Joulu Weimarissa 23.-27.12.2018

Charmanttia Weimaria valaisevat tuhannet pienet jouluvalot luoden joulunajalle sadunomaiset puitteet. Leppoisan tunnelman ja herkuttelun lisäksi teemme retken historialliseen Erfurtin kaupunkiin sekä tutustumme upeaan Potsdamiin.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
23.-27.12.2018 1.698 1.969
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Berliini – Helsinki lentokenttäveroineen
 • neljän yön majoitus Elephant-hotellissa deluxe-huoneessa
 • buffetaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • jouluaaton iltapäiväkahvit
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (3 x lounas, 2 x illallinen)
 • Sirkka-Liisa Aallon, suomalaisen Saksassa asuvan oppaan palvelut kohteessa
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat
 • laukunkanto
 • lisämaksulliset oopperaliput

Sunnuntai 23.12. Helsinki – Berliini – Weimar

Lentoaikataulu: Helsinki-Berliini AY1431 klo 07:45-08:40

Lentokentän tuloaulassa on vastassa suomalainen paikallisopas Sirkka-Liisa Aalto. Lähdemme kohti Weimaria, jossa majoitumme legendaariseen ja tasokkaaseen Elephant Weimar hotelliin. Majoittumisen jälkeen nautimme tervetulolounaan.

Ensivaikutelman Weimarin historialliseen keskustaan saamme kävelyllä iltahämärän koitettua, jouluisessa valaistuksessa. Weimar on kauniisti entisöity kulttuurillinen helmi ja charmantti historiallinen pikkukaupunki ja se avautuu vierailijalle kuin korurasiana.

Klo 19:00 halukkailla on mahdollisuus nähdä Engelbert Humperinckin jouluinen satuooppera Hannu ja Kerttu. Paikka: Deutsches Nationaltheter Weimar. Lipun hinta 37 €/lippu. Liput varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 28.10.

Maanantai 24.12. Jouluaatto

Aamupäivä on vapaa-aikaa käydä jouluostoksilla Weimarin viehättävissä kaupoissa, jotka ovat auki klo 13:00 saakka.

Iltapäivällä aloitamme joulunviettomme kahvituokiolla jouluisten leivonnaisten kera.

Halukkailla on mahdollisuus virittäytyä joulun tunnelmaan jouluaaton jumalanpalvelukseen St. Peter und Paul – kirkossa. Jumalanpalveluksen yhteydessä esitetään myös seiminäytelmä jouluisen urkumusiikin kera.

Jouluaaton neljän ruokalajin juhlaillallisen ruokajuomineen nautimme tasokkaassa Anna A.-ravintolassa. Ohjelmana on jouluista ja klassista elävää musiikkia aina eri ruokalajien välissä.

Tiistai 25.12. Joulupäivä

Aamiaisen jälkeen on aikaa nauttia jouluaamun rauhallisesta tunnelmasta, jonka aistii vaikkapa aamukävelyllä läheisessä Goethenpuistossa ja Weimarin kapeilla kaduilla ja kujilla.

Rauhallisen aamun jälkeen lähdemme retkelle läheiseen Erfurtin kaupunkiin. Historiallinen Erfurt on yli 1250 vuotta vanha ja se on nykyisen Thüringenin osavaltion pääkaupunki. Tutustumme kaupunkiin kävellen sekä osittain pienellä bussilla ja saamme nähdä kauniisti entisöidyn vanhan kaupungin ristikkotaloineen sekä Euroopassa ainutkertaisen 120 metriä pitkän kauppiaiden sillan, Krämerbrücken, jonka koko pituudella on molemmin puolin kauppapuoteja ja asuintaloja.

Käymme myös Euroopan vanhimmassa synagogassa. Vuonna 1998 siellä tehtiin yllättäen kulta-ja hopeaesineiden aarrelöytö, jonka merkittävin esine on juutalainen hääsormus. Koko aarrekokoelma on mykyisin esillä vanhassa synagogassa.

Illallinen hotellissa.

Keskiviikko 26.12. Tapaninpäivä

Päivä on varattu Weimarin museoissa vierailuihin. Käymme yhdessä Goethen kotimuseossa, joka on säilynyt täysin autenttisena kirjailijan kotina. Barokkityyliin rakennetussa talossa tämä Saksan kuuluisin kirjailija-runoilija asui perheineen lähes 50 vuotta. Käymme myös Goethen kansallismuseossa.
Tapaninpäivän lounaan nautimme Zum Weissen Schwan-ravintolassa, jossa myös Goethe aikoinaan vieraili.

Klo 18:00 halukkailla on mahdollisuus nähdä Wolfgang Amadeus Mozartin ooppera Don Giovanni.  Paikka: Deutsches Nationaltheter Weimar. Lipun hinta 62 €/lippu, 1.hintakategoria. Liput varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 28.10.

Torstai 27.12. Potsdam ja paluu Suomeen

Lähdemme paluumatkalle Berliiniin, mutta matkalla poikkeamme vielä Potsdamissa.

Potsdamissa on yhteensä 16 kuninkaallista linnaa upeiden puistoalueiden ympäröimänä. Ne muodostavat täydellisen taideteoksen ja ne kuuluvat Unescon maailman kulttuuriperintökohteisiin. Viime vuosien aikana Potsdamia on kunnostettu upeasti ja siitä on kehittynyt yksi Saksan suosituimmista käyntikohteista. Potsdam on kuitenkin säilyttänyt idyllisen pikkukaupungin tunnelmansa.

Linnojen lisäksi Potsdamissa on nähtävillä vanhan kaupungin portti Brandenburg sekä Hollantilainen kortteli, johon kuningas Friedrich Wilhelm I houkutteli hollantilaisia rakennustyöläisiä 1700-luvulla ojittamaan suoperäistä maastoa, koska alankomaalaiset olivat tuohon aikaan tämän alan taitureita. Nykyään korttelissa on ihastuttavia pieniä erikoisputiikkeja, gallerioita, ravintoloita ja kahviloita.

Pistäydymme ensin Hollantilaiskorttelissa ja jatkamme sieltä Cecilienhofin linnaan. Tämä ensimmäisen maailmansodan aikana rakennettu englantilaista maalaistaloa jäljittelevä rakennus oli perintöprinssi Wilhelmin ja hänen puolisonsa Cecilien asuinpaikka. Lounas.

Lentoaikataulu: Berliini-Helsinki AY1436 19:20-22:15

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Joulu Weimarissa 23.-27.12.2018

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Joulu Weimarissa 23.-27.12.2018

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.