Kaunis Gardajärvi ja ihmeiden Venetsia 7.-13.4.2019

Gardajärvi tarjoaa mitä kauneimmat puitteet keväiselle Italian matkalle. Yhdistämme upeisiin Gardajärven maisemiin retkiä viinitiloille ja järven omiin historiallisiin kohteisiin, romanttiseen Veronaan, huikeille Dolomiiteille ja huippuna upea laguunikaupunki Venetsia.

Matka on tällä hetkellä loppuunmyyty. Jonotuslistalle voi ilmoittautua. 

Hinta

Hinta 6 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
7.-13.4.2019 1.498 1.769
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Milano – Helsinki
 • 6 yön majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (1 x illallinen, 5 x lounas)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ALV

Sunnuntai 7.4. Helsinki – Milano – Gardajärvi
Lentoaikataulu:
Helsinki-Milano AY1751 klo 08:00-10:05

Suomalainen paikallisopas Eliisa Niinimäki on vastassa lentokentän tuloaulassa. Matkalla Gardajärvelle pysähdymme tunnetulla Franciacortan kuohuviinialueella ja nautimme lounaan Al Rocolin tilalla viinien kera mitä kauneimmissa puitteissa. Majoitumme Gardajärven Rivan kaupunkiin Antico Borgo-hotelliin.

Majoittumisen jälkeen teemme oppaan kanssa pienen kävelykierroksen Rivassa tutustuen kauniin pikkukaupungin sydämeen. Tervetuloillallinen.

Maanantai 8.4. / Gardajärven kierros
Lähdemme kiertämään bussilla Italian suurinta järveä. Ajamme ensin ns. ”Sitruunarivieraa” ohittaen ihastuttavan Limonen sitruunakylän ja ihastellen järven upeita maisemia. Ensimmäisen pysähdyksemme on Gardonessa, josta koko järven turismi alkoi. Täällä sijaitsee Il Vittoriale, Gabriele D’Annunzion huvila, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Runoilija ja poliitikko Gabriele d’Annunzio sai aikanaan mainetta myös aikamoisena naistenmiehenä ja hänen kotinsa on nähtävyys.

Il Vittorialesta matkamme jatkuu etelään. Ohitamme Salón kaupungin sekä järven suurimman kaupungin, Desenzanon ennen kuin saavumme järven helmeen – jo roomalaisista ja kuumista lähteistä tunnettuun Sirmioneen. Sirmionen niemenkärki on mitä kaunein; upea Scala-suvun linna vartioi vanhaa keskustaa. Lounas.

Gardan kaupungista matkamme järven toista puolta ns. ”Oliivirivieraa” pitkin. Nimensä mukaisesti tällä puolella järveä kasvaa sadoittain oliivipuita.

Päivän viimeisen pysähdyksen teemme pittoreskiin Malcesinen kylään, jota mahtava Monte Baldo vuori vartioi.

Tiistai 9.4. Romanttinen Verona ja Valpolicellan viinitila
Suuntaamme kohti romanttista Veronan kaupunkia. Opastetun kaupunkikierroksen aikana tutustumme kaupungin sydämeen, Piazza Bra -aukioon, jolla sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri Arena, jokavuotisen oopperajuhlan esityspaikka. Keskiaikaiset kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan ja niinpä kierroksella näemme myös Julian parvekkeen ja Romeon kotitalon. Lounas.

Iltapäivällä ajamme Valpolicellan kauniille viinialueelle, jossa maisemat vaihtuvat kauniiksi vehreiksi viiniviljelyksiksi. Ajamme Corte Fornaledon perhetilalle, jossa tutustumme viinin tuotantoon ja tietenkin maistelemme tilan upeita viinejä.

Keskiviikko 10.4. Vapaapäivä

Torstai 11.4. Ihmeiden Venetsia
Lähdemme varhain aamulla kohti maailmankuulua Venetsiaa, joka on rakennettu yli sadalle laguunisaarelle. Saavuttuamme veneellä Markuksen aukiolle, tutustumme kaupungin salaisuuksiin. Näemme yhden maailman tunnelmallisimmista kirkoista, Pyhän Markuksen basilikan sekä Markuksen aukion muut rakennukset ulkoapäin, kuten Campanile-kellotornin, Maurilaiskellotornin, prokuraattirakennukset, kirjaston ja Venetsian hallitsijan pitsipalatsin eli Palazzo Ducalen. Lounas.

Perjantai 12.4. Dolomiitit
Tänään retkeilemme mahtaviin vuorimaisemiin ja viehättäviin vuoristokyliin.
Ensimmäinen pysähdyksen teemme Oran kylässä, jonka Elefantti-hotellissa nautimme kahvit ja maittavaa omenastruudelia. Oran jälkeen alkaa huima nousu ja maisemat käyvät yhä upeimmiksi, kunnes saavumme Val di Fiemmen laaksoon. Val di Fiemmen laaksoa seuraa Val di Fassan laakso ja edessä kohoaa kaikista massiivisin Dolomiittivuori: Marmolada.

Canazein pittoreskin kylän jälkeen nousemme kurvien kautta kohti Passo Pordoita, 2239 metrin korkeuteen. Passo Pordoissa on mahdollisuus nousta köysiradalla vieläkin korkeammalle. Passo Pordoissa pidämme yhteisen lounastauon. Aikaa jää myös valokuvaamiseen, köysirataretkeen ja lyhyeen patikointiin, jonka jälkeen matka jatkuu yhä korkeammalle ja pikkuhiljaa laskeudumme kohti Selvagardenian kylää, joka on tunnettu erittäin kauniista puutöistä. Iltapäivällä pysähdymme Ortisein kylässä, jossa voi taas nauttia vaikkapa kahvia ja herkkuja. Ortiseista lähdemme kotimatkalle ohittaen kauniita linnoja, laaksoja ja Bolzanon kaupunki jää myös matkan varrelle.

Lauantai 13.4. Milano-muodin mekka – Arrivederci Italia!
Hyvästelemme Gardajärven ja ajamme kohti Lombardian maakunnan rikasta pääkaupunkia Milanoa.

Ennen Milanoon saapumista saamme kuulla Milanon historiasta ja nähtävyyksistä. Kävelemme yhdessä oppaan kanssa tuomiokirkkoaukiolle, jossa ryhmä voi tutustua tuomiokirkkoon ja Milanon keskustaan omatoimisesti.  Aikaa jää myös ostoksiin ja lounaaseen.

Klo 15:30 tapaamme jälleen ja lähdemme kohti Milanon lentokenttää.

Lentoaikataulu:
Milano-Helsinki AY1756 klo 19:00-22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

Eliisa on asunut Italiassa yli 30 vuotta ja työskennellyt kaikki nämä vuodet matkailualalla: oppaana eri puolilla Italiaa ja matkatoimistossa suunnitellen erityyppisiä ryhmämatkoja suomalaisille. Väliin ovat mahtuneet myös opiskeluvuodet italialaisessa yliopistossa: aiheena historia, keskiajan taidehistoria ja kirjallisuus. Eliisalla on todella monipuolinen Italian tuntemus, hän perehdyttää asiakkaat Italian historiaan, kulttuuriin, taiteeseen, enogastronomiaan ja nykypäivään miellyttävällä ja kiinnostavalla tavalla. Eliisan tyyli opastaa on kovin pidetty ryhmien keskuudessa ja monesti samat asiakkaat palaavat Italiaan yhä uudelleen juuri Eliisan opastamille matkoille.”

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde OP: Kaunis Gardajärvi ja ihmeiden Venetsia 7.-13.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

OP: Kaunis Gardajärvi ja ihmeiden Venetsia 7.-13.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.