Vastakohtien Mongolia - Aroilta autiomaahan

Mongolia on mielenkiintoinen vastakohtaisuuksien maa. Sen vaiherikas historia yltää pitkälle ennen ajanlaskumme alkua ja laajimmillaan Mongolian valtakunta ulottui Kaakkois-Aasian uloimmilta rajoilta aina Eurooppaan saakka.

Kiertomatkan aikana tulevat tutuksi niin maan pääkaupunki Ulan Bator kuin Euraasian arojen jonoon kuuluvat ylänköaluuet ja osa Gobin autiomaasta. Maisemat vaihtelevat vehreistä heinäaroista kuivaan hiekka-aavikkoon. Mongolian aroilla asuvien paimentolaisten elämäntyylin mukaisesti kietomatkan majoittuminen tapahtuu Ulan Batorin ulkopuolella jurttaleireissä.

Matkan aikana kävellään päivittäin, tehdään muutamien tuntien mittaisia vaelluksia sekä kokeillaan hevos- ja kameliratsastusta. Osallistujien tulee tämän takia olla liikunnallisia ja varautuneita liikkumaan luonnossa. Matkailijamajoituksiin käytettävät jurtat ovat siistejä, mutta vaatimattomia. Wc ja pesumahdollisuudet ovat erillisissä jurtissa.

Meiltä saat Finnair Plus -pisteitä matkoistasi. Lue lisää tästä.

Toteutamme matkat Mongoliaan yksilöllisesti eli toiveesi mukaisin reittilennoin ja hotellein, myös matkan pituutta, matkaohjelmaa ja vierailukohteita on mahdollista muokata halutun mukaisiksi. Lisätiedot toimistostamme.

Lue lisää Mongolia.

Esimerkkihinta

Hinta 10 vrk, €/henkilö 2-hh, kun seurueessa 2-4 henkilöä 2-hh, kun seurueessa 5-8 henkilöä
10.5.-30.5.2020 3143 2819
31.5.-22.7.2020 3214 2889
23.7.-30.9.2020 3143 2819
Lisämaksu 1 hengen huoneesta 298 298

Seurueessa tulee matkustaa vähintään 2 henkilöä.
Matka on toteutettavissa vain kesäkaudella toukokuusta syyskuulle.

Päivä 1 – keskiviikko
Lento Helsingistä Istanbulin kautta kohti Ulan Batoria.

Päivä 2 – torstai
Saapuminen Ulan Batoriin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Loppupäivä vapaata.
2 yötä hotellissa.

Päivät 3 – perjantai
Tutustuminen Ulan Batoriin oppaan johdolla. Päivän aikana vieraillaan 300 vuotta vanhassa budhaluostarissa, käydään katsomassa Tšingis-kaanin ja vallakumousjohtaja Sukhtabaarin patsaat, vieraillaan kansallishistoriallisessa museossa ja nähdään koko kaupunki Zaisan Memorial Hillin näköalapaikalta.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 4 – lauantai – 260 km, 6 h
Suunta kohti Keski-Gobin autiomaata. Matkanvarrella pysähdytään lounaalle Zorgol Khairkanin graniittimuodostelmien läheisyyteen. Matka jatkuu Baga Gazriin Chuluun kansallispuistoon, jossa nähdään ikonisia graaniitti muodostelmia, budhalaistemppelin rauniot sekä tehdään vaellus puiston alueella.
Yöpyminen Erdene-Ukhaan jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 5 – sunnuntai – 240 km, 5 h
Matkataan Etelä-Gobin autiomaahan, jossa tutustutaan Tsagaan Suvargan värikkäisiin geologisiin muodostumiin sekä  kalkkikivi muodostumiin, jotka etäältä nähtynä muistuttavat muinaisen kaupungin raunioita. Päivän aikana liikutaan alueella kävellen. Yöpyminen Tsagaan Suvargan jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 6 – maanantai – 270 km, 5 h
Ajo Vulture Valley -laaksoon Yolun Amissa, jossa tehdään 1,5-2 tunnin vaellus virran vartta ylös solaan, jonka seiniä peittää metrien paksuinen jää. Vierailu museossa, jossa on esillä kokoelma dinosauruksen munia, luita ja eksoottisia täytettyjä eläimiä. Yöpyminen Khanbogdin jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 7 – tiistai – 180 km, 5 h
Päivän aikana ajetaan läpi Gobin autiomaan Khongorin hiekkadyyneille. Maisemat vaihtelevat 300 metriä korkeista hiekkadyyneistä trooppiseen keitaaseen ja edelleen vehreään ruohotasankoon. Päivän aikana tehdään tunnin mittainen kameliratsastus.
Yöpyminen Gobi Erdenen jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 8 – keskiviikko – 180 km, 4 h
Ensin matkataan Khavtsgaitin kukkulalle, jossa on nähtävissä hyvin säilyneitä kalliomaalauksia. Lyhyen vaelluksen jälkeen matka jatkuu Bayanzagiin, joka on ollut liitukauden dinosaurusten asuinalue 65 miljoonaa vuotta sitten. Vaellus kalliojyrkänteen harjanteelle.
Yöpyminen jurttaleirissä lähellä Gobi Tour Campia.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 9 – torstai – 170 km, 4 h
Tänään vieraillaan aavikon sydämessä ja tutustataan Ongin historiallisesti tärkeään raunioluostariin. Vaellus Ongi-joen maisemissa.
Yöpyminen Secret of Ongi jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 10 – perjantai – 300 km, 6 h
Suunta kohti Keski-Mongoliaa ja maan entistä pääkaupunkia Karakorumia. Autiomaamaisemat vaihtuvat vehreisiin ruohotasankoihin ja siellä täällä laiduntaviin jakki-laumoihin. Päivän aikana tutustutaan Mongolian vanhimpaan Erdene Zuun luostariin.
Yöpyminen Lkh Mongol jurttaleirissä.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 11 – lauantai – 350 km, 7 h
Ajo Khustain kansallispuistoon ja vierailu villihevosista kertovassa museossa. Vaellus kauniissa maisemissa katsomaan villihevosia, joita alueella asustaa noin 400. Päivän lopuksi ajo Ulan Batoriin. Jäähyväisillallinen syödään perinteisessä Mongolialaisessa ravintolassa.
Yöpyminen hotellissa.
(aamiainen, lounas, illallinen)

Päivä 12 – sunnuntai
Kuljetus lentokentälle aikaisin aamulla ja lento Istanbulin kautta Helsinkiin, jonne saapuminen illansuussa.

 • Edestakaiset  Turskish Airlines lennot Helsinki-Istanbul-Ulan Bator ja lippuun perittävät lentokenttäverot
 • edestakaiset lentokenttäkuljetukset Ulan Batorissa
 • 3 yön majoitus hyvässä turistiluokan hotellissa Ulan Batorissa
 • 7 yön majoitus kahden hengen matkailutarkoitukseen rakennetussa paimentolaisjurttaleirissä, jossa kussakin jurtassa on kaksi erillään olevaa yhden hengen sänkyä. Suihku ja wc erillisessä jurtassa.
 • kuljetukset kiertomatkan ajan nelivetoautolla
 • englanninkielinen opastus
 • ohjelmanmukaiset sisäänpääsymaksut ja museoliput sekä hevos- ja kameliratsastukset
 • ruokailut ohjelman mukaan: pääosin täysihoito eli aamiainen, lounas ja illallinen. Poikkeukset: saapumispäivänä ei aterioita, lähtöpäivänä vain aamiainen
 • 1,5 litraa pullotettua juomavettä päivittäin
 • Premium Lane -turvatarkastus Helsingin lentokentällä
 • Palvelumaksu 22 €/ varaus.
 • Kohteessa ei ole suomenkielistä palvelua.
 • Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.
 • Esimerkkihinta on arviohinta, lopullinen hinta selviää vahvistuksen yhteydessä.
 • Varauspyyntö -lomakkeen kautta teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan ja saatuamme hyväksynnän, varaamme matkan.
 • Esimerkkihinta edellyttää vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme.
 • Matkaohjelmaa on mahdollista muokata omien toiveiden mukaan.
 • Mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja varaustilanteesta riippuen matkalle varatut hotellit saattavat olla muita, lisävuorokaudet mahdollisia.
 • Jos lentoja sisältävien tarjousten edullisin hintaluokka on täynnä, pystymme usein tarjoamaan matkaa toisessa hintaluokassa tai muilla lentoyhtiöillä.
 • Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa.
 • Paikkoja rajoitetusti.
 • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
 • Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
 • Lisäksi CWT Kaleva Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
 • Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Varaa kohde Vastakohtien Mongolia

Tee matkasta varauspyyntö tai tiedustelu, niin räätälöimme matkan sinun toivomustesi mukaisesti.

Lähetä varauspyyntö tai tiedustelu »
Tai

Voit myös varata matkan soittamalla (arkisin klo 8-17) numeroon:
020 561 5540

Tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
euro@kalevatravel.fi

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Elämyksen arvostelut

Tällä elämyksellä ei ole vielä arvosteluja.
Kirjoita ensimmäinen arvostelu!

Vastakohtien Mongolia