Pohjois-Portugali autoillen - Porto-Braga-Gerês-Douron jokilaakso-Porto

Porto on oivallinen lähtöpiste lähteä ajelulle Pohjois-Portugalin postikorttimaisemiin. Portosta kannattaa suunnata ensin Koillis-Portugalissa sijaitsevaan Bragan kaupunkiin, jossa on monia merkittäviä nähtävyyksiä. Seikkailumieltä voi hakea Gerêsin kansallispuistosta vaeltelun tai vaikka koskimelonnan parista. Douron jokilaakson sydämestä löytyy ihailtavaa upeiden maisemien ja viinirinteiden lisäksi idyllisistä pikkukylistä. Kierros on hyvä päättää Portoon, josta löytyy viehättävää vanhan kaupungin tunnelmaa.

Finnairin suorat lennot Helsinki-Porto maanantaisin ja perjantaisin ajalla 13.4.20-19.10.20

Portugali autoillen paketti toteutetaan räätälöidysti eli toiveesi mukaisin reittilennoin ja hotellein. Matkaohjelmaa on mahdollista muokata omien toiveiden mukaan. Lisätiedot toimistostamme

Esimerkkihinnat

Esimerkkihinta ajalle 1.8.20-30.9.20 – kysy hinnat toimistostamme muille ajankohdille

Hinnat 7 vrk, €/henkilö

2-hh + auto EDMR (Seat Ibiza A/C tai vast.) 2-hh + auto EDMD (Peugeot 208 Diesel A/C tai vast.) 2-hh + auto CDMR (Renault Megane A/C tai vast.) 2-hh + auto CWMR (Renault Megane Station Wagon A/C tai vast.)
1.390 1.426 1.486 1.514
 • Finnairin edestakaiset suorat lennot Helsinki Porto
 • Lentolippuun kirjoitettavat verot
 • Europcarin 8 vuorokauden autonvuokraus (otto/jättö Porton lentokenttä) sisältäen rajoittamattomat kilometrit, kolari- ja varkausvakuutus  (CDW+THW), verot, omavastuunpoisto vahinko- ja varkaustapauksissa (ei kata esim. tuulilasia, renkaita, valoja)
 • Kahden yön majoitus Braga: Hotel Vila Galé Collection
 • Yhden yön majoitus Gerês: Pousada do Gerês
 • Kahden yön majoitus Pinhão: Vintage House Hotel
 • Kahden yon majoitus Porto: Pestana Vintage Porto
 • Aamiaiset hotelleissa
 • GPS navigaattori 10 €/päivä + alv 23%
 • Lisäkuljettaja 7,50 €/päivä

Lisämaksut maksetaan suoraan vuokraamoon paikan päällä

 • Mahdolliset kaupunkiverot, jotka maksetaan suoraan majoitusliikkeeseen.

1. päivä: Porto – Braga (ajomatka n. 57 km)

Finnairin suora lento Helsinki – Porto. Autonvuokraus Europcarin tiskiltä.
Ajo kohti pohjoista Bragan kaupunkia. Bragassa on sen kokoon ja sijaintiin nähden ällistyttävä määrä nähtävää. Koillis-Portugalissa, Minhon maakunnassa sijaitsevan kaupungin nähtävyyksien määrää selittää sen ikä; paikalla on elelty jo tuhansien vuosien ajan. Vanhassa kaupungissa on kauniita 1700-luvun rakennuksia ja puutarha arkkipiispan entisessä palatsissa on varsinaista silmänruokaa. Bragan lähistöllä sijaitsee kuuluisa pyhiinvaelluskohde, Bom Jesus do Monte. Sen näyttävät 116 metrin barokkityyliset portaat vievät kukkulan laella sijaitsevalle kappelille, jonka edustalta avautuvat hienot näköalat.
Majoitus Hotel Vila Galé Collection Braga tai vastaava (2 yötä)

2.päivä: Braga

Vinkkejä päiväretkikohteiksi
Guimarães: Yksi merkittävimmistä historiallisista kaupungeista Portugalissa, jossa syntyi Portugalin ensimmäinen kuningas, Alfonso I. Guimarãesin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintölistalla arvokkaan rakennusperinteensä vuoksi.
Ponte de Lima: yksi Portugalin vanhimmista ja kuvauksellisemmista kylistä
Viana do Castelo: kuuluisa perinteisistä käsitöistään sekä kukkulalla sijaitsevasta Santa Luzian kirkosta, josta avautuu upeat näkymät ympäristöön.

3.päivä: Gerês – kansallispuisto (ajomatka n. 30 km)
Gerês on Portugalin ainoa kansallispuisto. Päivän voi viettää vaeltaen metsän polkuja, uimalla laguuneissa ja ihailemalla kauniita maisemia ja vesiputouksia. Majoitus Pousada de Gerês tai vastaava (1 yö)

4.päivä: Dourojoen – laaksoon (ajomatka noin 127 km)
Matka jatkuu Douron alueen sydämeen. Douron laakso rinteille kohoavine viinitiloineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on maisemiltaan verraton. Jo ajomatka sinne valtavan Serra do Marãon vuorijonon ohi on silmiä hivelevän kaunis. Majoitus Vintage House Hotel tai vastaava (2 yötä)

Vinkkejä matkan varrelle:
Amarante: Idyllinen ja perinteinen kaupunki matkalla Douro-joen laaksoon kauniilla näkymillä
Peso da Régua: Aiemmin ollut tunnetun viininviljelyalueen, Ylä-Douron pääkaupunki ja on edelleen tärkeä kaupunki, jonka kautta kulkee kaikki laivoilla kuljetettava viini Portoon.

5.päivä: Elämää Douro-joen laaksossa
Rentoutumista hotellissa, viinitilavierailuja tai ympäristöön tutustumista vaikka risteillen Douro-joella.

Vinkkejä vierailukohteiksi:
Lamego: Kaupungin pohjoispuolella viiniviljelysten täyttämiä kukkuloita halkoo Douro-joki, kun taas muissa ilmansuunnissa kohoavat korkeat vuoret, joiden huiput ovat ajoittain lumen peittämät. Tämä pieni ja ihastuttava kaupunki oli olemassa jo antiikin roomalaisten aikaan.
Pinhão: Pieni idyllinen kylä, jonka rautatieasema on kuuluisa seinämaalauksista ja – mosaiikeista.

6. päivä: Porto (ajomatka n. 128 km)
Porton kaupunki on sekoitus modernia menoa ja viehättävää vanhan kaupungin tunnelmaa.
Porton historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Porton värikkäitä maisemia voi ihailla vaikka ”Kuuden sillan”-jokiristeilyllä. Ribeiralta kelpaa katsella, vaikkapa portviiniä siemaillen, joen yli avautuvaa maisemaa ja komeaa Dom Luis I -siltaa, joka yhdistää Porton ja Vila Nova da Gaian. Vila Nova da Gaia on ehdottomasti vierailun arvoinen, sillä siellä sijaitsevat tunnettujen portviinin valmistajien kellarit.
Majoitus Pestana Vintage Porto tai vastaava (2 yötä)

7.päivä: Portossa
Vapaa päivä Portossa-ostoksiin ja omiin mieltymyksiin.

8.päivä: kotimatka
Auton luovutus Europcarin tiskille ja Finnairin iltalento Helsinkiin.

 • Palvelumaksu 22  € / varaus
 • Autoa vuokratessa tarvitaan luottokortti takaukseksi
 • Kohteessa ei ole suomenkielistä palvelua.
 • Kaikki opastukset ovat englanniksi.
 • Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.
 • Esimerkkihinta on arviohinta, lopullinen hinta selviää vahvistuksen yhteydessä.
 • Varauspyyntö -lomakkeen kautta teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan ja saatuamme hyväksynnän, varaamme matkan
 • Esimerkkihinta edellyttää vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme
 • Matkaohjelmaa on mahdollista muokata omien toiveiden mukaan
 • Mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja varaustilanteesta riippuen matkalle varatut hotellit saattavat olla muita, lisävuorokaudet mahdollisia.
 • Jos lentoja sisältävien tarjousten edullisin hintaluokka on täynnä, pystymme usein tarjoamaan matkaa toisessa hintaluokassa tai muilla lentoyhtiöillä.
 • Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa.
 • Paikkoja rajoitetusti
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Pohjois-Portugali autoillen

Tee matkasta varauspyyntö tai tiedustelu, niin räätälöimme matkan sinun toivomustesi mukaisesti.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Pohjois-Portugali autoillen