Hurtigrutenin monet kasvot

Teksi: CWT Kaleva Travel, Kuvat: Hurtigruten

 

 

Hurtigruten eroaa muista varustamoista ei vaan aluksillaan vaan myös kohteillaan. Norjassa pääosin seilaava Hurtigruten tarjoaa matkustajilleen niin unohtamattomia elämyksiä kuin myös henkesalpaavia maisemia, puhumattakaan ruokaelämyksistä tai ykkösluokan palvelusta. Sopivan reitin valitseminen saattaa kuitenkin tuottaa ongelmia, johtuen laajasta valikoimasta. Alta löydät CWT Kaleva Travelin Hurtigruten tarjonnan yhteenvetona.

Hurtigruten-auringonlasku
Hurtigruten seilaamassa auringonlaskuun. kuva: Hurtigruten

 

Risteilyt Etelämantereella

Etelämanner on planeettamme viimeinen koskematon manner. Tänne saapuminen, loputtoman valkoisen maiseman näkeminen ja pelkän luonnon hiljaisuuden kuuleminen on vaikuttava elämys. Sen valtameret kuhisevat uskomattoman monipuolista elämää. Sen huikaisevia maisemia ei näe muualla maapallolla. Hurtigrutenin Explorer-laivat on suunniteltu erityisesti napaseutujen oloihin ja mukana matkustavat asiantuntijat perehdyttävät arktisten kohteiden oloihin, luontoon, kasveihin, historiaan, kulttuuriin sekä eläimiin, joita et kohtaa missään muualla. Lue lisää täältä.

Hurtigruten-pingviini-Antarktis

Hurtigruten-Neko-Harbour-Antarktis
Hurtigruten Explorer laivoilla saat enemmän matkastasi irti. kuva: Hurtigruten

 

Risteilyt Grönlannissa

Grönlanti on vastakohtaisuuksien maa ja täysin oma maailmansa. Valtavien jäävuorien muodot hämmästyttävät. Jäätiköt ovat useita kilometrejä paksuja. Mutta täällä on muutakin kuin jäätä. Grönlannissa on myös vehreitä vuoria, pitkiä vuonoja, dramaattisia kallioita, kuumia lähteitä, kauniita kukkia ja raikasta ilmaa. Lisäksi täällä on valaita, jääkarhuja, myskihärkiä, poroja ja hylkeitä.

Hurtigrutenin Explorer-laivat on suunniteltu erityisesti napaseutujen oloihin ja mukana matkustavat asiantuntijat perehdyttävät arktisten kohteiden oloihin, luontoon, kasveihin, historiaan, kulttuuriin sekä eläimiin, joita et kohtaa missään muualla. Lue lisää täältä.

 

Hurtigruten-Gronlanti-Tasiusaq

Hurtigruten-Gronlanti-MS-Fram
Auringonlasku tuo tunnelmaa risteilyihin. Yötöntä yötä pääsee todistamaan myös Hurtigrutenilta. kuva: Hurtigruten

 

 

Risteilyt Huippuvuorilla

Syrjäinen ja mystinen Huippuvuoret on Norjan arktisen alueen kruunu täynnä äärimmäisyyksiä. Jää, tuuli  ja meri muovaavat tätä ikijään etelälaidalla sijaitsevaa aluetta. Täältä löytyy koskematonta arktista villiä luontoa ja biologista monimuotoisuutta. Herkästi haavoittuvaa ravintoketjua hallitsee huippupeto: jääkarhu.

Hurtigrutenin Explorer-laivat on suunniteltu erityisesti napaseutujen oloihin ja mukana matkustavat asiantuntijat perehdyttävät arktisten kohteiden oloihin, luontoon, kasveihin, historiaan, kulttuuriin sekä eläimiin, joita et kohtaa missään muualla. Lue lisää täältä.

Hurtigruten-Huippuvuoret-jaakarhu
Herkästi haavoittuvaa ravintoketjua hallitsee Huippuvuorilla huippupeto: jääkarhu. kuva: Hurtigruten
Huippuvuorilta löytyy koskematonta arktista villiä luontoa ja biologista monimuotoisuutta.
Huippuvuorilta löytyy koskematonta arktista villiä luontoa ja biologista monimuotoisuutta. kuva: Hurtigruten

 

 

Risteilyt Norjan rannikolla

Maailman kaunein merimatka kulkee pitkin Norjan rannikkoa. Maisemat ovat mykistäviä; saaria, jylhiä vuonoja, idyllisiä kalastajakyliä, meren tuoksua, tuntureita ja unohtumattomia hetkiä auringon laskiessa. Matkalla ei silmiään malttaisi ummistaa hetkeksikään. Hurtigrutenin alukset risteilevät päivittäin ympäri vuoden.

Voit valita joko 6 yön risteilyn Bergenistä Kirkkoniemeen tai 5 yön risteilyn Kirkkoniemestä Bergeniin. Edestakainen matka vie 11 päivää, mutta etappeja voi tehdä myös yksittäin.

Hurtigrutenilla on tarjolla suuri määrä lisämaksullisa retkiä valassafareista vuonoretkiin riippuen eri vuodenajoista. Varaa retket jo ennakkoon, jotta varmasti mahdut mukaan.

Norjan rannikko on aina kaunis vuodenajasta riippumatta. Kevät ja syksy tarjoavat eniten vaihtelua, talvi on revontulien aikaa ja kesämatka taittuu yöttömän yön alla. Lue lisää täältä.

Hurtigruten-Trollfjord vuonossa
Hurtigruten seilaa uskomattomissa maisemissa, kuten kuvassa näkyvässä Trollfjordin vuonossa. kuva: Hurtigruten
Hurtigruten-revontulet
Mykistäviä maisemia voi seurata myös yöllä. Pimeässä hehkuvat Revon tulet ovat taianomainen näky. kuva: Hurtigruten

 

 

Lisää Hurtigrutenista löydät osoitteesta: www.hurtigruten.com

 

 Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Avainsanat

Bergen Etelämanner Grönlanti Huippuvuoret Hurtigruten Kirkkoniemi Norjan rannikko

Arkisto

Kaleva Travel

CWT Kaleva Travel nimimerkillä julkaistaan pääosin CWT Finlandin henkilökunnan kirjoittamia blogi kirjoituksia. Matkailualan ammattilainen ei pääse raidoistaan lomakallakaan: vaikka on itse asiakkaana, jossakin taustalla on aina mielessä se oma asiakas.

Tutustu lisää »

Seuraa kirjoittajaa

Tutustu myös

Kaleva Travel

Hurtigrutenin jujua etsimässä

Teksti ja kuvat: AR 5/2018 Toukokuun aurinko lämmittää mukavasti Helsinki-Vantaan lentokentällä. Suuntana on Norja, ja tarkemmin ottaen Tromssa. Olen kuullut tutuilta Oslossa kevään lämpöaallon iskeneen sinne, ja toivon että lämpöä riittää pohj...

Avainsanat: Hurtigruten, Kirkkoniemi, Nordkapp, Norja, Tromssa
Lue lisää »
Kaleva Travel

Rannikon hohtavat lomahelmet – Cascais – Estoril

Teksti Jaana Rinne © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 3/2011   Muistatko Estorilin yöt, Fleetwood Macin laulussa kysytään. Estorilin yötaivaan magiikka ei unohdu, mutta myös alueen aamut ja päivät jäävät mieleen. Näin on, sillä Te...

Avainsanat: Cascais, Estoril, Portugali, Sintra
Lue lisää »
Kaleva Travel

Berliini ja Brandenburg – kaupunki- ja luontomatkailua parhaimmillaan

Teksti: Maisa Lappi - © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2010 Luovuuden ilo ja into suorastaan pursuavat silmille Berliinin Mitten, Prenzlauer Bergin ja uusimman trendialueen kreuzköllnin alueella liikkuessa. Museoiden kirjo on valtava, neues Muse...

Avainsanat: Berliini, Brandenburg, Checkpoint Carlie, Kreuzberg, KreuzKölln, Maybachufer, Mitte, NeuKölln, Postdam, Saksa, Spreewald
Lue lisää »