Maceratan oopperajuhlat ja merellistä tunnelmaa 24.-29.7.2019

Marchen maakunnan viiniviljelmien peittämät kukkulat, kauniit idylliset kylät sekä Adrianmeren pitkät hiekkarannat antavat parastaan juuri kesä aikaan. Matkan kohokohta on Maceratan oopperajuhlat ainutlaatuisella Stefisterion areenalla, missä näemme Verdin Ricoletto-oopperan. Lähde ainutlaatuiselle matkalle nauttimaan merellisestä Senigalliasta ja huippuluokan oopperaesityksestä!

Oopperalippujen varausehtojen mukaisesti, varaukset 8.3.2019 mennessä!

 

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
24.-29.7.2019 1.498 1.754
 • Finnairin edestakaiset reittilennot Helsinki – Bologna – Helsinki lentokenttäveroineen
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (2 x lounas, 1 x illallinen)
 • Rigoletto-oopperalippu (kategoria Verde)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
 • ALV
 • matkavakuutus
 • juomarahat
 • lisämaksullinen retki

Keskiviikko 24.7. Helsinki – Bologna – Senigallia
Lentoaikataulu Helsinki-Bologna AY1771 klo 07:30-09:30

Lentokentän tuloaulassa on vastassa Italiassa asuva paikallisopas Merja Alm. Lähdemme kohti Marchen maakuntaa. Matkan varrelle jää ihastuttava Ravennan kaupunki, jossa teemme pysähdyksen. Nautimme siellä kevyen lounaan ja tutustumme kaupungin aarteisiin. Ravennasta jatkamme Senigalliaan, jonne saavumme noin klo 18 ja majoitumme hotelli Raffaelloon.

Senigallia on vielä säilyttänyt aitoutensa, sillä suurin osa täällä käyvistä matkailijoista on italialaisia. Keskiajalla Senigallia oli merkittävä kauppakaupunki strategisen sijaintinsa ansiosta; mereltä purjehtivat kauppalaivueet ja Misa-jokea pitkin tulivat sisämaan asukkaat. Della Rovere-suku oli Senigallian merkittävin hallitsijasuku ja heidän linnansa herttua-aukion laidalla on vieläkin nähtävissä. Vanhan keskustan Corso-kadun varrella on useita liikkeitä ja katukahviloita. Rantakaupunginosa sijaitsee kilometrien mittaisen hiekkarannan varrella. Senigalliaa kutsutaankin samettirannikoksi, eikä syyttä! Rantakadun varrella on hotelleita, kahviloita, ravintoloita ja pikkuliikkeitä.

Torstai 25.7. Lisämaksullinen retki Urbinoon ja Fonte Avellanan luostariin
Vapaapäivä tai halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Urbinoon ja Fonte Avellanan luostariin.

Retkikuvaus:
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Urbinoon, joka on viehättävä keskiaikainen kaupunki kukkulan laella, keskellä kaunista maaseutua. Urbino oli yksi Italian tunnetuista hoveista keskiajalla ja hovia hallitsi Montefeltro-suku. Vierailemme heidän palatsissaan, joka nykyisin on museona. Palatsin huoneissa on myös monien tunnettujen taiteilijoiden, mm. Piero della Francescan ja tietenkin kaupungin oman pojan, Raffaellon maalauksia. Näemme myös Raffaellon syntymäkodin. Lounaan nautimme Urbinon keskustan ravintolassa.
Urbinosta jatkamme yhä syvemmälle maaseudun sydämeen, rauhaa huokuvan luonnon keskellä olevaan Fonte Avellanan luostariin. Täällä tutustumme munkkiveljen johdolla luostarin kirjastoon, sisäpihaan ja kirkkoon. Luostarissa myydään myös munkkien valmistamia rohdoksia. Hotellille palaamme klo 17:30 mennessä.

Retken hinta 150 €/henkilö. Retki varataan ja maksetaan matka-varauksen yhteydessä. Hinta sisältää bussikuljetuksen, bussin ajoluvat ja parkin, suomalaisen oppaan retkellä mukana, Urbinossa pakollisen paikallisoppaan kaupunkikierroksella, ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut sekä lounaan juomineen. Luostari Fonte Avellana pyytää vierailijoilta ns. pienen lahjoituksen, muutaman euron per hlö ja tämä maksetaan paikan päällä.

Retki edellyttää minimiosallistuja-määrää, joka on 15 henkilöä. Mikäli Urbinon retki toteutuu, ryhmän suomalainen opas on retkellä mukana.

Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelmaa mikäli vahvistushetkellä sitä ei voida toteuttaa täysin samalla tavalla kuten yllä kuvattu.

Perjantai 26.7. Rossinin Pesaro
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Rossinin Pesaroa. Teemme opastetun kävelykierroksen Pesaron keskustassa tutustuen tähän italialaisten viehättävään kesälomakaupunkiin ja Gioacchino Rossinin syntymäkaupunkiin. Kaupungin sydän on Piazza del Popolo -aukio jolla sijaitsee mm. erittäin kaunis Palazzo Ducale eli herttuanpalatsi. Rossini eli maestro näkyy Pesaron kaupunkikuvassa; Rossini-teatteri, Rossinin syntymätalo Casa Natale ja myös konservatorio ovat kaikki Pesaron keskustassa. Kauniit kirkot Sant’ Agostino ja Santuario della Madonna delle Grazie koristavat ydinkeskustan katuja kuten myös mahtipontinen linnoitus Rocca Costanza. Kaupunkikierroksen aikana käymme Rossinin syntymätalossa sekä kauneimmissa kirkoissa aukioloaikojen puitteissa. Nautimme yhteisen lounaan keskustaravintolassa. Palaamme hotellille klo 15 mennessä.

Lauantai 27.7. Ricoletto-ooppera Maceratassa
Päivä on aikaa omatoimiseen tutustumiseen Senigallian kaupungissa.
Klo 17:30 tapaamme hotellilla ja lähdemme kohti Macerataa, jonne noin 1,5 tunnin ajomatka liikenteestä riippuen.
Klo 21:00 Verdin Rigoletto –ooppera alkaa upeassa Sferisteriossa. Paluu yöllä oopperan jälkeen Senigalliaan.

Maceratan oopperajuhlien ainutlaatuinen esityspaikka Sferisterio on rakennettu 1800-luvulla puolikaaren muotoon. Alun perin se toimi erään perinteisen italialaisen pallopelin pelauspaikkana. Ensimmäiset oopperajuhlat Stefisteriolla järjestettiin vuonna 1928. Monien oopperalaulajien mielestä Maceratan Sferisteriossa on paras akustiikka verrattuna muihin Italian ulkoilmateattereihin. Katsomoon mahtuu noin 2.800 kuulijaa.

Sunnuntai 28.7. Läksiäisillallinen
Sunnuntaipäivänä jokainen saa herätä omaan tahtiin ja viettää aikaa omatoimisesti auringosta nauttien. Illalla nautimme yhteisen läksiäisillallisen hotellin ravintolassa.

Maanantai 29.7. Arriverderci Italia!
Lentoaikataulu: Bologna-Helsinki AY1772 klo 10:25-14:25

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Pyydä tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 15.

Italiassa yli 35 vuotta asunut opas, joka tuntee italialaisen kulttuurin ja elämänmenon kuin omat taskunsa. Merja on opasvuosien aikana työskennellyt ympäri Italiaa, joten Saapasmaan eri alueet ovat hänelle tuttuja. Merjan miellyttävä tyyli opastaa ja kertoa asiakkaille Italiasta, historiasta, italialaisesta kulttuurista ja arkielämästä on kovin pidetty ryhmien keskuudessa. Merja itse on  erityisen kiinnostunut mm. taiteesta, musiikista, hyvästä ruuasta ja luonnosta

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Maceratan oopperajuhlat ja merellistä tunnelmaa 24.-29.7.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Maceratan oopperajuhlat ja merellistä tunnelmaa 24.-29.7.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.