Vietnamin maailmanperintökohteet 5.-17.4.2019

Kiertomatka Vietnamin maailmanperintökohteissa on yhdistelmä häkellyttävän kaunista luontoa, värikkäitä kyliä, ikivanhaa kulttuuria ja tuhansia vuosia vanhoja temppeleitä. Se on myös suurkaupunkien vilinää sekä paikallisia herkkuja. Matkan kruunaa risteily uskomattoman upealla Halonginlahdella.

Hinta

Hinta €/henkilö 2-hh 1-hh
5.-17.4.2019 2.125 2.585
 • Qatarin edestakaiset reittilennot Helsinki – Doha – Hanoi/Ho Chi Minh – Doha – Helsinki lentokenttäveroineen
 • sisäiset lennot Hanoi – Hue ja Danang – Ho Chi Minh
 • ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut (8 x lounas, 3 x illallinen)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä koko matkan ajan
 • matkavakuutus
 • juomarahat
 • ruokajuomat, paitsi vesi

Alustava matkaohjelma
Perjantai 5.4. Helsinki – Doha
Lentoaikataulu:
QR302 Helsinki-Doha klo 18:10 – 23:59

Lauantai 6.4. Doha – Hanoi
Lentoaikataulu:
QR976 Doha-Hanoi klo 02:55 – 13:30

Lentokentän tuloaulassa on vastassa suomalainen, Vietnamissa asuva paikallisopas Timo Bry. Siirrymme hotelliin ja loppupäivä on varattu lepäilyyn ja aikaeroon tottumiseen. Hotel Tirant  ( 2 yötä)

Sunnuntai 7.4. Hanoin kaupunkikierros
Aloitamme Hanoin tutustumisen Thang Longin linnoituksesta, joka kuuluu nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin. Linnoitus symbolisoi Vietnamin syntyä sillä se rakennettiin itsenäisyyden seurauksena Kiinan vallan jälkeen. Kierroksella näemme myös Ho Chi Minhin mausoleumin ulkopuolelta, jossa makaa edesmenneen Vietnamin suurjohtajan ruumis sekä ns. yhden pylvään pagodin, joka on tunnettu erikoisesta muodostaan. Lounaan jälkeen vierailemme Kirjallisuuden temppelissä, jossa toimi jo 1000-luvulla Vietnamin ensimmäinen yliopisto ja se on yksi Vietnamin isoimmasta ylpeyksistä. Hanoin vanhoihin kortteleihin tutustumme perinteisillä polkupyörätakseilla, joka onkin paras tapa oppia paikallisten joka päiväistä elämää.

Maanantai 8.4. Halonginlahti
Matkaamme kohti kuuluisaa Halongin lahtea. Se on yksi Vietnamin suosituimmista matkailukohteista ja osa lahdesta kuuluu Unescon maailmanperintö-kohteisiin. Lahdessa on yli tuhat saarta, joista useimmat ovat jylhän korkeita ja jyrkkärantaisia. Astumme laivaan ja teemme unohtumattoman risteilyn perinteisellä puisella žonkilla ja navigoimme mahtavien karstikivien ja saarten keskellä smaragdinvihreässä vedessä. Risteilyn aikana pysähdymme Vung Viengin kelluvassa kylässä. Nautimme päivän aikana sekä kalalounaan että -illallisen ja yövymme laivalla. Bhaya-risteilyalus  (1 yö) Huom! Alustyyppi voi muuttua matkustajamäärästä riippuen.

Tiistai 9.4. Halonginlahti – Ninh Binh
Risteily jatkuu kauniissa saaristossa. Aamuvirkut voivat nousta ihailemaan auringonnousua. Ennen satamaan saapumista tutustumme vielä hämmästyttävään luonnon kaivamaan luolaan.  Lounaan jälkeen astumme maihin ja matkaamme kohti rauhallista maaseutukaupunkia, Ninh Binhtä hämmästyttävien karstivuorimaisemien, riisipeltojen ja paikallisen elämän keskelle. Saavumme hotellille ja majoittumisen jälkeen nautimme illallisen. The Reed Hotel (1 yö)

Keskiviikko 10.4.  Trang Anin kierros ja Hue
Aamun tullen teemme soutuveneretken Trang Anin alueen riisipeltojen ympäröivällä joella. Trang Anin alue on myös luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Veneajelun aikana voimme ihailla satumaista maisemaa sekä mahtavia karstiluolia ja – vuoria. Lounaan jälkeen siirrymme bussilla Hanoin lentokentälle ja otamme lennon Huen kaupunkiin. Hue tunnetaan Vietnamin ensimmäisenä pääkaupunkina jo 900-luvulla. Hotel Eldora (2 yötä)

Torstai 11.4. Huen kaupunkikierros
Tutustumme keisarilliseen kaupunginosaan ja sen mahtaviin palatseihin, jotka perehdyttävät erinomaisesti Nguyen dynastian ylistävään elämäntapaan. Kaikki Huen monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustumme kierroksella Nguyen dynastian temppeliin, missä saamme ihailla hyvin säilyneitä keisarin alttareita sekä Dien Thai Hoa palatsiin, missä keisarit viettivät suurimman osan ajastaan. Näemme myös Thien Mu pagodin, jonka tunnistaa helposti kahdeksan kulmaisesta tornista sekä Tu Duc – keisarin hautakappelin. Teemme lyhyen risteilyn Parfyymijoella tutustuen joen ympäröimään maaseutumaisemiin ja nautimme lounaan paikallisessa talossa joen varrella.

Perjantai 12.4.  Hoi An
Ajelemme upeaa vuoristoreittiä Hoi Ania kohti. Pysähdymme matkan varrella vuoren huipulla, mistä voi ihailla näkymiä Lang Con niemelle. Lounaan jälkeen teemme kävelykierroksen Hoi Anin vanhassa kaupungissa, joka myös kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kierroksella käymme lyhty- ja silkkityöpajassa, näemme Fujian kiinalaisen kommuunitalon, Phuc Thanh pagodan, kaupungin tuntomerkin japanilaisen sillan sekä perinteisen Tan Ky talon, joka on säilynyt samana vuodesta 1593 asti. Hotel La Residencia (2 yötä)

Lauantai 13.4. My Sonin rauniot
Tutustumme My Sonin raunioihin, jotka ovat isoimmat jäännökset Champan valtakunnasta, joka eli voimakkainta kukoistuskauttaan 500 – luvulta 700-luvulle. Nämä hinduvaikutteiset temppelit ovat arkkitehtuuriltaan erilaiset kuin muut vietnamilaiset temppelit ja ne kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin.  lltapäivä on vapaa aikaa nauttia rantaelämästä sekä ja kaupungin elämästä.

Sunnuntai 14.4. Ho Chi Minh
Aamupäivä on vielä aikaa ottaa rennosti, kunnes suuntaamme Danangin lentokentälle ja lennämme Ho Chi Minhiin sykkivään miljoonakaupunkiin. Hotel Bay  (2 yötä)

Maanantai 15.4. Mekongin suisto
Teemme retken Mekongin suistoon. Kyseinen suisto on 40 000km² laaja vesiverkosto ja ominaista sille on veden kellertävä väri. Teemme suistossa veneretken ja ihailemme vehmaita puutarhoja tuoreita hedelmiä nauttien. Matkan varrella pysähdymme paikallisessa makeiskaupassa, missä valmistetaan riisikakkuja, kookosmakeisia ja jopa riisiviinaa. Nautimme retken aikana myös lounaan. Palaamme takaisin kaupungille ja vierailemme kiinalaisessa korttelissa, missä näemme mm. Thien Haun pagodin sekä pieniä kiinalaisen lääketieteen apteekkeja. Illalla on vuorossa jäähyväisillallinen grilliruokien parissa, jonka nautimme rehevässä puutarhassa keskellä kaupunkia.

Tiistai 16.4. Ranskalainen kortteli ja kotimatka
Ennen lounasta on aikaa hoitaa vielä viime hetken tuliaisostokset. Lounaan jälkeen teemme kierroksen ranskalaisessa korttelissa. Kuljetus lentokentälle.

Lentoaikataulu:
QR971 Ho Chi Minh – Doha klo 19:15 – 23:05

Keskiviikko 17.4. Doha-Helsinki
Lentoaikataulu:
QR303 Doha-Helsinki klo 02:00-07:55

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko on 15.

Timo Bryn sydämen Vietnam vei pitkän Aasian reissun yhteydessä muutamia vuosia sitten. Kielen hän omaksui varsin nopeasti minkä avulla hän on päässyt tutustumaan kulttuuriin ja maan tapoihin erilaisella näkökulmalla. Oppaana hän on toiminut jo usean kauden ja on innokas jakamaan tietojaan ja ihastustaan maahaan.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 • Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Suomen Kuvalehti: Vietnamin maailmanperintökohteet 5.-17.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Suomen Kuvalehti: Vietnamin maailmanperintökohteet 5.-17.4.2019 (opastettu ryhmämatka)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.