Route 66 - Amerikan halki Chicagosta Los Angelesiin

Legendaarinen ” Route 66 ” vie matkalle läpi Amerikan mantereen pitkin kuuluisaa, historiallista reittiä. Koe vaikuttavat kaupungit ja rakennusten arkkitehtuuri, pistäydy diner -ruokapaikoissa, uppoudu museoiden ja taidegallerioiden syövereihin, kuuntele musiikkia hämyisillä klubeilla, ihastu vaihteleviin maisemiin vehreydestä aavikon kuivuuteen ja tasamaasta vuoristoon, näe luonnon ihmeitä mitä ei muualla ole. Yksinkertaisesti – nauti amerikkalaisesta elämänmenosta.

Varsinaista tietä numero 66 ei enää ole olemassa. Nykyinen historiallinen ”Route 66” kulkee lähes samaa reittiä, mutta uusia valtateitä pitkin. 4200 kilometrin mittainen matka alkaa Chicagosta (Illinois) ja kulkee Missourin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon, Arizonan ja Nevadan osavaltioiden kautta Santa Monicaan ja Los Angelesiin Kaliforniaan.

Esimerkkihinnat

Chigago (Illinois) South Loop Hotel 2 yötä,
Springfield (Illinois) Best Western Clearlake Plaza 1 yö,
St. Louis (Missouri) Best Western Saint Louis Inn 1 yö,
Springfield (Missouri) Sleep Inn 1 yö,
Tulsa (Oklahoma) Best Western Plus 1 yö,
Oklahoma City (Oklahoma) Days Inn Oklahoma City/Moore 1 yö,
Amarillo (Texas) Red Roof Inn Amarillo 1 yö,
Albuquerque (New Mexico) Marriott Fairfield Inn 2 yötä,
Holbrook (Arizona) Magnuson Hotel Adobe Inn 1 yö,
Flagstaff (Nevada) Quality Inn 1 yö,
Las Vegasiin (Nevada) Gold Coast Hotel 1 yö,
Santa Monica (California) Carmel by the Sea 2 yötä

Hinta 15 vrk, €/henkilö 2-hh Auto, ei navigaattoria 2-hh Auto, navigaattorilla
21.8.-31.10.2018 2355,00 2417,00
Hinta 15 vrk, €/henkilö 2-hh 2 hlöä/ moottoripyörä 2-hh 1 hlö/ moottoripyörä
17.8.-31.10.2018 3596,00 5190,00

Hotellit ovat esimerkkejä ja ne vahvistetaan varausvaiheessa.

 • Lennot Helsinki Chicago ja Los Angles Helsinki sekä  lentolippuun kirjoitettavat verot
 • 15 yön majoitus Route 66 -ohjelman mukaisesti
 • yksityiskohtainen matkaohjelma nähtävyysehdotuksineen.
 • Autovuokraamo ja moottoripyörävuokraamo tarjoavat pelkistetyn tiekartan. Tarkan tiekartan haluavat voivat ostaa esim. Rand McNally – Road Atlas -kartastokirjan.
 • joko 15 vrk autonvuokraus E -luokassa (fullsize, 4 ovinen) ilman navigaattoria tai navigaattorilla:
  rajoittamattomat ajokilometrit,
  osavaltion perimät verot ja lisämaksut,
  lentokenttäsopimusmaksu,
  ALI – vastuuvakuutuksen täydennys, joka kattaa kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot 1 miljoonaan USD saakka,
  PAI & PEP – Henkilökohtainen vakuutus ja matkatavaravakuutus (suosittelemme ottamaan suomalaisen matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen matkan ajaksi, koska autonvuokrauksen mukana tuleva vakuutus ei laajuudeltaan ole yhtä kattava kuin suomalaiset matkavakuutukset),
  ensimmäinen tankillinen polttoainetta – auton voi palauttaa vajaalla tankilla vuokrauspisteeseen,
  yksi lisäkuljettaja, joka tulee ilmoittaa vuokraussopimukseen autoa noudettaessa.
 • tai B) 15 vrk moottoripyörävuokraus Touring tai Classic-luokassa (Harley Davidson),
  rajoittamattomat ajokilometrit,
  osavaltion perimät verot ja lisämaksut,
  satulalaukut, sekä kypärät ajajalle ja matkustajalle, ks. Huom 2! alla,
  laajennettu moottoripyörän varkaus- ja vahinkovakuutus (alennettu omavastuu USD 1000+ vero 11%/ varkaus- tai vahinkotapaus),
  korvaus yli 12 tuntia kestävän teknisenvian korjaamisesta USD 100/vuorokausi (ei koske rikkoutuneita renkaita),
  rikkoutuneiden renkaiden vaihto (hinauskulut max USD 100+11% verot /kerta/pyörä),
  yhdensuuntainen vuokraus Chicago-Los Angeles
  HUOM 1! Moottoripyörää ei voi noutaa Chicagossa sunnuntaisin, eikä noutaa tai palauttaa alla mainittuina pyhäpäivinä (kaikki vuokraamopisteet suljettuina):
  21.4., 27.5., 4.7., 2.9.
  HUOM 2! Suosittelemme ottamaan omat kypärät mukaan, koska vuokrausyrityksen kypärät eivät vastaa Suomessa totuttua tasoa. Suosittelemme ottamaan myös satulalaukkujen sisälaukut mukaan Suomesta.
 • Otettaessa auto Illinoisin osavaltiossa, eli tässä Chicagosta, LIS -vakuutus, joten omavastuu kolari- ja varkaustapauksissa on USD 200 + verot / vahinkotapaus. Omavastuuta ei voi poistaa.
 • Yhdensuuntaisesta autonvuokrauksesta johtuvaa jättömaksua, joka maksetaan paikanpäällä, summa on USD 500 + paikallisverot n. 20%.
 • takuumaksu moottoripyörästä USD 100+11% verot /vuokraus ja siihen mahdollisesta otettavasta navigaattorista USD 250 +11%verot/ vuokraus-
  Huomioitavaa takuumaksuista: Takuumaksut kuitataan luottokortilla, jonne vuokraamo tekee varauksen. Jos vuokrauksen päätteeksi ei ole syntynyt kuluja, vuokraamo peruuttaa takuuvarauksen. Takuumaksuvarauksen palautumiseen voi luottokorttiyhtiöstä riippuen mennä viikosta kolmeen viikkoon.
 • Mootoripyörän polttoaine. Mikäli moottoripyörän palauttaa vajaalla tankilla vuokrauspisteeseen peritään jättöhetkellä lisämaksu USD 35 + verot 11% tankin täyttömaksuna.  Pyörää noudettaessa on mahdollista lunastaa tankin täyttö USD 30+verot 11%, jolloin pyörän voi palauttaa tankkaamatta (Pre-Paid Fuel Option).
 • Moottoripyöräilijöitä suosittelemme ottamaan paikanpäällä; SLI – Supplemental Liability Insurance; vakuutus joka suojaa vuokraajan USD 1 milj asti kolmannen osapuolen henkilö-/omaisuusvahinkovaatimuksilta kolari -ja vahinkotapauksissa. Hinta n. USD 24,95+verot 11%/vrk
 • Pysäköinti on useimmissa hotelleissa maksullista (n.USD 10-50+ verot /vrk) ja myös tallelokeroiden käytöstä peritään usein maksu.
 • Aviksen autoissa on valmiina elektroniset laitteet, jotka oikeuttavat ajamaan tietullien ohi ja ne laskutetaan vuokrauksen jälkeen luottokortilta (Sunpass)Tietullimaksut voi tarkistaa osoitteesta http://www.e-tolls.com
 • Yhdysvaltojen ESTA matkustuslupa.

Päivä 1 
Lento Helsingistä Chicagoon (Illinois). Auton nouto lentokentän vuokrauspisteestä, ajo keskustaan ja majoittuminen hotelliin kahdeksi yöksi. Moottoripyörä noudetaan päivän 2 aamuna
Majoitus: 2 yötä Chigago South Loop Hotel tai vastaava.

Päivä 2
Tutustuminen omatoimisesti Chicagoon. Rikkaan historian ja musiikillisen sydämen omaavaan kaupungin tunnusmerkkeinä ovat kohti taivaita kurkottavat kuuluisien Willis Towerin sekä John Hanckok -keskuksen tornit. Navy Pier Michigan-järven rannalla tarjoaa huvituksia Imax teatterista Shakespeare näytelmiin, ja toimii myös lähtöpisteenä jokiristeilyille.

Päivä 3  (332km/205 mailia)
Matka jatkuu kohti Springfieldin kaupunkia (Illinois). Matkan varrella, Lexingtonin kaupungissa, on mahdollisuus nähdä pätkä historiallista Route 66 tietä alkuperäisessä kunnossaan. Springfield tunnetaan Yhdysvaltojen 16. presidentin Abraham Lincolnin kotikaupunkina.
Majoitus: 1 yö Best Western Clearlake Plaza tai vastaava.

Päivä 4  (165km/102 mailia)
Jatketaan matkaa kohti St. Louisin kaupunkiin (Missouri), joka tuli maailmalla tunnetuksi 1900-luvun alussa järjestetyistä Maailmannäyttelystä ja Olympialaisista. Kaupungin ympäristössä on runsaasti historiallisia bensa-asemia ja diner -ruokapaikkoja, joista tunnetuin Ted Drewes on ollut toiminnassa jo vuodesta 1930. Kaupungissa on useita historiallisia kotimuseoita mm. Daniel Boom Home ja Campbell House Museum. Bushin perheen omistuksessa ollut Grant´s Farm toimii nykyään luontokeskuksena.
Majoitus: 1 yö Best Western Saint Louis Inn tai vastaava.

Päivä 5  (349km/218 mailia)
Ajo Springfieldin kaupunkiin (Missouri), jota pidetään Route 66 -reitin syntymäkaupunkina. Värikäs keskusta-alue on toiminut monien historiallisten tapahtumien näyttämönä ja tänä päivänä sieltä löytyy mm. ravintoloita, kauppoja, kirpputoreja sekä yökerhoja.
Majoitus: 1 yö Sleep Inn Springfield tai vastaava.

Päivä 6  (290km/181 mailia)
Matka jatkuu Tulsaan (Oklahoma), joka 20-luvulla sai lempinimen ”maailman öljypääkaupunki”. Alkuperäiskansojen kulttuuri ja historia elävät vahvoina Oklahoman osavaltiossa, joten Cherokee intiaanien elämästä kertova Cherokee Heritage Center on ehdoton vierailukohde. Toisenlaista kulttuuria ja historiaa taas löytyy kaupungin rakastetun cowboyn Will Rogersin syntymä- ja muistopaikalta.
Majoitus: 1 yö Best Western Plus Tulsa tai vastaava.

Päivä 7  (173km/108 mailia)
Tänään on vuorossa osavaltion pääkaupunki Oklahoma City, joka tunnetaan myös cowboy- kaupunkina. Vuonna 1910 perustettu Stockyards Cityn alue on täynnä ravintoloita sekä lännen vaatteita, bootseja ja satuloita myyviä liikkeitä. Naapurista löytyy ehkä maailman suurimmat karjamarkkinat Oklahoma National Stockyards, jossa yleisöllä on mahdollista seurata karjanajonäytöksiä maanantaisin ja tiistaisin. National Cowboy Hall of Fame & Western Heritage Center -museo valottaa taas uudisraivaajien historiaa ja kulttuuria, samoin kuin uudisraivaajakaupungin jäljitelmä Property Junction.
Majoitus: 1 yö Days Inn Oklahoma City/Moore tai vastaava.

Päivä 8  (416km/260 mailia)
Ajo Amarilloon (Texas). Vaikka maatalous on kaupungin talouden perusta, on sijainti Route 66:n  varrella tuonut matkailun tärkeäksi osaksi Amarillon elämää. Erikoisin nähtävyys kaupungissa on Cadillac Ranch, jossa 10 graffitein maalattua Cadillacia on haudattu jonona keula edellä puoleksi maan sisään. Route 66 Historic District alue kaupungin keskustassa on mailin mittainen osuus alkuperäisestä reitistä, jonka varrella löytyy nykyään lukuisa määrä kauppoja, klubeja ja ravintoloita. Suosittu ajanviete Amarillossa ovat hevosajelut karjafarmien eli ranchien peltoalueilla. Ajelun päätteeksi nautitaan suussa sulava maalaisateria.
Majoitus: 1 yö Red Roof Inn Amarillo tai vastaava

Päivä 9  (462km/289 mailia)
Jätetään jäähyväiset Teksasille matkan jatkuessa kohti Albuquerque´a (New Mexico). Osavaltion laajin kaupunki on sekoitus uutta ja vanhaa, luonnonkauneutta ja ihmisen rakentamia ihmeitä, uudisraivaajakaupunki ja sivistynyt metropoli. Maisemassakin vaihtelevat majesteettiset vuoret ja valtava aavikko. Nähtävää riittää niin historiallisessa vanhassa kaupungissa kuin trendikkäässä Nob Hillissäkin unohtamatta alkuperäisväestön tarinaa kertovaa Indian Pueblo Cultural Centre´ä. Kaupungista löytyy myös yksi maailman pisimmistä köysiratamatkoista, Sandia Peak Tramway. Albuquerquessa viivytään kahden yön verran.
Majoitus: 2 yötä Marriott Fairfield Inn Albuqueque tai vastaava.

Päivä 10 
Päivän voi viettää joko tutustumalla Albuquerqueen tai tekemällä retken Santa Fe´hen .
Santa Fe on Yhdysvaltojen osavaltioiden vanhin pääkaupunki, ja ihana sekoitus erilaisia kulttuureja ja rakennustyylejä. Kuuluisimmat nähtävyydet ovat kaupungin vanhin kirkko San Miguel Mission  sekä ”Miraculous Stairway” -portaikko Loretton kappelissa. Espanjalaisen sotilaan jäännökset ovat esillä vuodelta 1766 peräisin olevassa The Oldest House -talossa.

Päivä 11  (374km/233 mailia)
Matka jatkuu vuonna 1881 perustettuun uudisraivaajakaupunki Holbrokiin (Arizona). Kaupungin läheisyydestä löytyvät alkuperäiskansojen Navajo ja Hopi intiaanien yhteisöt. Petrified Forest National Park ´ssa on mahdollista ihailla 225 miljoonaa vuotta vanhoja upean värisiä kivettyneitä puita sekä väreissä hehkuvia kovettuneita dyynejä Painted Desertin alueella. Holbrookin ravintolat ja kaupat keskittyvät Main Streetin varrelle.
Majoitus: 1 yö Magnuson Hotel Adobe Inn Holbrook tai vastaava.

Päivä 12  (283km/177 mailia)
Ajo Grand Canyonille (Arizona), yhdelle maailman suurimmista luonnon ihmeistä, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Kanjoniin on mahdollista tutustua esim. opastetuilla patikka-,  muuli- tai melontaretkillä. Lasilattiainen Grand Canyon Skywalk tarjoaa päätähuimaavat näköalat alas kanjoniin.
Majoitus: 1 yö Quality Inn Flagstaff tai vastaava.

Päivä 13  (443km/277 mailia)
Luonnonihmeistä ihmisen rakentamien ihmeiden pariin eli Las Vegasiin (Nevada). Matkan varrella ylitetään Hoover Dam -pato. Autiomaan keskellä kohoava pelikaupunki neonvaloineen ja Las Vegas Boulevardin eli The Strip´in varrella seisovat erikoistakin erikoisemmat ja toinen toistaan suuremmat kasino-hotellit saavat sanattomaksi. Tarjolla on uhkapelien lisäksi upeita show esityksiä ja tasokkaita ravintoloita. Hieman toisenlainen Las Vegas löytyy historialliselta Fremont Street -kadulta, jonka varrella on kauppoja ja ravintoloita.
Majoitus: 1 yö Gold Coast Hotel tai vastaava.

Päivä 14  (465 km/287 mailia)
Matka jatkuu kohti Santa Monicaa (California). Matkan varrella on mahdollista pysähtyä tutustumaan Route 66 museoon Barstowin kaupungissa. Illaksi ajetaan Santa Monican rantakaupunkiin, jossa viivytään 2 yötä.
Majoitus: 2 yötä Carmel by the Sea  hotel tai vastaava

Päivä 15
Los Angelesin kaupunki tai oikeammin 88 pienen kaupungin yhteen liittynyt alue on niin laaja, että yhdessä päivässä ei kaikkea ennätä nähdä. Santa Monica on ihastuttava rantakaupunki, jossa tekemistä tarjoavat mm. lukuisat taidegalleriat, Santa Monica Pier´n huvipuisto, valkohiekkainen pitkä ranta houkuttelee auringonpaljvojia ja surffaajia,  kävelykadun varrelta löytyy valikoima kauppoja ja ravintoloita. Muuta mielenkiintoista nähtävää Los Angelesin alueella tarjoavat esim. Hollywood Walk of Fame ja Kiinalainen Teatteri, Universal Studiot, Beverly Hillsin kuuluisa naapurusto, Rodeo Driven merkkiliikkeet ja Venice Beachin surffarit. Anaheimin Disneylandissa aikaa vierähtää helposti koko päivä.

Päivä 16  (19km/12 mailia)
Upea matka läpi Amerikan mantereen on tullut päätökseen. Ajo lentokentälle, jossa auton / moottoripyörän luovutus ja sen jälkeen lento kotiin. Vuokraamot sijaitsevat hieman lentokentän ulkopuolella.

Päivä 17
Saapuminen Suomeen.

 • Ohjelmassa on annettu esimerkit turistiluokan hotelleista, mutta lopulliset majapaikat vahvistuvat varattaessa. Kaikissa kaupungeissa on tarjolla useita samantasoisia hotelleja.
 • Hotellitasoa on mahdollista korottaa isommissa kaupungeissa.
 • Auton- ja moottoripyörän vuokraus maksetaan voucherilla, mutta luottokortti vaaditaan takuumaksua ja muita mahdollisia veloituksia varten varten.
 • Autonkuljettajan tulee olla vähintään 25-vuotias, 21-24 vuotias voi vuokrata auton lisämaksusta (maksetaan paikanpäällä), ja ajokortin tulee olla vähintään vuoden vanha.
 • Moottoripyöränkuljettajan tulee olla vähintään 21-vuotias, ja hänen tulee esittää pyörää noutaessaan voimassa oleva ajokortti, joka oikeuttaa moottoripyörän ajamiseen kotimaassa
 • Matkaa ei suositella toteutettavaksi 1.11.-31.3. välisenä aikana talviolosuhteiden vuoksi.

 

 • Palvelumaksu 22 € / varaus
 • Esimerkkihinta on arviohinta, lopullinen hinta selviää vahvistuksen yhteydessä.
 • Varauspyyntö -lomakkeen kautta teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan ja saatuamme hyväksynnän, varaamme matkan
 • Esimerkkihinta edellyttää vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme
 • Matkaohjelmaa on mahdollista muokata omien toiveiden mukaan
 • Mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja varaustilanteesta riippuen matkalle varatut hotellit saattavat olla muita, lisävuorokaudet mahdollisia.
 • Jos lentoja sisältävien tarjousten edullisin hintaluokka on täynnä, pystymme usein tarjoamaan matkaa toisessa hintaluokassa tai muilla lentoyhtiöillä.
 • Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa.
 • Paikkoja rajoitetusti

Varaa kohde Route 66

Tee matkasta varauspyyntö tai tiedustelu, niin räätälöimme matkan sinun toivomustesi mukaisesti.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
world@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Route 66