Keisarilliset kaupungit Budapest-Bratislava-Wien 28.4.-3.5.2019

Viehättävät Habsburgien kaupungit Tonavan rannalla sijaitsevat mukavasti lähekkäin, mutta ovat sopivan erilaisia. Kaikille kolmelle kaupungille on yhteistä historiallinen ilmapiiri sekä kauniit vanhat rakennukset ja palatsit. Tunnelmaan pääsee myös rakastettujen klassisen musiikin klassikkojen parissa.

Hinta

Hinta 5 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
28.4.-3.5.2019 1.375 1.719
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Budapest/Wien – Helsinki
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset ruokailut sis. vesi ja kahvi (5 x lounas)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • suomalaisen paikallisoppaiden palvelut ohjelman mukaisesti
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ALV

Sunnuntai 28.4. Helsinki – Budapest
Lentoaikataulu: Helsinki-Budapest AY1251 klo 09:35-10:55

Suomalainen paikallisopas on vastassa lentokentän tuloaulassa. Siirrymme Budapestin keskustaan, jossa nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen teemme perinteisen kaupunkikierroksen bussilla. Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarien aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy-bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Tonavan toiselle rannalle, Budan puolelle, joka on kaupungin vanhinta aluetta. Siellä sijaitsee mm. Linnavuori, kuninkaanlinna ja Kalastajalinnake. Täältä jatkamme Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin.
Kierroksen jälkeen majoitumme Mercure Korona hotelliin (2 yötä)

Maanantai 29.4. / Hernyákin viinitilavierailu
Teemme viinitilaretken Budan kukkuloilla sijaitsevalle Hernyákin viinitilalle. Budan viinialue sijaitsee noin 25 km Budapestista länteen. Tällä alueella on vanha viininvalmistuksen perinne. Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erikoinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille uniikkia makua. Hernyákin perheen omistuksessa oleva viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla. Saamme tietoa viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta, tutustumme viinikellariin ja valmistusteknologiaan, sekä maistelemme tilan viinejä lounaan kera.

Klo 19:00 halukkailla on mahdollisuus osallistua klassisen musiikin konserttiin. Konsertissa on luvassa Verdin, Mozartin ja Tsaikovskin tuotantoa. Paikka: Unkarin musiikkiakatemia. Lipun hinta noin 42 €/lippu. Lippu ja lipun hinta vahvistetaan tilauksen yhteydessä. Tilaus on vahvistuksen jälkeen heti sitova.

Tiistai 30.4. Bratislava (ajomatka n. 200 km)
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen hyvästelemme Budapestin ja jatkamme bussilla Bratislavaan. Bratislavassa on vastassa suomalainen paikallisopas, jonka johdolla majoitumme Park Inn hotelliin (1 yö), nautimme lounaan ja teemme kävelykierroksen keskustassa, jonka aikana Bratislavan pieni ja sympaattinen keskusta tulee nopeasti tutuksi. Pienten Karpaattien sylissä sijaitseva Bratislava kuului satoja vuosia Unkariin ennen Habsburgien valtakautta. Maa oli jopa Unkarin pääkaupunkina ja kuninkaatkin kruunattiin täällä Pyhän Martinin katedraalissa yli 200 vuoden ajan turkkilaisten hallitessa suurinta osaa Unkarista. Kauniisti entisöidyn Vanhan kaupungin keskipiste on tori 1400-luvun raatihuoneineen ja suihkulähteineen. Koko kaupunki-
näkymää hallitsee korkealla kukkulallaan majesteettisena kohoava Bratislavan linna. Tonavan varrella sijaitsevassa Bratislavassa erityisen viehättävää on sen idyllinen vanhakaupunki linnoineen, kahviloineen, käsityöliikkeineen ja gallerioineen.

Keskiviikko 1.5. Wien
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kävelemme muutaman minuutin kävelymatkan satamaan ja astumme laivaan. Matkalaukut toimitetaan suoraan Wienin hotellille. Wienin päässä on suomalainen paikallisopas vastassa. Nautimme ensin lounaan, jonka jälkeen teemme kaupunkikierroksen. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten persoonallisen Hundertwasserhaus – asuinkerrostalon, Praterin suuren puistoalueen huvipuistoineen, Uno-city rakennuskeskittymän, jossa sijaitsee mm. Yhdistyneiden kansakuntien organisaation tiloja sekä Tonavan alueen. Ringstrasse kehäkadun varrella ihailemme upeita historismin aikaisia rakennuksia, kuten ooppera- ja parlamenttitalo, raatihuone, taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajamme myös Karlsplatz – aukion halki, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession taidenäyttelytalo. Näemme hedelmä-ja vihannestori Naschmarktin, lukuisia puistoja ja vanhoja wieniläiskahviloita.
Majoittuminen Hotel am Konzerthaus hotelliin (2 yötä)

Torstai 2.5. Vapaapäivä
Klo 20:15 halukkailla on mahdollisuus osallistua klassisen musiikin konserttiin, jonka ohjelmassa on Johan Straussin ja Mozartin ja Straussin kauneimpia sävellyksiä laulujen ja tanssin kera. Paikka: Kursalon. Lipun hinta 75 €/lippu, A-kategoria tai 65 €/lippu, B-kategoria. Liput varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä. Tilaus on vahvistuksen jälkeen heti sitova.

Perjantai 3.5. Schönbrunnin palatsi ja kotimatka
Klo 12:00 lähdemme tutustumaan Schönbrunnin palatsiin, joka on varmasti monelle Wienin osuuden kohokohta. Unescon maailmanperintölistalle kuuluva barokkityylinen palatsi sijaitsee hiukan keskustan ulkopuolella, laajan puiston ympäröimänä. Linnakierroksella tutustumme keisarillisiin asuinhuoneistoihin – palatsi on ollut 1740-luvulta lähtien Habsburgien kesäresidenssi. Alkuperäisin huonekaluin sisustettujen salien avulla saamme kuvan menneiden aikojen hallitsijoiden ja hovin loisteliaasta elämästä. Lounas ja kuljetus lentokentälle.

Lentoaikataulu: Wien-Helsinki AY1476 klo 19:15-22:35

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde OP: Keisarilliset kaupungit Budapest-Bratislava-Wien 28.4.-3.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

OP: Keisarilliset kaupungit Budapest-Bratislava-Wien 28.4.-3.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.