Apulian kiertomatka 17.-24.3.2019

Ota varaslähtö kevääseen keskelle kukkivia manteli- ja kirsikkapuuviljelyksiä, keltaisia oliivilehtoja ja punaisia unikkopeltoja, kun pääskyset ovat jo
saapuneet niemimaan eteläkärkeen. Italian saappaankoron, idän ja lännen välisen kynnyksen gastronomia ja viini, Alberobellon trullit, Materan kalliokaupungin luola-asunnot, Fredrik II Hohenstaufenin linnat, romaaniset kirkot, Leccen barokki. Oppaana Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
17.-24.3.2019 1.995 2.305
 • Lufthansan reittivuorot Helsinki – München – Bari – München – Helsinki
 • majoitus 4* hotelleissa ohjelman mukaan, 7 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • aamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 7 tasokasta ateriaa viineineen
 • 2 viininmaistajaista
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv su 17.3.2019 Helsinki – Bari – Lecce
Lentoaikataulut:
LH2467 Helsinki-München  05:55-07:35
EN8218 München-Bari  10:15-11:50

Opas on ryhmää vastassa Barin lentokentällä. Ajamme Barista moottoritietä pitkin runsaat puolitoista tuntia barokkikaupunki Lecceen, jossa majoitumme 4* hotelliimme (3 yötä). Hotelli sijaitsee kaupunginmuurin ulkopuolella n. 5 min. kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta. Bussilla pääsee hotellin eteen. Yhteinen tervetuloillallinen.

2. pv ma 18.3.2019  Leccen barokki  
Aamupäivällä kävelykierros Leccen historiallisessa keskustassa. Koko historiallista keskustaa hallitseva barokkityyli näkyy kaikkialla, yksityisten patriisipalatsien ja kirkkojen fasadeissa ja sisäpuolella. Pienen kahvitauon jälkeen jatkamme keskipäivän tienoilla bussilla Leccen lähellä olevalle mm. oliiviöljyä tuottavalle agriturismo-tilalle, jossa nautimme lounaan. Paluu hotelliin n klo 16.30/17.00.
Illalla Leccessä vapaata aikaa kierrellä omin päin keskustan vilkkailla kävelykaduilla.

3. pv ti 19.3.2019 Galatina – Gallipoli – S. Maria di Leuca – Otranto
Kokopäivän kiertoajelu Italian saappaankoron ympäri.
Aamiaisen jälkeen ajamme noin puolen tunnin matkan päähän Galatinaan, ”Apulian Assisiin”, katsomaan S. Caterina d’Alessandrian fransiskaanikirkkoa. Jatkamme  kalastajakaupunki Gallipoliin,  joka oli 1500-luvulla Euroopan tärkeimpiä idänkaupan keskuksia etenkin oliiviöljyn viejänä. Arabivaikutus näkyy vanhan kaupungin kujilla. Käymme myös katsomassa hienoa katedraalia.
Nautimme lounaan meren äärellä, ja sen jälkeen jatkamme kohti eteläisintä kärkeä, S. Maria di Leucaa eli ”valkoista kaupunkia”. Pysähdymme katsomaan Adrianmeren ja Joonianmeren yhtyviä virtoja, ja jatkamme sitten Otrantoon, keskiajan tärkeimpään Bysantin tukikohtaan Euroopassa, josta myös ristiretkeläiset ja venetsialaiset kauppiaat lähtivät matkaan. Espanjan vallan aikana 1500-luvulla rakennetun mahtavan puolustusmuurin sisäpuolella on viehättävä kävelykeskusta, jossa vierailemme romaanisessa katedraalissa.
Paluu takaisin Lecceen n. klo 18.30.

4. pv ke 20.3. 2019  Locorotondo – Alberobello – Martina Franca – Matera   
Aamiaisen jälkeen lähdemme Murgen ylätasangon vuosisataisten oliivi-, kirsikka- ja mantelipuiden peittämille kukkuloille. Idyllistä maisemaa elävöittävät valkoisesta kalkkikivestä rakennetut keskiaikaiset pikkukaupungit, joista pysähdymme Locorotondossa (’pyöreä paikka’) keskellä Valle d’Itrian trullilaaksoa.
Murgen maaseudulle tunnusomaisia ovat tarunomaiset trullit, pyöreät, kivikattoiset ja valkoseinäiset asumukset, joissa paikallinen väestö edelleen asuu. Unescon suojeluksessa oleva seutu käsittää yli tuhat trullia.
Nautimme lounaan Alberobellon trulliravintolassa, ja sen jälkeen on vapaata aikaa valokuvaukselle ja pikkuostoksille. Iltapäivällä teemme pienen kävelykierroksen arvokkaan kauniissa Martina Francassa ja jatkamme sitten laajojen viljapeltojen keskellä sijaitsevaan Unesco-kaupunkiin ja vuoden 2018 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Materaan. Majoitumme aivan keskustassa kallioluolakaupungin äärellä sijaitsevaan 4* hotelliimme (1 yö).

5. pv to 21.3.2019  Matera – Trani
Aamupäivällä teemme laajan kävelykierroksen Materan kallioluolakortteleihin. Kaupunki on kuuluisa sadoista keskiaikaisista kallioluolista, joissa vielä 1950-luvulla asui 15 000 ihmistä.  Kävelemme rinnettä kipuavilla keskiaikaisilla kujilla ja vierailemme museoidussa kallioluolassa. Tutustumme myös keskiaikaiseen freskoin koristeltuun basilikaan, joka sekin myöhemmin muutettiin asuintilaksi.
Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme Adrianmeren rannikkokaupunkiin Traniin, jonka viehättävässä purjevenesatamassa sijaitsee 4* hotellimme (3 yötä).
Majoituttuamme teemme vielä kävelykierroksen meren äärellä kohoavaan hienoon Tranin kolmikerroksiseen romaaniseen katedraaliin.

6. pv pe 22.3.2019  Apulian romaaniset kirkot – Fredrikin  linnat – Barletta – Bari
Gastronomisten herkkujen ja viinien lisäksi Apulia on tunnettu romaanisista kirkoistaan ja keisarin Fredrik II Hohenstaufenin linnoista. Tranin naapurikaupunki Barletta on ollut Fredrik II ajoista lähtien tärkein Pyhälle maalle vaeltavien pyhiinvaeltajien satamakaupunki. Kävelykierroksella näemme Kaarle V:n mahtavan puolustuslinnoituksen sekä hienot romaaniset kirkot, S. Maria Maggioren katedraalin ja Pyhän Haudan basilikan. Palazzo Marrassa näemme 1800-luvun jälkipuolella eläneen huomattavan barlettalaisen impressionistin Giuseppe De Nittiksen hienon maalauskokoelman.
Lounaan jälkeen jatkamme Barin keskiaikaiseen kävelykeskustaan. Vierailemme Euroopan tärkeimpiin pyhiinvaelluskohteisiin kuuluvassa Pyhän Nikolauksen katedraalissa, joka rakennettiin 1087 pyhiinvaeltajien tuomien Pyhän Nikolauksen luiden pyhäköksi.

7. pv la 23.3.2019  Castel del Monte – viini- ja oliivitila
Aamiaisen jälkeen ajamme runsaan puolen tunnin ajomatkan päähän tutustumaan Fredrik II ainutlaatuiseen linnaan, Unesco-kohteeseen Castel del Monteen, joka hallitsee mahtavana ympärillä levittäytyvää tasankoa. 1200-luvun puolivälissä rakennettu kahdeksankulmainen, uljas ja arvoituksellinen linna vaikuttaa hämmästyttävän modernilta.
Jatkamme laajojen oliiviviljelysten keskellä sijaitsevalle kreivi Zeuli-Spagnolottin oliivi- ja viinitilalle, jossa maistelemme talon erinomaisia viinejä. Menemme läksiäislounaalle suosittuun kansanpaikkaan nauttimaan kymmeniä paikallisherkkuja, jotka ovat osittain peräisin omasta isännän yrttitarhasta. Palaamme illansuussa Traniin.

8. pv su 24.3.2019  Bari – München – Helsinki
Aamiaisen jälkeen lähdemme läheiselle Barin lentokentälle.

Lentoaikataulut:
EN8219 Bari-München  12:30-14:15
LH2464 München-Helsinki 15:30-19:00

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 12.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Apulian kiertomatka 17.-24.3.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Apulian kiertomatka 17.-24.3.2019 (opastettu ryhmämatka)