Komissario Montalbanon Sisilia 20.-26.10.2019

”Montalbano sono…” Kukapa tämän tunnetun sisilialaisen komisarion ystävä ei muistaisi tätä tuttua lausahdusta! Matka vie meidät italialaisella temperamentilla varustetun Salvo Montalbanon kotikulmille Sisilian pikkukyliin, tutustumme sarjan kuvauspaikkoihin kuten Ragusan kaupunkiin sekä näemme Montalbanon ihastuttavan kodin meren rannalla. Matkan aikana kuulemme myös Sisilian historiasta ja nykypäivästä, näemme upeita arkeologisia aarteita ja totta kai nautimme saaren mahtavan keittiön antimia.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
20.-26.10.2019 1.798 2.089
 • Lufthansan edestakaiset reittilennot Helsinki – München – Catania – Frankfurt Helsinki
 • lentokenttä- ja hotelliverot
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (4 x lounas, 2 x illallinen)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • paikallisoppaita tarpeen mukaan
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat

Sunnuntai 20.10. Helsinki – Catania
Lentoaikataulu: Helsinki-München LH2467 06:00-07:30, München-Catania LH1964 12:40-14:45

Lentokentän tuloaulassa on vastassa paikallisopas Maarit Kerojärvi. Siirrymme Catanian keskustaan ja majoitumme Il Principe hotelliin (2 yötä). Illansuussa teemme kaupungilla kävelykierroksen. Illallinen.

Maanantai 21.10. Viinitilaretki Etnan rinteille ja kaunis Taormina
Aamupäivällä suuntaamme bussilla kohti tulivuori Etnan rinteitä. Täällä sijaitsee pieni ja kotoinen viinitila, johon tutustumme. Tutustumme tilan toimintaan ja nautimme maukkaan sisilialaisen lounaan tilan viinien kera.
Iltapäivällä siirrymme Taorminaan, Sisilian tunnetuimpaan turistikaupunkiin.  Tutustumme kaupungin keskustaan kävellen paikallisoppaan johdolla.

Tiistai 22.10. Syrakusan aarteet – Val di Noton barokkilaakso
Ajamme Syrakusan kaupunkiin. Kaupunkikierroksen aikana näemme mm. arkeologisen alueen, jossa on Apollon temppelin, kreikkalaisen ja roomalaisen teatterin rauniot ja Dionyssoksen korva.
Lounaan jälkeen matka jatkuu Val di Noton barokkilaaksoon. Tutustumme siellä Noton kaupunkiin, jossa barokki kukoistaa ehkä muita laakson kaupunkeja enemmän.  Notosta jatkamme matkaa Ragusaan ja majoitumme Mediterraneo Palace hotelliin (2 yötä)

Keskiviikko 23.10. Montalbanon Vigata eli barokin helmi Ragusa Ibla
Tutustumme kävellen Montalbanon Vigataan, joka todellisuudessa on Ragusan kaupunki ja tarkemmin sen historiallinen ala-kaupunki Ragusa Ibla. Ragusa on yksi Val di Noton laakson barokkikaupungeista ja sen barokkityyli on täällä hallitseva. Yksi mahtavimmista barokkityylin esimerkeistä on varmasti tuomiokirkko Duomo di San Giorgio. Retkemme aikana tutustumme mm. Ragusa Iblassa sijaitsevaan Piazza di Vigatan aukioon, joka on tuttu lähes jokaisesta Montalbano televisiosarjan osasta. Mikäli mahdollista, nautimme lounaan Montalbanon lempiravintolassa San Calogerossa, joka oikeassa elämässä on nimeltään A Rusticana.

Torstai 24.10. Montalbanon koti – pahamaineinen Donnafugatan linna
Ajamme edelleen Montalbanon jalanjälkiä seuraten mm. Scicliin, jossa sijaitsee televisiosarjan Vigatan poliisiasema. Oikeasti rakennus on Sciclin kunnantalo. Päivän aikana ajamme Punta Seccan ranta-alueelle, jossa voimme kuvitella Montalbanon aamu-uinnilla oman kotitalonsa edustalla upeissa Välimeren maisemissa. Näemme ulkoapäin Montalbanon kodin. Ajamme myös Donnafugatan linnalle, joka oikeastaan on ennemminkin mahtava aatelispalatsi ja joka televisiosarjassa on pahamaineisen Balduccion mafiapomon koti. Lounas ja majoittuminen Agrigentoon Kore hotelliin (2 yötä)

Perjantai 25.10. Agrigenton Temppelilaakso
Sisilian etelärannikolla sijaitsevassa Agrigentossa tutustumme Temppelilaakson, joka on yksi Unescon maailman perintökohteita. Tämä arkeologinen alue on rakennettu v. 581 eKr. Temppelilaaksossa näemme mm. Junon, Herkuleen, Jupiterin ja Castorin ja Polluxin temppelien rauniot. Illallinen.

Lauantai 26.10. Arriverderci Sisilia!
Aikainen kuljetus lentokentälle
Lentoaikataulu: Catania – Frankfurt LH307 10:15-12:55, Frankfurt-Helsinki LH850 14:05-17:25

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

Maarit on pitkän linjan matkaopas, joka on aloittanut uransa vuonna 1983. Suurin osa hänen työkokemuksesta on muodostunut suomalaisryhmien kanssa Italiassa. Maaritilla on vankka kokemus Italiasta ja halu kertoa maasta. Opastusten lisäksi Maarit kirjoittaa blogeja suomeksi ja italiaksi.

Tässä linkki: https://maaritkerojarvi.wordpress.com/

Maineikas italialainen matkanjärjestäjä, jonka kanssa hän tekee yhteistyötä, palkitsi Maaritin Pohjoismaiden parhaana oppaanavuonna 2011. Maarit on asunut yli puolet elämästäni Italiassa ja päässyt varsin läheltä seuraamaan italialaisten ajatusmaailmaa. Hän on kahden jo aikuisen lapsen kautta ja avulla kokenut elämänsä voimakkaimmat tunnelataukset Italiassa. Tästä kaikesta on ollut hänelle hyötyä työelämässä.

Lyhytkin kiertomatka Italiassa ammattinsa osaavan oppaan kanssa on oivallinen tilaisuus tutustua saapasmaahan pintaa syvemmältä.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Komissario Montalbanon Sisilia 20.-26.10.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Komissario Montalbanon Sisilia 20.-26.10.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.