Atacaman autiomaa ja Santiago de Chile

Chilen pohjoisosassa, Tyynenmeren ja Andien väliin jäävä Atacaman autiomaa on maailman kuivimpia jollei kuivin alue. Autiomaa muodostuu useista peräkkäisistä suola-altaista, joita rytmittävät hiekkadyynit ja Suolavuoristo, unohtamatta tulivuorengraatereita, geysirejä ja flamingojen asuttamia matalia laguuneja. Maisema on osin kuin suoraan kuusta.
Tukikohtana autiomaan reunalla toimii San Pedro de Atacaman kaupunki, jonka viehätys on pölisevissä hiekkateissä, savitiilirakennuksissa ja hitaassa elämäntyylissä. Ravintolat tarjoavat niin paikallisia kuin kansainvälisiä herkkuja.

Andien ja Tyynenmeren rannikkovuorten syliin levittäytyvä reilun viiden miljoonan asukkaan Santiago de Chile on yksi Etelä-Amerikan moderneimmista kaupungeista. Vuoteen 1541 ulottuva historia ja siirtomaa-ajalta peräisin olevat kauniit rakennukset ovat kuitenkin tärkeä osa kaupunkia ja osa sen omalaatuista kontrastista tunnelmaa. Historia ja nykypäivä pilvenpiirtäjineen kulkevat rinnakkain sulassa sovussa. Kaupungista löydät niin taidegallerioita, desing-putiikkeja, käsityömarkkinoita kuin moderneja ostoskeskuksia. Kahviloita, baareja ja ravintoloita on moneen makuun.
Valparaison hippitunnelmainen satamakaupunki on vain parin tunnin ajomatkan päässä ja viinitiloja vielä sitäkin lähempänä.

Lue lisää San Pedro de Atacama.
Lue lisää Santiago de Chile ja Valparaiso.

Esimerkkihinnat

Santiago 1 yö: Hotel Plaza San Francisco Santiago de Chile tai vastaava
Atacama 3 yötä:  Altiplanico Atacama tai vastaava
Santiago 5 yötä: Hotel Plaza San Francisco Santiago de Chile tai vastaava

Hinta 9 vrk, €/henkilö 2-hh
1.3.-30.4.2019/ 24.6.-21.8.2019/ 1.10.-30.11.2019 3057
1.5.-23.6.2019/ 22.8.-30.9.2019/ 1.-15.12.2019 2949
16.-31.12.2019 3224

Ohjelmassa mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja vahvistuvat saatavuuden mukaan varausvaiheessa.

Päivä 1
Lento Helsingistä Pariisin kautta kohtia Chileä.

Päivä 2
Saapuminen Santiago de Chileen. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen 1 yöksi. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Santiagoon.

Päivä 3
Kuljetus lentokentälle, lento Calamaan ja kuljetus San Pedro de Atacamaan. Majoittuminen 3 yöksi Noi Casa Atacama hotelliin tai vastaavaan.

Iltapäiväretki Los Flamencosin luonnonsuolealueeseen kuuluvalle Suolavuoriston alueelle Kuulaaksoon, Moon Valley, jonka maisemat ovat kuin kuussa. Iltapäivän aikana nähdään myös hiekkadyynien, tulivuorikraatereiden ja mielenkiintoisten tarinoiden Dinosaurus- ja Kuoleman laaksot sekä geologiset muodostumat Three Marys. Iltapäivä päättyy Karin näköalapaikalle, josta avautuvat upeat auringonlaskunäköalat aavikon ylle.

Päivä 4
Aamupäivällä vierailu Sateenkaari laaksoon, joka on saanut nimensä mineraaleista vihreän, violetin, valkoisen ja punaisen väreissä hehkuvista vuorista. Retken aikana nähdään myös arkeologisesti ja historiallisesti tärkeää luolataidetta Yerbas Buenasin alueella.

Iltapäivän retki suuntautuu Gran Salar de Atacama -suola-alangolle, jonne muodostuvien matalien laguunien äärellä viihtyy ja pesii runsaslukuinen joukko flamingoja. Tämä alue on myös yksi maapallon tärkeimpiä litium varastoja. Retki päättyy vierailuun  viehättävässä Toconaon kylässä, joka kutsuu kävelemään kujillaan ja tutustumaan paikallisiin, villakäsitöitä tekeviin kyläläisiin.

Päivä 5
Aamulla ajo Tatio Geysirille 4300 metrin korkeuteen, jossa nautitaan paikanpäällä valmistettu maukas aamiainen Andeille aukeavassa upeassa maisemassa. Vuoristosta matka jatkuu yllätyksellisten autiomaamaisemien läpi Machuran kylään, jonka  rakennukset on rakennettu perinteisesti savitiilestä, oljista ja kaktuspuusta. Aiemmin kylää asuttivat laamapaimenet, mutta nykyisin se on kauppapaikka, jossa paikalliset myyvät muunmuassa käsitöitä, taidetta ja erilaisia perinteisiä leivonnaisia ja pasteijoita.

Iltapäivä vapaata aikaa San Pedro de Atacaman kylässä.

Päivä 6
Aamulla kuljetus Calaman lentokentälle ja lento Santiagoon. Kuljetus hotelliin, jossa majoitutaan seuraavat 5 yötä.

Iltapäivällä tustuminen Santiagoon. Retken aikana vieraillaan useissa kaupunginosissa ja nähdään muun muassa Plaza de Armasia ympäröivät  uusklassiset rakennukset, Hallintokaupunginosassa valtionjohdon käytössä oleva La Moneda -hallintopalatsi ja ajetaan pitkin Bernardo O´Higgins pääkatua. Santiagon omalaatuinen tunnelma syntyy vuoteen 1541 ulottuvan historian, historiallisten rakennusten ja ultramodernien pilvenpiirtäjien välillä olevasta kontrastista.

Päivä 7
Koko päivän kestävä retki yli 40 kukkulalle rakennettuun, hippitunelmaiseen Valparaison satamakaupunkiin, jonka historialliset korttelit julistettiin Unescon maailmaperintökohteeksi vuonna 2003. Päivän aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kävellään pitkin kaupungin katuja, nautitaan lounaaksi perinteinen Chorillana annos ja tehdään lyhyt risteily Valparaison lahdella, joka tarjoaa  erilaisen näkökulman kaupunkiin ja mahdollisuuden nähdä merileijonia.

Päivä 8
Vapaata ohjelmaa Santiagossa.

Päivä 9
Puolenpäivän mittainen retki Conha y Toron maailmankuululle, vuonna 1883 perustetulle viinitilalle. Vierailun aikana tutustutaan perustaja Don Melchorin raskalaistyyliseen villaan, upeaan puutarhaan ja tietysti itse viinitarhaan. Kiehtovien tarinoiden jälkeen, ennen paluuta Santiagoon maistellaan tilan viinejä eri vuosilta.

Päivä 10
Vapaata ohjelmaa Santiagossa.

Päivä 11
Iltapäivällä kuljetus Santiagon lentokentälle. Lento kohti Suomea.

Päivä 12
Saapuminen Pariisin kautta Helsinkiin.

 • Edestakaiset lennot Helsinki Santiago de Chile ja Santiago de Chile Calama sekä lentolippuihin perittävät lentokenttäverot
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1+ 5 yön majoitus Plaza San Franciso Santiago tai vastaavassa hotellissa Santiagossa aamiaisella
 • 3 yön majoitus Noi Casa Atacama hotellissa tai vastaavassa aamiaisella
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket englanninkielisellä opastuksella
 • lounas 7. päivänä tehtävällä Valparaison kokopäivä retkellä
 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 • Kohteessa ei ole suomenkielistä palvelua.
 • Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.
 • Esimerkkihinta on arviohinta, lopullinen hinta selviää vahvistuksen yhteydessä.
 • Varauspyyntö -lomakkeen kautta teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan ja saatuamme hyväksynnän, varaamme matkan.
 • Esimerkkihinta edellyttää vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme.
 • Matkaohjelmaa on mahdollista muokata omien toiveiden mukaan.
 • Mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja varaustilanteesta riippuen matkalle varatut hotellit saattavat olla muita, lisävuorokaudet mahdollisia.
 • Jos lentoja sisältävien tarjousten edullisin hintaluokka on täynnä, pystymme usein tarjoamaan matkaa toisessa hintaluokassa tai muilla lentoyhtiöillä.
 • Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa.
 • Paikkoja rajoitetusti.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Atacaman autiomaa ja Santiago

Tee matkasta varauspyyntö tai tiedustelu, niin räätälöimme matkan sinun toivomustesi mukaisesti.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
world@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Atacaman autiomaa ja Santiago