Loiren laakson lumoavat linnat ja iki-ihana Pariisi 17.-20.5.2019

Loiren laakson kymmenet uljaat linnat ovat täynnä tarinoita. Asumme historiallisessa Toursissa, josta käsin tutustumme monipuolisesti seudun linnoihin, kaupunkeihin ja nähtävyyksiin sekä maistelemme viinejä. Lopuksi tutustumme iki-ihanaan Pariisiin.

Hinta

Hinta 3 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
17.-20.5.2019 1.348 1.659
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki
 • ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisella
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (4 x lounas)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ALV

Perjantai 17.5. Helsinki – Pariisi – Tours
Lentoaikataulu:
Helsinki-Pariisi AY1571 klo 07:35 – 09:40

Suomalainen paikallisopas Minna Larkovirta on vastassa Pariisin lentokentällä. Matkalla Loiren laaksoon pysähdymme Chartres’n viehättävässä historiallisessa kaupungissa. Chartresilla on pitkä ja tapahtumarikas menneisyys ja sen vanha keskusta on varsin viehättävä keskiaikaisine puutaloineen. Parhaiten kaupunki tunnetaan huikaisevasta katedraalistaan ja Chartres onkin katolisen maailman yksi tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Lounaan ja katedraalivierailun jälkeen jatkamme matkaa Toursiin.

Loiren laakson kuuluisien linnojen ja makoisien viinien keskellä sijaitseva Toursin kaupunki on sekoitus vanhaa ja uutta. Charmikkainta puolta monen mielestä edustaa sen historiallinen keskusta ja vanha kaupunki – Vieux Tours. Majoitumme Oceania L´Univers hotelliin ja teemme opastetun kävelykierroksen Toursin viehättävässä vanhassa kaupungissa.

Lauantai 18.5. / Linnoja ja viinejä
Ajamme Loire -jokea seuraten kuninkaalliseen Amboisen kaupunkiin. Täällä on asunut kuuluisuuksia, kuten kuningas Frans I ja Leonardo da Vinci. Vanhan kaupungin kujat kiemurtelevine kujineen, putiikit sekä ravintolat kutsuvat seikkailuun. Lisäksi kaupungissa on kaksi mielenkiintoista linnaa: Château du Clos Lucé sekä Château Royal d’Amboise, johon tutustumme.

Château Royal d’Amboise on aikoinaan ollut yli viisinkertainen kooltaan. Sotien aiheuttamien tuhojen ja varojen puutteen vuoksi tämä goottilaista tyyliä edustava linna on kutistunut vuosien saatossa. 1400-luvulla Kaarle VIII päätti muuttaa lapsuudenlinnansa mahtipontiseksi palatsiksi juhlistaakseen avioitumistaan Anne de Bretagnen kanssa. Kaarle lisäsi linnaan goottilaisen siiven, josta aukeaa näkymät suoraan joelle. Linnaa ovat sittemmin kohentaneet makunsa mukaiseksi niin Louis XII, Henrik II sekä Frans II. Tänä päivänä linna ja sen puutarha ovat merkittäviä vierailukohteita – tosin suuri osa tiloista on sisustamattomia.

Jatkamme Amboisesta Chisseaux’n kylään, jossa siirrymme jokilaivan kyytiin. Laiva lipuu Cher – joen romanttisissa maisemissa ja antaa mahdollisuuden ihailla yhtä Loiren laakson komeimmista ja tunnetuimmista linnoista joelta käsin – Château de Chenonceau. Lounas.

Chenonceaun satumaisen kaunis linna on rakennettu Cher-joen ylle 1500 – luvun alussa. Chenonceauta kutsutaan naisten linnaksi sillä neljän vuosisadan ajan eri kuninkaiden aviopuolisot ja mielitietyt ovat asuneet täällä ja jättäneet kukin jälkensä linnan arkkitehtuuriin. Nykyisin linna on yksityisomistuksessa ja täysin sisustettu. Siellä on huomattava kokoelma renessanssiaikaisia huonekaluja ja 1500- 1600- luvun seinävaatteita sekä maalauksia. Oleellinen osa Chenonceaun linnaa ovat sen mahtavat, suuren ranskalaisen perinteen mukaiset puutarhat, joissa kasvaa noin 130 000 kukkaa ja kasvia. Puutarhat kantavat Diane de Poitiersin ja Katariina de’ Medicin nimeä ja siellä on upeita kukkaistutuksia ja pensasaitoja.

Ennen Toursiin paluuta käymme vielä seudun viinejä tuottavan viiniviljelijän luona maistelemassa seudun viinisatoa. Viinikellari sijaitsee alueelle tyypillisessä tuffikaivoksessa, joka on kaivettu noin 600 vuotta sitten.

Sunnuntai 19.5. Maanalainen kaupunki, Chambord ja Pariisi
Hyvästelemme Toursin ja lähdemme kohti Pariisia. Matkalla poikkeamme ensin pittoreskiin Bourrén kylään, jossa on vuosisatojen ajan louhittu tuffikiveä muun muassa seudun maineikkaiden linnojen rakennustarpeiksi. Kylän alle on näin muotoutunut yli 400 km tunneleita ja luolastoa, jonne on sittemmin louhittu varsinainen maanalainen kaupunki niin paikallisten kuin turistienkin ihmetykseksi. Lisäksi louhoksissa pääsee tutustumaan siellä viljeltyihin sieniin.

Jatkamme matkaa vaikuttavalle Chambordin linnalle. Château de Chambord on Loiren laakson suurin linna, jonka rakennustyöt aloitti Frans I saavuttuaan takaisin Italiasta. Tämä renessanssilinna käsittää 440 huonetta, 365 ikkunaa ja 83 portaikkoa. Suurin ylpeys ovat Leonardo da Vincin käsialaa olevat kaksoiskierreportaat, jotka ovat niin leveät, että ylös voi ratsastaa hevosella. Linna ei ole kalustettu, mutta sitä ympäröi 5500 hehtaaria metsästysmaita ja 32 km pitkä kivimuuri. Lounaan jälkeen teemme linnassa opastetun kierroksen.

Jatkamme Pariisiin ja majoitumme Villa Modigliani hotelliin.

Maanantai 20.5. Pariisi ja kotimatka
Teemme ”Pariisi pähkinänkuoressa” – kierroksen. Kierros kattaa perinteisesti Pariisilaiskorttelit katukahviloineen, Seine-joen upeine siltoineen, maailmankuulut rakennukset, Concorde-aukion, Riemukaaren, kuninkaalliset aukiot, ostosbulevardit ja muotihuoneet, vanhan Oopperan, Madeleine-kirkon, Place Vendomen ja Eiffel tornin. Ohitamme myös latinalaiskorttelien värikästä elämää ja Notre Damen katedraalin.

Kierroksen päätteeksi nousemme hiljattain uudistettuun Eiffel-torniin päätöslounaalle. Eiffel-tornin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta 58 Tour Eiffel -ravintolasta avautuvat kauniit näkymät yli Pariisin joko Seine – joelle ja Trocadéro – aukiolle tai Eiffel-tornin sisäpuolelle.

Lounaan jälkeen on vielä hieman omaa aikaa ennen lentokentälle lähtöä.

Lentoaikataulu:
Pariisi-Helsinki AY1578 klo 19:00-22:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

Minna Larkovirta saapui Ranskaan vuonna 1998. Minna on opiskellut kielenkääntäjäksi aikoinaan Moskovassa ja oppaaksi Ranskassa. Juuret ovat Helsingissä. Minnan harrastuksia ovat mm. kirjallisuus, kielet, vieraat kulttuurit ja matkailu sekä uinti ja lenkkeily. Minna asuu Versaillesissa.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde OP: Loiren laakson lumoavat linnat ja iki-ihana Pariisi 17.-20.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

OP: Loiren laakson lumoavat linnat ja iki-ihana Pariisi 17.-20.5.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.