan saariston luonnonsuojelualueella, Välimeren purjehdus- paratiisissa Italian  vapaustaistelija Giuseppe Garibaldi  eli vuosikymmeniä omistamallaan karulla     saarella, jossa näemme hänen maatilansa ja hautansa. Paluumatkalla ajamme Costa Smeraldan eli Smaragdirannikon prinssi Aga Khanin 1960- luvulla rakennuttamaan, nykyisin Qatarin emiirin omistamaan lomaparatiisiin. Mutkitteleva, turkoosinvihreiden vesien reunustama 55 km pitkä ranta ympäröi n. 5000 ha suuruista aluetta, jonka luonnon keskelle kätkeytyy miljonäärien huviloita Porto Cervossa ja sen ympäristössä. Yhteinen läksiäisillallinen hotellissa.

7. pv la 15.6.2019  Vapaapäivä
Yhteinen illallinen hotellissa.

8. pv su 16.6.2019  Golfo Aranci – Olbia – Helsinki
Huoneenluovutuksen jälkeen ajamme Olbian lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Lentoaikataulut:
IG135 Olbia-Milano 15:10-16:220
AY1756 Milano-Helsinki 19:00-22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 12.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Sardinia 9.-16.6.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Sardinia 9.-16.6.2019 (opastettu ryhmämatka)