Bodenjärven pääsiäinen 19.-22.4.2019

Keväisellä Bodenjärven pääsiäismatkalla näemme monta kulttuurihistoriallista helmeä, kuten historiallisen Konstanzin, Mainaun kuuluisan kukkaissaaren, Lindaun ihastuttavan saarikaupungin sekä Arenenbergin palatsin puutarhoineen. Elegantin matkan kruunaa hedelmä- ja koristepuiden kukinta ja huikeat alppimaisemat.

Hinta

Hinta 3 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
19.-22.4.2019 1.589 1.769
 • Finnairin edestakaiset lennot turistiluokassa Helsinki – Zürich – Helsinki
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ohjelman mukainen majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt
 • ohjelman mukaiset ateriat (3 x lounas + 1 x illallinen)
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut paikan päällä
 • osittain paikalliset opastukset
 • ALV

Perjantai 19.4. Helsinki – Zürich – Konstanz (ajomatka 75 km)
Lentoaikataulu: Helsinki-Zürich AY1511 klo 07:55-09:45

Suomalainen matkanjohtaja Sirkka-Liisa Aalto on vastassa lentoaseman tuloaulassa. Jatkamme Sveitsin ja Saksan rajalle, Konstanziin. Matkalla pysähdymme Sveitsin puolella Ittingenissä ja tutustumme viehättävään historialliseen Kartausen munkkikunnan entiseen luostariin ja sen puutarhaan. Jatkamme Bodenjärven rannalla sijaitsevaan Kontanziin, jossa maisemat ovat uskomattoman kauniit. Majoitumme Konstanzin historialliseen keskustaan Halm hotelliin  ja teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Kierroksen päätteeksi nautimme tervetuloillallisen hotellin upeassa Maurische Saal-ravintolassa.

Konstanz on Bodenjärvialueen suurin kaupunki ja se on merkittävä kauppa- ja kulttuurikeskus sekä yliopisto- ja korkeakoulukaupunki. Vanha kaupunki henkii historiaa, sillä kadut ja kujat historiallisine rakennuksineen ovat säilyneet sodan pommituksilta. Vanhan kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 1000-luvulla rakennettu Tuomiokirkko, Konsiilirakennus, jossa Konstanzin konsiili kokoontui vuonna 1417 valitsemaan paavin, kapeat kujat porvaristotaloineen ja viinitupineen sekä raatihuone 1300-luvulta.

Lauantai 20.4. Mainaun kukkaissaari
Teemme retken Mainaun kukkaissaarelle, jonka kreivi Lennart Bernadotte (Ruotsin kuninkaan Carl Gustavin setä) peri ja josta hän teki kuuluisan luonto- ja kulttuurikohteen. Kreivi Lennart itse kutsui 45 hehtaarin kokoista saarta ”kukka-laivaksi”. Saari on siirtynyt jo toisen sukupolven hoitoon. Kukkaistutukset ovat tarkoin suunniteltuja eri vuodenaikojen vaihtelujen mukaan. Saarella on uhkeaa kukkaloistoa koko vuoden ajan. Lisäksi saaren puistossa on yli 150 vuotta vanha puukanta, barokkiajan komeutta Badenin suurherttuallisessa palatsissa ja kirkossa sekä Välimerelle luonteista tunnelmaa. Huhtikuussa näemme kevään kukinnan, valtaisan määrän mm. orvokkeja, tulppaaneja, narsisseja, hyasintteja ja pioneja. Palmutalossa, jota voi kutsua myös eksoottiseksi viidakkometsäksi, on yksi Euroopan suurimpia orkideanäyttelyitä, jossa on noin 3000 orkideaa, mukana myös harvinaisia luonnonorkideoita taiteellisesti sommiteltuina niin, että niiden eri värisävyt ja muodot ja myös tuoksut ovat katsojien ihasteltavina. Saamme Mainaun saaren oppaan selostuksen myötä ihailla saaren rehevää kasvillisuutta sekä erikoisia puulajeja – samoin eksoottiset ruukkukasvit luovat eksoottista tunnelmaa! Mainaun saaren yksi erikoisuus on perhostalo – todellinen trooppinen maailma, jossa eksoottiset perhoset lentelevät vapaana ja saattavat istahtaa vierailijoitten olkapäällekin.
Lounaan nautimme saaren Schwedenschänke Gasthof – ravintolassa. Lounaan jälkeen jää vielä aikaa tutustua saareen itsenäisesti ennen kuin palaamme takaisin Konstanzin hotelliin.

Sunnuntai 21.4. Pääsiäissunnuntai – Lindau
Retkeilemme Lindaun ihastuttavaan pieneen saarikaupunkiin. Perille päästyämme tutustumme kaupunkiin kävellen. Kaupungin rantabulevardilla ja satama-alueella näemme Lindaun maamerkit, Baijerin leijonapatsaan ja uuden majakan ja ihailemme näkymiä Bregenzin kaupunkiin järven toiselle rannalle. Lindaun tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mm. keskiaikaisen kaupungin muurin jäännökset torneineen, eri aikakausilta olevat vanha ja uusi raatihuone sekä kaunis historiallinen porvaristotalo Haus zum Cavazzen. Lounaaksi nautimme Bodenjärven tuoreen kala-aterian Lindaun idyllisessä Gasthaus-ravintolassa. Palaamme hotellille Sveitsin puoleista Bodenjärven aluetta ajaen.

Maanantai 22.4. Arenenbergin linna ja kotimatka
Huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme ensin Sveitsin puolelle Salensteiniin, jossa viinirinteiden yläpuolella sijaitsee Schloss Arenenberg, mikä toimii nykyisin Napoleon-museona. 1500-luvulta oleva palatsi on uusittu 1800-luvun tyylin mukaisesti ja sisustus on peräisin silloisen Pariisin muodin mukaan. Palatsin uusi omistaja oli Hollannin ex-kuningatar Hortense de Beauharnais, joka oli keisarinna Josephinen, Napoleonin ensimmäisen vaimon tytär edellisestä avioliitostaan. Hortensen nuorin poika Louis Napoleon oli myöhempi Ranskan keisari Napoleon III. Kierroksen aikana kuulemme Napoleon-suvusta paljon mielenkiintoisia tarinoita ja halukkaat voivat tutustua myös palatsiin kuuluvaan ihastuttavaan puutarhaan.
Päätöslounaan nautimme Napoleon – bistrossa. Kuljetus lentokentälle.

Lentoaikataulu: Zürich-Helsinki AY1514 klo 19:10-22:50

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde OP: Bodenjärven pääsiäinen 19.-22.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

OP: Bodenjärven pääsiäinen 19.-22.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.