Icelandairilla Amerikkaan – ja lisämaksuton Islannin pysähdys matkan varrella!

Teksti Päivi Lappi | © Traveller – Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2013

 

Aina voimassa oleva etu jopa seitsemän vuorokauden lisämaksuttomasta pysähdyksestä Islannissa on loistava mahdollisuus tutustua tähän täysin ainutlaatuiseen kohteeseen ennen Amerikan tai Kanadan valloitusta tai sieltä palatessa. Pysähdys myös jakaa lentomatkan ja aikaeron miellyttävämmälle tasolle. Jos et halua pysähtyä, on sinulla kuitenkin mahdollisuus nopeaan ja sujuvaan koneenvaihtoon. Icelandair tarjoaa nopeimman yhteyden useimpiin USA:n kohteisiin. Voit valita lukuisista suosikkikohteista, mieltymystesi mukaan. Tarjolla ovat mm. Anchorage, Boston, Denver, Halifax, Minneapolis, New York, Orlando, Seattle, Toronto sekä Washington D.C. Luodaan tässä matkahaluja nostattamaan pieni aakkosellinen katsaus yhtiön suuriin ja mahtaviin kohteisiin.

Icelandair
Icelandairin lentokone. kuva: Pixabay

Anchorage – lähemmäksi luontoa on aktiivilomailijan vaikea päästä

Anchorage on Alaskan suurin kaupunki ja siellä asuu 300.000 asukasta, mikä on 40 prosenttia koko osavaltion asukkaista. Kaupunki tarjoaa upean lähtökohdan Alaskan lomalle ja siinä itsessäänkin luonto on vahvasti läsnä.

Jylhät, jyrkät vuorenhuiput ja jäätiköt koristavat Alaskan eteläistä rannikkoa. Anchorage toimii upeasti kiinnekohtana matkalla Alaskan kansallispuistoihin kuten Chugach State Park ja Denali National Park and Preserve, jossa sijaitsee myös Mount McKinley, Pohjois- Amerikan korkein vuori (6194 m.).

Pohjoisen sijainnin vuoksi vierailuajankohtana loistava on toukosyyskuu, jolloin päivät ovat pitkiä ja valoisia ja lämpötilakin usein jopa 24 plussalla.

Boston on täynnä elämyksiä

Bostoniin on helppo rakastua sen eurooppalaisuuden ja historian vuoksi. Lisäksi sinne voi matkustaa milloin vain: kesäisin nauttimaan auringon lämmöstä ja talvisin kaupungin eloisuudesta, joka voittaa pakkasetkin. Boston on todellinen helmi, joka tarjoaa jokaiselle jotakin: musiikkia, teatteria, urheilua, shoppailua ja hyvää ruokaa.

Vinkkeinä Old Town Trolley -kierros ja vierailu Harvardin yliopistoalueella Cambridgessa, kurkistus presidentin elämään John F. Kennedyn museossa, syönti ja shoppailu Faneuil Hall Market Placella, pingviinien tervehtiminen New England Aquariumissa ja Prudential Skywalk -observatorion pilvenpiirtäjien ihailu.

Katukuvaa Bostonista
Katukuvaa Bostonista kuva: Pixabay

Denver – urbaani portti Rocky Mountainseille

Sopiva sekoitus täyttä kaupunki- ja ulkoilmaelämää, sitä on Denver South Platte -joen rannalla, 1609 metriä meren pinnan yläpuolella. Aurinko paistaa 300 päivää vuodessa. Tarjolla on taidegallerioita, panimoita ja niiden oluita, kauppoja ja maineikkaita ravintoloita, eläintarha ja kaupunkilaisten ylpeys, kasvitieteellinen puutarha. Tällä erää elämä sykkii erityisesti myös kaupungin luoteisosassa, LoDossa (lyhennys sanoista ”Lower Downtown”). Kaupungista ja lähistöltä löytyy myös lukuisia viinitiloja, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

Rocky Mountains mahdollisuuksineen on vain 20 minuutin ajomatkan päässä Denveristä. Tutustu luontoon, vaella, melo, kiipeile vuorilla tai golfaa – kaikkeen on lumoavien maisemien lisäksi loistomahdollisuudet.

Denverin alueella ovat myös monet maailman hienoimmista laskettelukeskuksista, tunnetuimpana varmasti Aspen. Unohtumattoman autoajelun voit tehdä toukokuun lopun ja lokakuun ensimmäisen maanantain välillä avoinna olevalla tiellä Mount Evansille 4348 metrin korkeuteen.

Halifax – rauhaa, rentoutta ja hyviä hetkiä

Valloita tähdenmuotoinen Halifax Citadel -linnoitus ja eläydy Titanicin tragediaan merimuseossa. Rentoudu pubitunnelmassa ja maista maailman maukkaimpia hummereita. Tee verovapaita ostoksia Nova Scotian osavaltiossa ja kokeile onneasi Casino Nova Scotiassa. Opettele purjehdustaitoja parin tunnin purjehdusretkellä tai surffaa Lawrencetown Beachin aalloilla. Huumaannu Victorian puutarhan kukkaloistossa ja kävele maailman pisimmällä, neljän kilometrin kävelykadulla. Vuokraa auto ja ajele Nova Scotiassa kaikessa rauhassa, pysähdellen rannikon ihastuttavissa pikkukylissä.

Halifax silta
Halifaxin silta illalla. kuva: pixabay

 

Minneapolis – uniikki sekoitus uutta ja vanhaa

Minneapoliksessa on yksinkertaisesti kaikkea, muun muassa The Mall of America, USA:n suurin ostoskeskus. Juhlia voi vaikka First Avenue -klubilla, jossa mm. Prince aloitteli uraansa. Nautiskelu onnistuu Chanhassenin illallisteatterissa Bloomingtonissa. Haltioidu Minnesotan taidemuseossa. Haiden kanssa pääset uimaan Underwater Adventures Aquariumissa ja iloittelemaan Valleyfairin huvipuistossa. 30-luvun gangstereiden elämään voit perehtyä kierroksella St. Paulissa. Risteile tunnelmallisesti siipiratasaluksella Mississippi-joella tai kuuntele elävää musiikkia Harriet-järven rannalla. Kaupungin lähistön upeat vaellusmaastot ja kalastusmahdollisuudet kruunaavat tarjonnan.

New York – ”must” ainakin kerran elämässä

New York. Siihen ei ole paljon lisättävää. USA:n suurin ja kiinnostavin sulatusuuni melkein kaikesta mahdollisesta. Vastakohtien kaupunki. Wall Streetin vilske ja hälinä vastaan rento Greenwich Village. Broadwayn loiston ja suuruuden vastakohtana toimivat sivukatujen rauhalliset pienet kahvilat. New Yorkissa ei vain ole kaikkea, se on kaikki.

new-york-pilvenpiirtajat
New York aamun sarastaessa. kuva: shutterstock

 

Orlando – parasta perhelomaa

Pakkaa perheesi mukaan ja lähde Orlandoon, keskelle aurinkoista Floridan osavaltiota. Rentoudu aikasi Orlandossa ja lähde sitten tutkimusmatkalle Floridan rannoille.

Parhaiten Orlando tunnetaan monista maailmankuuluista teemapuistoistaan, joihin lukeutuvat Disney, Universal Studio ja Sea World. Näiden lisäksi unohtaa ei sovi Wet’n Wildia, Silver Springs – luonnonteemapuistoa ja Gatorlandia.

Orlando on toki paljon muutakin kuin rykelmä teemapuistoja. Kaupungista löydät huippuravintoloita, kuten perheystävällinen Bahama Breeze (8735 Vineland Avenue) sekä Outback Steakhouse (Lake Buena Vista, Kirkman Road). Osallistu keskiaikaisiin turnajaisiin Medieval Times -ravintolassa tai haltioidu oopperaa laulavista tarjoilijoista Bergamo’s -ravintolassa. Shoppailijoille Orlando on oikea paratiisi. Vietä päivä nirvanassa Florida Mallissa. Florida on myös golffareiden paratiisi. Testaa taitosi samoilla kentillä kuin Tiger Woods.

orlando-sky
Ilmakuva Orlandosta. kuva: shutterstock

 

Seattle – dynaaminen metropoli romanttisella sydämellä

Seattle on kansainvälinen kaupunki, jossa on lämmin ja ystävällinen tunnelma. Keskustan eloisa viihde-elämä houkuttelee matkailijoita nauttimaan lomansa joka sekunnista. Tee tutkimusmatka Seattlen vaikuttavimpiin uusiin rakennuksiin ja museoihin. Uppoudu musiikin maailmaan Experience Music Projectissa tai vietä päivä Seattle Art Museumissa, sekä Olympic Sculpture Parkissa. Seattlen tunnetuin maamerkki on Space Needle, joka rakennettiin Maailmannäyttelyä varten vuonna 1962. Tämän 184 metriä korkean tornin näköalatasanteelta on upeat 360-asteen panoraamanäkymät majesteettisille Olympic -vuorille, Puget Soundille, Cascade Rangelle ja lumihuppuiselle Mount Rainierille. Selkeänä ja aurinkoisena päivänä avautuu unohtumaton näkymä.

Järvet, lahdet, joet ja hurmaavat pienet saaret ympäröivät kaupunkia tarjoten matkailijoille upeat mahdollisuudet erilaisille risteilyille. Tunne suolainen merivesi ihollasi lyhyellä rannikkoristeilyllä tai valitse pitempi retki tutustuen paremmin läheisiin pieniin saariin. Mahtavat vuoret dominoivat Seattlen itäistä horisonttia luoden upeat puitteet monille ulkoilma-aktiviteeteille. Lähde vaeltamaan, telttaretkeilemään tai hiihtämään luonnon helmaan.

Kun kaupunki on koluttu, niin muistathan, että Seattlesta on lyhyt lauttamatka Kanadan puolelle Vancouveriin. Myös autonvuokraus ja ajelu länsirannikkoa pitkin etelään aina San Franciscoon ja Los Angelesiin saakka on mieleenpainuva vaihtoehto.

Seattle illalla
Seattle illalla kuva: Pixabay

 

Toronto – yhdistä kaupungin syke ja Great Lakes

Toronto on englantilais-kanadalaiskulttuurin ja viestinnän keskus. Nauti Toronton monikulttuurisuudesta, joka leimaa kaupungin jokapäiväistä elämää. Nauti israelilainen aamiainen, kiinalainen lounas, juo iltapäiväkahvit italialaisittain ja illasta kreikkalaisittain – kaikki samassa kaupungissa. Toronto tunnetaan myös monista festivaaleistaan, joita järjestetään touko-lokakuussa. Suosituimmat, Downtown Jazz Festival ja Toronto Blues Festival, keräävät kävijöitä ympäri maailmaa kesä- ja heinäkuussa. Syyskuussa kaupungin täyttää Film Festival. Torontossa on lukuisia mielenkiintoisia museoita. Toronton ehdoton käyntikohde on Canadian National Tower, joka on yksi maailman korkeimmista ihmisten rakentamista torneista. Toronton ylpeyden aiheita ovat myös laadukkaat kaupat sekä huippuluokan kansainväliset ravintolat.

Toronto on myös loistava portti Kanadan ja USA:n rajalla sijaitsevalle Great Lakes -alueelle.

Toronto illalla, Kanada skyline
Toronto illalla. kuva: Shutterstock

 

Washington D.C. – piirustuslaudalla pääkaupungiksi suunniteltu

George Washingtonin, Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin, mukaan nimetty Washington D.C. on Yhdysvaltain pääkaupunki. Kirjaimet nimen perässä tarkoittavat District of Columbiaa joka on Marylandin ja Virginian osavaltioiden välissä sijaitseva kongressin hallussa oleva alue.

Washington on piirustuslaudalla suunniteltu pääkaupungiksi. Niinpä siellä on muistomerkkejä, laajoja puistoja, massiivisia rakennuksia, kuohuvia suihkulähteitä ja tyylikkäitä puistokatuja, jotka soveltuvat hyvin paraateihin ja kokoontumiseen. Supervallan pääkaupungissa on helppo liikkua maanalaisella, bussilla ja myös kävellen.

Monet suurenmoiset museot, joissa kaikki mahdolliset tyylisuunnat ovat edustettuina, sijaitsevat lähellä Mallia, pääkaupungin hienostokatua Capitolin ja Vietnamin veteraanien muistomerkin välillä. Ja mikä parasta: moniin museoihin on vapaa pääsy. Ne ovat myös suosittuja, eikä jonoilta voi aina välttyä.

Vanhaa Washingtonia pienine taloineen, etnisine ravintoloineen ja yökerhoineen edustaa idyllinen Georgetown. Sadat putiikit, antiikkiliikkeet ja kauppakeskukset houkuttelevat alueelle myös shoppailijoita.

Icelandairin siivin saavutat helposti myös Amerikan aidoimmillaan

Lähde tutkimusmatkalle aitoon Länteen, jota Idahon, Montanan, Pohjois- ja Etelä-Dakotan sekä Wyomingin osavaltiot edustavat parhaimmillaan. Jokaisella näistä on omat kiehtovat erityispiirteensä, mutta yhdessä nämä viisi osavaltiota muodostavat houkuttelevan ja monipuolisen matkailukohteen, josta ei nähtävä ja koettava lopu.

Näitä rajaseutuja leimaa tarunomainen historia, jonka pääroolissa olivat karjatilalliset, intiaanit ja tutkimusmatkailijat. Vielä nytkin voi palata näihin tunnelmiin vaikka rodeoesityksissä tai työskentelemällä itse karjatiloilla. Täällä kohtaat myös aidoimmat ja ystävällisimmät amerikkalaiset.

Aktiivilomailijalle on loistopuitteet mm. patikointiin, koskenlaskuun, hiihtoon, moottorikelkkailuun, lumilautailuun, veneilyyn, pyöräilyyn, ratsastukseen, retkeilyyn, golfiin ja maailmanluokan perhokalastukseen.

 Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Avainsanat

Amerikka Anchorage Boston Dakota Denver Halifax Icelandair Idaho Kanada Minneapolis Montana New York Orlando Rocky Mountain Seattle Toronto USA Washington D.C. Wyoming

Arkisto

Kaleva Travel

CWT Kaleva Travel nimimerkillä julkaistaan pääosin CWT Finlandin henkilökunnan kirjoittamia blogi kirjoituksia. Matkailualan ammattilainen ei pääse raidoistaan lomakallakaan: vaikka on itse asiakkaana, jossakin taustalla on aina mielessä se oma asiakas.

Tutustu lisää »

Seuraa kirjoittajaa

Tutustu myös

Mikko Kuustonen

Proseccoa ja Parfyymijoen hiekkaa

Teksti: © Mikko Kuustonen Puhelimessani on sovellus, johon olen kirjannut matkakohteita vuosien varrelta. Maita ja kaupunkeja vailla selityksiä tai päivämääriä. Listan katseleminen palauttaa mieleen unohtumattomia maisemia ja luonnon ihmeitä. Tunnelma...

Avainsanat: Cesária Évora, Hue, Kap Verde, Kreeta, Liguria, New York, Parfyymijoki, Trebiano
Lue lisää »
Kaleva Travel

Miami South Beach – melkein liian täydellinen loma

Teksti: Terhi Hakulinen , kuvat: Shutterstock- © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2012   Alussa oli merta aurinkoa ja mangrove-suota. Siihen se olisi voinut jäädäkin, ellei yksi toimelias nainen - Julia Tuttle - olisi houkutellut rautati...

Avainsanat: Florida, Kaupunkiloma, Miami South Beach, Rantaloma, USA, Yhdysvallat
Lue lisää »
Kaleva Travel

Tunnelmia ja makuja Brooklyn -sillan toiselta puolelta

Traveller 2/2015, teksti Johanna Tyynelä   On kiistämättä selvää, että Manhattanilla riittää näkemistä moneen lomamatkaan. Rohkaisen kuitenkin Nykin matkaajia ottamaan reissustaan pari päivää ja mennä katsomaan tätä upeaa kaupunkia ...

Avainsanat: Brooklyn, Brooklyn Bridge, Dumbo, New York, NYC, USA, Williamsburg, Yhdysvallat
Lue lisää »