Paellan kotikaupunki - Valencia 23.-28.9.2019

Aito espanjalaiskaupunki Valencia tunnetaan ennen kaikkea futuristisesta taide- ja tiedekaupungista, joka on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen. Valencia on myös perinteisen paellan sekä arvostettujen viinien kotiseutua sekä tasokkaiden ravintoloiden ja tapas-paikkojen mekka – hyviä ostosmahdollisuuksia unohtamatta.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
23.-28.9.2019 1.398 1.669

– Norwegianin edestakaiset reittilennot Helsinki-Alicante-Helsinki turistiluokassa
– lentokenttä- ja hotelliverot
– ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisella valitussa huonetyypissä
– ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (3 x lounas, 2 x illallinen)
– ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
– suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
– ALV

Maanantai 23.9. Helsinki – Alicante – Valencia
Lentoaikataulu: Helsinki-Valencia D8 538 klo 06:40-10:05

Tapaamme suomalaisen paikallisoppaan Kirsti Myllymäen ja suuntaamme Valenciaan. Ennen majoittumista teemme bussilla kiertoajelun Valencian keskustassa ja saamme ensisilmäyksen kaupunkiin ja sen kuuluisimpiin rakennuksiin.

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja samannimisen maakunnan pääkaupunki. Asukkaita on n. 800 000 (esikaupungit mukaan lukien n.1,5 miljoonaa). Välimeren rannalla sijaitsevan kaupungin edustalla on noin 7 kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta. Valencian suosituin vierailukohde ja nähtävyys on Taiteiden ja tieteiden kaupunki (Ciudad de las Artes y las Ciencias), joka kattaa noin kaksi kilometriä pitkän alueen. Jo pelkästään arkkitehtuuri on hämmästyttävä. Rakennuskompleksin on suunnitellut valencialainen arkkitehti Santiago Calatrava. Taiteen ja tieteen kaupungissa vierailee vuosittain noin 4 miljoonaa kävijää. Alueella on Euroopan suurin meriakvaario, IMAX elokuvateatteri, planetaario, konserttisali ja valaan luurankoa muistuttava tiedemuseo. L´Umbraclen sisällä on puistoreitti täynnä Välimeren alueen kasvilajeja sekä veistosten polku, jossa on modernien kuvanveistäjien töitä esillä. Rakennuskompleksin vaikuttavin elementti on jättimäistä silmän puolikasta muistuttava Planetaario (L’Hemispheric),joka nousee vedestä. Akustiikastaan kuuluisassa Palau de les Arts´ssa on teatteri, ooppera, musiikki- ja tanssitapahtumia.

Majoittuminen Zenit hotelliin. Illallinen.

Tiistai 24.9. Vanhan kaupungin kävelykierros
Teemme oppaan johdolla kävelykierroksen eläväisessä vanhassa kaupungissa, joka on täynnä kahviloita, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia sekä paljon kauniita Art Noveau- ja barokkirakennuksia, joista suuri osa on peräisin muinaisen Rooman ja Arabi-vallan ajoilta. Hotellilta kuljemme ohi kaupungintalon aukion, käymme kauppahallilla, ihailemme kirkkoja ja palatseja ja nousemme El Migueleten katedraalin kellotorniin, josta kaupunki näkyy kokonaisuudessaan. Vanhaa kaupunkia aikoinaan suojanneesta muurista on jäljellä kaksi keskiaikaista porttia. Kierroksen päätteeksi nautimme tapaksia viinilasillisen kera.

Keskiviikko 25.9. Albuferan laguuni paellan kera
Ajelemme etelään päin, kohti Albuferan tärkeintä kaupunkia Culleraa, jossa käymme näköalapaikalla ihailemassa aluetta. Matka jatkuu Albuferan sydämeen ja astumme veneeseen. Noin tunnin venematkalla ohitamme luonnonmukaisia kanavia. Ensimmäinen pysähdyksen teemme tyypilliseen valencialaiseen maalaistaloon, jossa näemme Sangria Agua de Valencia-juoman valmistustavan. Näemme myös appelsiini-ja sitruunaviljelmän ja perehdymme niiden viljelyyn.
Päädymme lounaspaikalle ja nautimme alkupaloina tyypillisiä Albuferan kala- ja kasvistapaksia ja pääruoaksi puutulella tehtyjä eri tyylisiä liha-äyriäis- ja kasvispaelloja, joiden tekotapaa pääsemme seuraamaan kokkien johdolla. Jälkiruoaksi saamme valikoiman tyypillisiä seudun jälkiruokia.

Torstai 26.9. Retki viinialueelle
Teemme kokopäiväretken Terres dels Alforinsin viininviljelyalueelle, jota myös Valencian Toscanaksi kutsutaan. Laakson alueen eri kylissä on toistakymmentä viinitilaa ja vierailemme kahdella erilaisella.
Ensimmäisellä viinitilalla tutustumme tilan vanhaan 1600-luvulta olevaan kellariin sekä sen uudempaan osaan ja kuulemme heidän viinintekomenetelmästä. Vierailun lopuksi maistelemme kahta tilan viiniä.
Toinen viinitila sijaitsee Font de la Figueran kylässä. Kävelemme viinilabyrintin läpi ja maistelemme viiniä sekä nautimme siellä myös tyypillisen maaseudun lounaan.

Perjantai 27.9. Vapaa-aikaa ja läksiäisillallinen
Vapaa-aikaa museoihin ja ostoksiin. Illallinen.

Lauantai 28.9. Kotimatka
Puolen päivän aikaan jätämme hyvästit Valencialle ja suuntaamme kohti Alicanten lentokenttää.

Lentoaikataulu: Valencia-Helsinki D8 541 klo 18:25-23:40

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko on 15.

Kirsti on asunut Espanjassa jo vuodesta 1980 ja koko tämän ajan Valencian alueella.  Kirsti on työskennellyt aina matkailualalla ja viimeiset 8 vuotta hän on toiminut Valencian alueen virallisena oppaana. Hän tuntee hyvin alueen maakunnat Alicanten, Valencian ja Castellonin. Noin 400 km Välimeren rannikkoa ja sisämaan vuoristot tarjoavat monenlaisia nähtävyyksiä.  Tervetuloa Valenciaan!

  • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
  •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
  • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
  • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
  • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
  • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
  • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Paellan kotikaupunki-Valencia 23.-28.9.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Paellan kotikaupunki-Valencia 23.-28.9.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.