Peru & Titikaka-järvi - Lima, Inkojen Pyhä laakso, Machu Picchu, Cusco, Puno, Titikaka-järvi, La Paz

Tällä kiertomatkalla tutustutaan Perun parhaiden palojen, kuten kiehtovan Machu Picchun ja hurmaavan Cuscon kaupungin lisäksi Titikaka-järven alueeseen ja kulttuuriin. Kelluvat, kaisloista tehdyt Uros-saaret hämmästyttävät ja matkan päättää vierailu Bolivian hallinnollisessa pääkaupunki La Pazissa.

Lima on eläväinen miljoonakaupunki, jonka kaupunkikuva on sekoitus moderneja, nykypäivän elementtejä ja vahvaa siirtomaa-ajan tyyliä.

Urubambassa eli Inkojen Pyhässä Laaksossa paikallisväestö kokoontuu edelleen markkinoille Pisacin kaupunkiin myymään käsitöitään kuten on tehnyt jo tuhansia vuosia.

Huikeiden maisemien Machu Picchu on yksi maailman tunnetuimpia rauniokaupunkeja, jossa nähtävänä on muun muassa inkojen alttareita ja temppeleitä.

Andien vuoriston syleilyssä lepäävä Cusco on vanhan inkavaltion pääkaupunki, jossa on nähtävissä rintarinnan niin inkakultturi kuin siirtomaa-aika.

Titikaka-järvi on inkojen pyhä järvi, jossa tunnettuja inka imperiumiin liittyviä paikkoja ovat Taquilen-, Uroksen- ja Auringonsaaret.

Matkan viimeinset kaksi yötä vietetään Bolivian hallinnollisessa pääkaupungissa La Pazissa, jonka espanjalaiset siirtomaaisännät perustivat vanhan inkakaupungin paikalle.

Meiltä saat Finnair Plus -pisteitä matkoistasi. Lue lisää tästä.

Matkat Peruun ja Titikaka-järvelle toteutetaan räätälöidysti eli toiveesi mukaisin reittilennoin ja hotellein. Lentoja on päivittäin, joten oleskelun pituuden matkalla päätät itse. Voit sisällyttää matkaasi lisää päiväretkiä ja kiertoajeluita sekä yhdistää muita matkakohteita. Lisätiedot toimistostamme.

Lue lisää Peru.
Lue lisää Bolivia.

Esimerkkihinnat

Loistoluokka (5*)

Lima 3 yötä: JW Marriot Hotel Lima
Pyhä Laakso 2 yötä: Sol y Luna Hotel
Machu Picchu 1 yö: Belmond Sanctuary Lodge
Cusco 2 yötä: Belmond Hotel Monasterio
Puno 2 yötä: Libertador Lago Titicaca
La Paz 2 yötä: Casa Grande Hotel

 

Hinta 12 vrk, €/ hlö 2-hh, kun seurueessa 2 henkilöä 2-hh, kun seurueessa 4 henkilöä
2.1.-23.6.2020 6368 6192
24.6.-21.8.2020 6509 6333
22.8.-15.12.2020 6368 6192

 

Ensimmäinen luokka (4*)

Lima 3 yötä: Sonesta El Olivar Hotel Lima
Pyhä Laakso 2 yötä: Casa Andina Premium Valle Sagrado
Machu Picchu 1 yö: Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel
Cusco 2 yötä: Aranwa Cusco Boutique Hotel
Puno 2 yötä: Casa Andina Premium Puno
La Paz 2 yötä: Europa Hotel La Paz

Hinta 12 vrk, €/ hlö 2-hh, kun seurueessa 2 henkilöä 2-hh, kun seurueessa 4 henkilöä
2.1.-23.6.2020 4958 4582
24.6.-21.8.2020 5099 4723
22.8.-15.12.2020 4958 4582

Esimerkkihinnat eivät ole voimassa paikallisina juhlapyhinä ja lomaikoina. Tällaisia ajakohtia ovat esimerkiksi:
pääsiäisviikko, Inti Raymi (viikko 24.6. ympärillä), itsenäisyyspäivä viikko (28. ja 29.7. ympärillä), 1.11.

 

Lähdöt päivittäin.

Päivä 1 – Lima
Lento Helsingistä  Amsterdamin/ Pariisin kautta kohti Perua. Saapuminen Limaan. Kuljetus lentokentältä hotelliin, jonne majoitutaan kolmeksi yöksi.
(ei aterioita)

Päivä 2 – Lima
Aamiaisen jälkeen puolipäiväretki, jonka aikana tutustutaan Liman nähtävyyksiin. Kiertoajelun aikana nähdään mm. Plaza Mayor -aukio, hallintopalatsi, kaupungintalo, katedraali ja arkkipiispan palatsi sekä eloisa San Isidron kaupunginosa ja Tyynen meren rannalla sijaitseva Mirafloresin alue. Vieraillaan Larco Herrera museossa. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa.
(aamiainen, lounas)

Päivä 3 – Lima
Päivä vapaata ohjelmaa Limassa.
Lisämaksusta Gastronominen kierros -retki (puolipäivää), 130 €/ henkilö:
Tutustuminen perulaisen keittiön makuihin. Retken aikana vieraillaan ensin torilla, jossa myydään mm. hedelmiä, kaloja ja äyriäisiä. Sen jälkeen vieraillaan ravintolassa, jossa opitaan ensin valmistamaan pisco sour -juoma ja ceviche, jotka molemmat ovat tärkeä osa perulaista ruokapöytää. Ennen paluuta hotelliin nautitaan lounas.
(aamiainen, lounas)

Päivä 4 – Pyhä Laakso
Aamiaisen jälkeen kuljetus Liman lentokentälle, josta lento Cuscoon. Tunnin ajomatka läpi upeiden maisemien kohti Urubambaa eli Inkojen Pyhää Laaksoa ja Pisacin kaupunkiin, jonne paikallisväestö kokoontuu edelleen markkinoille myymään käsitöitään kuten on tehnyt jo tuhansia vuosia. Pisacista matka jatkuu Ollantaytambon kaupunkiin, jossa tutustuminen korkealla vuorella sijaitsevaan Inka linnoitukseen. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Majoittuminen kahdeksi yöksi hotelliin Inkojen Pyhässä Laaksossa.
(aamiainen, lounas)

Päivä 5 – Pyhä Laakso
Päivä vapaata ohjelmaa Urubambassa.
Lisämaksusta Melontaa Piuray-järvellä -retki, 172 €/ henkilö (sisältää retkilounaan):
Kuljetus hotellista Piuray-järvelle, jossa mahdollisuus valita kulkupeliksi joko kajakki tai SUP-lauta. Kuivalla maalla käydään läpi turvallisuusasiat ja opetellaan melonnan tekniikka. Opastettu melonta järvellä maisemia ihastellen. Melonnan jälkeen retkilounas luonnonhelmassa.
(aamiainen)

Päivä 6 – Machu Picchu
Aamiaisen jälkeen kuljetus juna-asemalle, josta jatketaan Vistadome -junalla inkojen kadotettuun kaupunkiin. Machu Picchulla on inkojen alttareita, temppeleitä, portaita ja terasseja. Opastettu kierros rauniokaupungissa ja lounas. Yöpyminen Machu Picchulla ja illallinen hotellissa.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 7 – Cusco
Aamiainen hotellissa. Lisämaksusta toinen sisäänpääsy Machu Picchulle taianomaisen auringonnousun aikaan 90 €/ henkilö. Iltapäivällä junamatka Cuscoon. Majoitutaan kahdeksi yöksi Cuscon hotelliin.
(aamiainen)

Päivä 8 – Cusco
Aamiainen hotellissa. Puolipäiväretken aikana vieraillaan mm. Regocijo- ja Plaza des Armas -aukioilla, katedraalissa, Santo Domingon luostarissa, legendaarisessa Korikancha-temppelissä ja vanhassa kaupungissa sekä Kenkon, Puca-Pucaran ja Sacsayhuaman inkaraunioilla.
(aamiainen)

Päivä 9 – Puno
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähtö päivän kestävälle linja-automatkalle kohti Punon kaupunkia ja inkojen pyhää järveä Titikakaa. Matka käy Andeilla läpi tasankojen ja vuoriston, vuorten huippujen kohotessa majesteettisina ympärillä. Lounas matkan aikana. Majoittuminen kahdeksi yöksi hotelliin Punossa.
(aamiainen, lounas)

Päivä 10 – Tikikaka
Aamiaisen jälkeen retki Titikaka-järvelle Taquilen ja Uroksen saarille. Taquilella kiivetään 600 askelta ylös vuoren huipulle, josta avautuvat upeat näkymät järvelle ja vuoristoon. Uroksen kelluvilla saarilla Uros -intiaanit elävät elämäänsä kuten sukupolvet ennen heitä ovat eläneet, kalastaen ja myyden käsitöitä. Retkilounas päivän aikana.
(aamiainen, lounas)

Päivä 11 – La Paz
Aikaisen aamiaisen jälkeen Copacabana Sanctuary satamaan, josta katamaraani-risteily Auringonsaarelle inka imperiumin syntysijoille. Saarella tutustumaan mm. Inkojen puutarhaan ja Inti Wata kulttuurikeskukseen. Päivän aikana on myös mahdollisuus pieneen purjehdukseen järvellä perinteisellä inka-aluksella. Päivän päätteeksi matkataan ensin katamaraanilla Chuan satamaan Bolivian puolella ja sieltä bussilla edelleen La Paziin. Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin kahdeksi yöksi La Pazissa.
(aamiainen, lounas)

Päivä 12 – La Paz
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen puolipäivää kestävä kiertoajelu La Pazissa. Päivän aikana nähdään niin siitomaa-aikainen vanhakaupunki kuin moderni uudempi osa. Päivän aikana muun muassa vieraillaan käsityömarkkinoilla, nähdään San Franciscon kirkko, kultamuseo, Murillon aukio ja vaikuttavat eroosion jäljet Kuulaaksossa. Päivän pääteeksi ajetaan kaapelivaunulla ylös vuorelle, josta avautuvat upeat näkymät La Pazin ylle.
(aamiainen)

Päivä 13
Kuljetus lentokentälle ja lento Limaan. Limasta jatkolento kohti Eurooppaa.
(aamiainen)

Päivä 14
Lento Amsterdamista/ Pariisista Helsinkiin.

 • edestakaiset lennot Helsinki-Lima Amsterdamin tai Pariisin kautta ja paikallislennot Lima-Cusco ja La Paz-Lima sekä lentolippuihin perittävät lentokenttäverot
 • ohjelman mukaiset lentokenttä- ja muut kuljetukset yksityispalveluna
 • 3 yön majoitus Limassa
 • 2 yön majoitus Pyhässä Laaksossa
 • 1 yön majoitus Machu Picchulla
 • 2 yön majoitus Cuscossa
 • 2 yön majoitus Punossa
 • 2 yön majoitus La Pazissa
 • aamiaiset kaikissa hotelleissa, muut ateriat matkaohjelman mukaisesti
 • ohjelmassa mainitut retket pääosin yksityisopastuksin (opastus englanniksi), sisäänpääsymaksut ja Cuscon turistivero: bussimatka Cusco-Puno on tilauskuljetus, jossa on muitakin matkustajia,
  Punossa tehtävällä retkelle yksityinen opas muiden kanssa jaetussa veneessä,
  Punosta La Paziin siirrytään yhteisretken mukana
 • Premium Lane -turvatarkastus Helsingin lentokentällä
 • paikanpäällä maksettavat lähtöverot: Perun kotimaan lennoille n. USD 5,04/hlö, ulkomaanlentojen kenttäveroa n. USD 28,25/hlö,  La Pazista ulkomaan lennoille n. USD 25/hlö
 • toinen sisäänpääsy Machu Picchulle
 • Machu Picchulle tehtävien vierailujen määrä on rajoitettu. Sisäänpääsyn varmistamiseksi tulee vierailun osuus maksaa etukäteen jo matkan vahvistuksen yhteydessä. Sisäänpääsymaksuja ei palauteta, eikä niihin voida tehdä muutoksia.
 • Vistadome junassa on matkatavararajoitus. Mukaan voi ottaa enintään 5 kg painoisen pienen laukun/ kassin. Isot laukut siirretään Pyhänlaakson hotellista Cuscoon, jossa ne ovat valmiina hotellissa odottamassa Machu Picchulla vietetyn vuorokauden jälkeen.
 • Opastukset ovat englannin kielellä, osa retkistä yhteis- ja osa yksityisretkinä.

 

 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 • Kohteessa ei ole suomenkielistä palvelua.
 • Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.
 • Esimerkkihinta on arviohinta, lopullinen hinta selviää vahvistuksen yhteydessä.
 • Varauspyyntö -lomakkeen kautta teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan ja saatuamme hyväksynnän, varaamme matkan-
 • Esimerkkihinta edellyttää vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme-
 • Mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja varaustilanteesta riippuen matkalle varatut hotellit saattavat olla muita, lisävuorokaudet Limassa mahdollisia.
 • Jos lentoja sisältävien tarjousten edullisin hintaluokka on täynnä, pystymme usein tarjoamaan matkaa toisessa hintaluokassa tai muilla lentoyhtiöillä.
 • Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa.
 • Paikkoja rajoitetusti-
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Varaa kohde Peru ja Titikaka-järvi

Tee matkasta varauspyyntö tai tiedustelu, niin räätälöimme matkan sinun toivomustesi mukaisesti.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
world@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Peru ja Titikaka-järvi