Bologna - Modena 25.2.-4.3.2019

Italian renessanssihovit / Viisi Unesco-helmeä: Bologna – Ferrara – Modena – Parma – Mantova. Taidetta ja gastronomiaa. Oppaana Silja Tuominen.

Hinta

Hinta 7 vrk, €/henkilö 2-hh 1-hh
25.2.-4.3.18 1.995 2.235
 • Lufthansan reittivuorot Helsinki – Frankfurt – Bologna – München – Helsinki
 • majoitus 4* hotelleissa, 7 yötä (1 hengen huoneesta lisämaksu)
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut 6 ateriaa viineineen
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut
 • lentokenttäverot ja arvonlisävero

1. pv ma 25.2.  Helsinki – Frankfurt – Bologna
Lentoaikataulu:
LH855 Helsinki-Frankfurt  07:25-09:10
LH284 Frankfurt-Bologna  12:40-13:55

Opas on ryhmää vastassa Bolognan kentällä. Ajamme Bolognan historiallisessa keskustassa sijaitsevaan 4* hotelliimme, jossa majoittuminen (2 yötä). Yhteinen tervetuloillallinen.

2. pv ti 26.2.  Maallista ja taivaallista Bolognassa
Aamupäivän kävelykierroksella näemme vauraan ja sivistyneen Bolognan historiallisen keskustan nähtävyyksiä. Aloitamme Santo Stefanon kolmen vierekkäisen kirkon kokonaisuudesta, vierailemme Euroopan vanhimman yliopiston Archiginnasion arvokkaissa tiloissa ja näemme Pyhän Petroniuksen kirkon ja gregoriaaniseen kalenteriin pohjautuvan meridiaanin.
Bolognalle myönnettiin vuonna 2006 “Città Creativa della Musica” Unesco-arvo tunnustuksena niin menneen kuin nykyisen musiikkielämän rikkaudesta. Bolognan saama tunnustus on ensimmäinen italialaiselle kaupungille annettu.

3. pv ke 27.2.  Ferraran Este-suvun hovi – Modena
Samaan aikaan kun Uusi Manner löydettiin, Ferrara kasvoi  renessanssikaupungiksi, joka on edelleen hyvin säilynyt ja Italian viihtyisimpiä asuinpaikkoja. Ruutukaavan sydämessä kohoaa 1300-luvulla rakennettu Castello Estense. Vastapäätä sijaitseva Katedraali edustaa romaanista tyyliä.
Lounaan jälkeen vierailemme 1300-luvun lopulla rakennetussa Palazzo Schifanoiassa. Sen Kuukausien Salin maalatut freskot kuuluvat taiteen merkittävämpiin maallisen elämän kuvauksiin 1400-luvulta.
Ferraran renessanssiajan vaikutus myöhempään kaupunkiarkkitehtuuriin ja sijoittuminen Po-joen suistoalueen luonnonmaisemaan kuuluvat vuonna 1999 myönnetyn maailmanperintökohteen arvon perusteisiin.  Vierailun jälkeen lähdemme Luciano Pavarottin kotikaupunkiin Modenaan, jossa majoitumme pääkadulla sijaitsevaan 1500-luvun 4* palatsihotelliin (5 yötä).

4. pv to 28.2.  Modenan kulttuuria, parmigianojuustoa, balsamietikkaa ja kuohuviiniä
Aamupäivällä seuraamme Reggio Emilian parmigianojuuston valmistusta Neljän Madonnan juustolassa ja saamme maistella 5 eri juustovuosikertaa. Jatkamme herkkumaailman helmeen eli historiallisen Modenan balsamietikan tuottajan Acetaia Malpighin kellareihin tutustumaan maailmankuulun nektarin tuotantoon. Vierailun yhteydessä nautimme kevyen kylmän buffet-lounaan talon eri balsamietikoiden sävyttämänä.
Gastronomikierroksemme päätöspaikka on maineikas viinituottaja, jonka erikoisuus on shampanjamenetelmällä valmistettu Emilia-Romagnan tyypillinen Lambrusco-viini. Maistelemme viittä eri viiniä salamin ja mortadella-makkaran kera. Illansuussa teemme kävelykierroksen Modenan viehättävään historialliseen keskustaan, jonka sydämessä olevat Piazza Grande, Katedraali ja Kellotapuli ovat Unesco-kohteita vuodesta 1997.

5. pv pe 1.3. Giuseppe Verdin jäljille Parmaan ja Bussetoon
Parman (ja Piacenzan) herttuakunta säilytti itsenäisyytensä Italian yhdistymiseen saakka 1860. Miellyttävän pikkukaupungin sydämessä sijaitsee Giuseppe Verdin oopperoiden näyttämö, Teatro Regio. Renessanssin jälkeisen maalaustaiteen, manierismin, edustajia ovat Parmassa toimineet Antonio da Correggio ja Francesco Mazzola eli Parmigianino. Näemme heidän tuotantoaan S. Giovanni Evangelista ja Madonna della Steccata –kirkoissa sekä katedraalissa. Ainutlaatuinen Battistero eli kastekappeli on rakennettu 1100–1200-luvuilla.
Parma, ”Italian Food Valley”, sai vuonna 2015 ensimmäisenä Italiassa gastronomisen luovuuden Unesco-arvon.
Lounaan jälkeen lähdemme vajaan tunnin ajomatkan päähän Bussetoon. Siellä vierailemme Giuseppe Verdin maatilalla romanttisen puiston ympäröimässä Villa Verdissä, joka oli säveltäjälle yhtä tärkeä maatilana kuin hänen musiikkinsa inspiraation miljöönä.

6. pv la 2.3.  Mantovan Gonzaga-suvun renessanssihovi
Mantova oli renessanssiajan rikkaimpia herttuakuntia, jonka kukoistus kesti lähes 400 vuoden ajan. Vuodesta 2008 Mantovan historiallinen keskusta on Unescon kulttuuriperintöä poikkeuksellisen yhtenäisyytensä perusteella. Tunnusomaisia ovat mukulakivipäällysteiset, keskiaikaisten pylväskäytävien reunustamat keskusaukiot Piazza Sordello ja Piazza delle Erbe, jolla vastaan tulee ensimmäiseksi nk. Rigoletton talo.  Vierailemme Gonzaga-suvun herttuan palatsissa Palazzo Ducalessa, joka on yksi italialaisten herttuakuntien mahtavimpia asuin- ja hallintopalatseja. Jatkamme bussillamme kesäpalatsiin Palazzo Te, joka on Raffaellon koulukunnan edustajan Giulio Romanon merkittävin luomus. Nautimme yhteisen lounaan mantovalaisten suosikkipaikassa, kansanomaisessa Agriturismossa.

7. pv su 3.3. Galleria Estense – Castello di Sassuolo
Ferraran Este-suku hallitsi 1200-luvulta alkaen Modenaa, jonne Cesare d’Este siirsi herttuakuntansa hallinnon vuonna 1598. Se oli yksi tärkeitä kaupunkivaltioita Italian kuningaskunnan muodostumiseen vuonna asti. Galleria Estense sisältää merkittävän taidekokoelman niin maalaustaidetta kuin harvinaisia musiikki-instrumentteja. Este-suvun loiston huipentuma on runsaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Sassuolon Herttuanpalatsi, joka rakennettiin 1600-luvulla vapaa-ajan viettoon ja edustamiseen.
Yhteinen läksiäispäivällinen.

8. pv ma 4.3. Bologna – München – Helsinki
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Bolognan lentokenttää, josta kotimatka alkaa.

Lentoaikatalut:
EN8241 Bologna-München  13:30-14:40
LH2464 München-Helsinki  15:30-19:00

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Kysy tarkempi matkaohjelma toimistostamme.

Ryhmän minimikoko 12.

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 •  Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.
 • Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Matka-Rasila Oy: Bologna – Modena 25.2.-4.3.2019 (opastettu ryhmämatka)

Varaa matkasi tästä.

Varaa online »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Matka-Rasila Oy: Bologna – Modena 25.2.-4.3.2019 (opastettu ryhmämatka)