Hyvä tietää

LENTÄMINEN

Lentojen aikatulut »
Lentojen aikataulut löydät kätevästi online-palvelustamme.

Lentokentälle pysäköiminen ja saapuminen »
Lue lisätietoja pysäköimisestä ja lentokentälle saapumisesta.

Lisätietoja lentoyhtiöittäin »
Tutustu lentoyhtiöiden määräyksiin, check-in tietoihin sekä lisäpalveluihin lentoyhtiöiden omilla verkkosivuilla, joille pääset Finavian verkkosivujen kautta kohdasta Lennot/ Lentoyhtiöt.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

Finavia »
Helsinki-Vantaan lentoasema »
Poliisi »
Tulli »
Ulkoministeriön matkustustiedotteet »

 

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko matkatavaraa voin ottaa lennolle?

Vastaus:
Matkataravamääräykset vaihtelevat ja riippuvat lentoyhtiöstä ja lipputyypistä. Sallittu matkatavaramäärä lukee lipussasi.

Vastaus:
Kuljetus ei sisälly paketin hintaan. Kuljetus on mahdollista tilata lisämaksusta useimpiin kohteisiin asiakaspalvelumme kautta.

Vastaus:
Suurin osa matkoistamme on kullekin matkaseurueelle räätälöityjä omatoimisia matkoja, joihin ei kuulu opaspalveluita. Joissakin kiertomatkoissa oppaana toimii paikallinen yhteistyökumppani. Tarjolla on myös laadukkaita suomeksi opastettuja matkoja sekä lukijamatkoja tunnetuille suomalaisille aikakauslehdille.

Vastaus:
Lentokentällä kannattaa olla mieluummin hieman liian aikaisin kuin liian myöhään. Suomessa riittää useimmiten, että lähtöselvityksessä on kaksi tuntia ennen koneenlähtöä, mutta lentoyhtiöistä johtuvia poikkeuksia voi olla.
Muissa maissa ja muilla lentokentillä lähtöselvitys tulee usein tehdä kolme tai neljä tuntia ennen koneenlähtöä.
Lentokentän antamien ohjeiden lisäksi asiaan vaikuttavat myös kunkin lentoyhtiön vaatimukset, jotka voivat aiheuttaa lentokentän yleisohjeesta aikaisemman lähtöselvityksen. Poikkeavien vaatimusten takana voi olla esimerkiksi lentoyhtiön kotimaan lakiin tai säädöksiin perustuvat aikaa vievät turvallisuustoimet tai muut vastaavat asiat.

Ajoissa lähtöselvityksessä oleminen on matkustajan vastuulla. Tarkista siis aina lähtökentän ja lentoyhtiösi ohjeistukset. Liian myöhäinen saapuminen lähtöselvitykseen voi estää pääsyn lennolle ja pahimmillaan johtaa lentolipun menetykseen.

Terveys ja matkavakuutukset

MATKAVAKUUTUS

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista, sillä vakuutus ei sisälly matkan hintaan. Muista ottaa matkavakuutus ennen matkan alkua. Terveyspalvelujen taso ja saatavuus vaihtelevat paljon matkakohteittain. Lääkärissäkäynti ja sairaalahoito ovat monessa maassa erittäin kalliita. Lääkärissäkäynti maksetaan monessa tapauksessa paikan päällä ja korvausta voi anoa matkan jälkeen matkavakuutuksesta. On myös hyvä muistaa, että tavalliset matkavakuutusehdot eivät yleensä kata vaarallisia urheilulajeja, kuten esim. laitesukellus, vuorikiipeily ja koskenlasku.

TERVEYS

Matkailijan terveysopas »
Matkailijan terveysopas on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittama, suomalaisten asiantuntijoiden kanssa laadittu sähköinen käsikirja terveydenhuollon ammattilaisille, matkailijoille ja matkailualalla työskenteleville.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti »
Europpaan suuntautuviin matkoihin kannattaa myös hankkia Eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka oikeuttaa saamaan välttämätöntä sairaanhoitoa tilapäisen oleskelun aikana EU- ja ETA-valtioissa ja Sveitsissä. Kortin saat tilattua helposti Kelasta.

Rokotukset »
Lue matkalle tarvittavista rokotuksista Matkailijan terveysoppaasta.

Matkustusasiakirjat ja viisumit

MATKUSTUSASIAKIRJAT JA PASSI

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. CWT Kaleva Travel ei vastaa mahdollisista seurauksista, mikäli asiakkaalla ei ole voimassa olevaa passia (matkustusasiakirjaa) tai viisumia. Tarkista myös, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät. 26.6.2012 lähtien kaikilla alle 18-vuotiailla matkustajilla on oltava oma passi.

Tarkista passin voimassaoloaika. Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä. Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Tarkista, että passi on voimassa koko matkan ajan. Huomioithan, että säädöksissä voi tapahtua muutoksia lyhyellä varoitusajalla.
Tarkista ajankohtaiset passimääräykset tästä.

Maat joissa henkilökortti käy matkadokumentista »
Myös henkilökortilla voi matkustaa. Katso lista maista, joissa kuvallinen henkilökortti käy virallisesta matkadokumentistä.

VIISUMIT

Tarkista ajoissa tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa. Joissakin tapauksissa, esimerkiksi Yhdysvallat, maahansaapumislupa tai kauttakulkuviisumi tarvitaan vaikka lento tekisi vain välilaskun kohteessa. Kaikkia viisumeja ei myönnetä Suomessa, vaan passin ja tarvittavat asiakirjat voi joutua lähettämään muualle. Mikäli et ole Suomen kansalainen, pyydämme ystävällisesti tarkistamaan mahdollisen viisumin tarpeen lähetystöstä/konsulaatista. Osan viisumeista voi hankkia sähköisesti.

Etukäteen sähköisesti hankittavia matkustuslupia tarvitaan mm. Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Uuteen-Seelantiin. Viisumin voi hankkia sähköisesti esim. Intiaan ja Australiaan. Lisätietoja löytyy verkkosivultamme kunkin maan kohdalta.
Maat löydät menemällä kohtaan, Matkakohteet, valitsemalla sieltä alueen ja edelleen alueen alta maan.

If you are not a Finnish citizen please note that you may need a visa. You will need to check your visa requirements from the Embassy. Please check also the possible need for a transit visa.

Visumservice »
Viisuminhankinnassa voit olla yhteydessä CWT Kaleva Travelin yhteistyökumppaniin Visumserviceen tai suoraan kohdemaan konsulaattiin.

Palveluhinnasto

Tämä palveluhinnasto on yksityisasiakkaille. Palveluhinnasto sisältää alv:n (24 % tai 0 %) myytävän tuotteen verokannan mukaan. CWT Kaleva Travel pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin. Hinnasto on voimassa 1.3.2019 alkaen.

LENTOLIPUT (VELOITETAAN LIPPUKOHTAISESTI)

Kotimaa, Pohjoismaat, Baltia, sisäiset lennot (kohdemaassa, erilliset liput) 33 €
Eurooppa 48 €
Muu maailma 73 €
Maailmanympäri (sis. 6 lentoa, lisälennot á 18 €/lento) 98 €
Nettohintaisten pistelippujen hoitaminen, kohdemaan palvelumaksun lisäksi 33 €

CWT KALEVA TRAVELIN ITSEPALVELUJÄRJESTELMÄN KAUTTA TEHDYT VARAUKSET (ONLINE)

CWT Kaleva Travelin itsevarausjärjestelmän (online) kautta tehdyissä lento- ja pakettimatkavarauksissa palvelumaksu sisältyy kokonaishintaan. Palvelumaksun suuruus vaihtelee kohteesta, kampanjoista, lentoyhtiöstä ja lipputyypistä riippuen.

Hotellit 0 €
Autonvuokraus 0 €

MUUT VARAUSPALVELUT (VELOITETAAN VARAUSKOHTAISESTI)

CWT Kaleva Travelin omat räätälöidyt matkapaketit ja opastetut matkat 22 €
Autonvuokraus 19 €
Kuljetus 8 €
Laivaliput, risteilyt 25 €
Lentovarausten lisäpalvelut ( esim. istumapaikat, lemmikkieläin, golfbag) 25 €
Hotellivaraukset, golfmatkojen green fee -varaukset, ravintola- ja pääsylippuvaraukset sekä
muut varauspalvelut
25 €

MUUT VARAUSPALVELUT (VELOITETAAN HENKILÖMÄÄRÄN MUKAAN)

Pakollisen tiedon lisääminen asiakkaan puolesta lentovaraukseen 25 €
Juna- ja linja-autoliput 25 €

MUUTOKSET JA PERUUTUKSET (VELOITETAAN HENKILÖMÄÄRÄN MUKAAN)

Lentolipun muutos, peruutus, hyvitys tai lipunvaihto (lippukohtainen) 50
Hotelli-, green fee-, ravintola- ja pääsylippuvarauksen tai muun palvelun muutos tai peruutus 25
Matkapaketin muutos tai peruutus 100
Uudelleen laskutus, juna-, laiva-, linja-auto- ja seuramatkan muutos tai peruutus 19

TOIMITUSMAKSUT

Itsevarausjärjestelmän kautta tehtyjen lentovarausten maksukortin välityskulu (luottokortti maksutapana) 2%
Lähetti (muiden kuin lentolippujen toimitus), pikaposti, toimitus lentoasemalle 20 €
Hintalaskelmat, maailmanympärimatkan suunnittelu (hyvitetään tilattaessa) 50 €
Kirjalliset dokumentit (esim. vakuutusyhtiölle) 25 €

 

Palveluhinnasto sisältää alv. (24% tai 0%) myytävän tuotteen verokannan mukaan.

Aikuisen seurassa matkustavan 2 – 17-vuotiaan palvelumaksu on -50 %. Alle 2-vuotiaalta ei peritä palvelumaksuja.

Palvelumaksut sisältävät varauksen, lipunkirjoituksen ja lentolipun toimituksen postitse. Veloitettua palvelumaksua ei hyvitetä. Ryhmämatkat hinnoitellaan tilauskohtaisesti.

CWT Kaleva Travel veloittaa lisäksi toimittajien (kuljetusyhtiöt, matkanjärjestäjät) perimät palvelumaksut sekä mahdolliset ulkomaiden pankkikulut.

CWT Kaleva Travelin omien matkapakettien kohdalla noudatetaan erityismatkaehtoja. Laiva-, seura-, messu yms. valmismatkojen peruutuksissa ja muutoksissa noudatetaan matkanjärjestäjien peruutusehtoja. Muiden matkapalvelujen peruuttamisesta peritään ao. kuljetusyhtön, hotellin tai muun palveluntarjoajan veloittamat muutos- tai peruutuskulut.

Emme ota vastaan käteismaksuja 1.9.2013 alkaen. Maksuvaihtoehdot ovat pankki- ja luottokortti.

Finnair Plus

Saat Finnair Plus -pisteitä CWT Kaleva Travelin oman tuotannon matkapaketeista ja yli viiden vuorokauden risteilyistä. Pisteitä kertyy niin räätälöidyistä matkapaketeista kuin oman tuotantomme opastetuista ryhmämatkoista.

Jokaisesta käyttämästäsi eurosta saat yhden pisteen.

Pisteet myönnetään matkan maksajalle eli yhdelle Finnair Plus -kortille varausta kohti. Pisteet kirjautuvat tilille matkan päättymisen jälkeen.
Mikäli matkaan sisältyy Finnair lennot niistä kertyy normaalisti pisteitä Finnair Plus -sääntöjen mukaan.

Muistathan ilmoittaa Finnair Plus korttisi numeron matkavarauksen yhteydessä.

Uusimmat uutiset ja parhaat tarjoukset

Seuraa meitä somessa ja löydä tuoreimmat tiedot ja parhaat tarjoukset:

Facebook
Twitter
Instagram

Liikematkustukseen liittyvissä asioissa sinua palvelee:

carlsonwagonlit.fi

Sekä somekanavat:

Facebook
Twitter
Linkedin