Santiago de Compostela - vaellus pyhällä tiellä 26.3.-3.4.2020

Santiagon tie, Pyhän Jaakobin polku, on pituudeltaan, historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Camino Francésilla, Santiagon tunnetuimmalla tiellä on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Vaellus upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien kautta, kukkuloiden yli ja laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä on kaunis kokemus, joka on koettava ainakin kerran elämässä.

Hinta

Hinta 8 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
26.3.-3.4.2020 1.390 1.686
 • Lufthansan edestakaiset reittilennot Helsinki – Frankfurt – Oporto/Santiago de Compostela – Frankfurt – Helsinki turistiluokassa
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ruokailut ohjelman mukaisesti ruokajuomineen(6 x illallinen + talon viini ja mineraalivesi)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • matkatavaroiden kuljetus tukiautolla vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut paikan päällä
 • ALV

Torstai 26.3. Helsinki-Frankfurt-Oporto-Samos
Lentoaikataulu:
Helsinki-Frankfurt LH855 klo 07:30-09:20
Frankfurt-Oporto LH1178 klo 13:50-15:35

Oporton lentokentällä on vastassa suomalainen matkanjohtaja, Ulla Lipasti. Suuntaamme bussilla vaelluksen aloituspaikkaan, Samokseen, jonne ajomatka kestää noin 4 tuntia. Majoitumme Samoksen A Veiga hotelliin. Illallinen.

Perjantai 27.3. Samos – Sarria 15 km
Aloitamme päivän vierailulla Samoksen keskiaikaisessa benediktiiniläsluostarissa, jonka juuret juontavat aina 500–luvulle.

Vierailun jälkeen alkaa ensimmäinen vaellusosuus, joka kulkee pääasiassa pehmeäpohjaista metsätietä nousten ja laskien loivasti laitumien, metsikköjen ja pikkukylien kautta Sarriaan. Majoittuminen Sarrian Alfonso IX hotelliin. Illallinen.

Lauantai 28.3. Sarria – Portomarin 24 km
Sarriasta polku jatkuu joen sekä rautatien viertä seuraillen. Metsäpolku nousee rinnettä ylöspäin vanhojen tammien, koivujen ja kastanjojen katveessa kunnes saavumme Barbadeloon, jossa ihailemme Pyhän Jaakobin kirkkoa. Reitti jatkuu niittyjen poikki, karjalaidunten ja viljelysten ohi, pikkukylien läpi ja saapuu Portomariniin, jossa majoitumme Pousada de Portomarin hotelliin. Illallinen.

Sunnuntai 29.3. Portomarin – Palas de Rei 24 km
Portomarin jälkeen nousemme kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, maisemassa näkyy myös pieniä viinitarhoja ja niittyjä. Castromaiorissa sijaitseva romaaninen Pyhän Marian kirkko on pysähtymisen arvoinen. Lähellä Ligondea, reitin varrella oleva 1600-luvun kiviristi ja Eirexen kylän pieni romaaninen kirkko ovat kulkijoiden ihailun kohteita. Palas de Reihin saavumme mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa reittiä pitkin. Majoitumme Casa Benilde hotelliin. Illallinen.

Maanantai 30.3. Palas de Rei – Arzua 28 km
Osa päivän vaelluksesta kuljemme keskiaikaista tietä pitkin. Romaaniset kappelit ja pyhiinvaeltajille tarkoitetut keskiaikaiset sairaalat muistuttavat reitin historiasta. Päivän reitin puolivälissä Melide, romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli tärkeä risteyspaikka. Useiden nousujen ja laskujen jälkeen ylitämme vihdoin Iso-joen keskiaikaista siltaa pitkin ja saavumme Arzuaan, jonne majoitumme Casa Teodora hotelliin. Illallinen.

Tiistai 31.3. Arzua – O Pino 20 km
Vehreät maisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Arzuan jälkeen kuljemme metsäpoluilla. Maisemaa halkovat niityt ja pienet kukkatarhat. Polku mutkittelee eukalyptus-, kastanja- ja mäntymetsien halki. Majoitumme
O Pino hotelliin. Illallinen.

Keskiviikko 1.4. O Pino – Santiago de Compostela 20 km
Matkalla Santiago de Compostelaan pysähdymme Lavacollassa, jossa perinteisesti pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan ja Monte de Gozon huipulla, jonne pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin.
Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoitumme viehättävään Pousada-hotelliin seuraavaksi kahdeksi yöksi.

Torstai 2.4. Santiago de Compostela
Tutustumme Santiago de Compostelan kaupunkiin. Pyhiinvaeltajan kannattaa osallistua myös pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä klo 12.00. Matkan tehneiden vaeltajien kansalaisuudet mainitaan messun aikana.

Perjantai 3.4. Kotimatka
Klo 11:00 Kuljetus lentokentälle

Lentoaikataulu:
Santiago de Compostela – Frankfurt LH1111 klo 14:00-16:25
Frankfurt-Helsinki LH854  klo 21:10-
00:30(30.3.)

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 10.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 • Kuntovaatimuksena on hyvä peruskunto. Maastollisesti reitit ovat helppokulkuisia. Ainoa vaikeuttava tekijä on matkan pituus. Huom! Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Tarjous kohteesta

TARJOUS
Eurooppa

Santiago de Compostela 26.3.-3.4.2020 – tarjous

Varaa suomeksi opastettu Santiago de Compostelan vaellusmatka 26.3.-3.4.2020 ja saat lokakuun etuna -50 € alennuksen/henkilö sekä Mondo-lehden vuosikerran kaupan päälle.

Etu voimassa varauksille 31.10.2019 mennessä.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »

Varaa kohde Santiago de Compostela 26.3.-3.4.2020 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Santiago de Compostela 26.3.-3.4.2020 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.