Matkakohteet » Eurooppa

Suomi

Suomi on yhtä aikaa tuttu kotimaa ja samalla täynnä upeita kohteita, jotka eivät olekaan niin tuttuja. Upea luonto, puhdas ilma, tilaa olla ja hengittää. Anna kotimaan valloittaa!

Montenegro

Montenegro tunnetaan värikkäästä historiastaan, idyllisistä keskiaikaisista kaupungeista, turkoosinsinisistä rannoista sekä myös kauniista maaseudusta ja vuoristomaisemista. Välimatkat ovat mukavan lyhyitä ja maisemat yllättävät monimuotoisuudella...

Unkari

Tonava erottaa muusta Unkarista pusta eli aroseutu, joka on ratsastajien unelmapaikka. Unkari tunnetaan kylpyläkulttuuristaan, joka on peruja maan kuumista lähteistä.

Turkki

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Turkki on ehtymätön elämysten lähde. Monikasvoinen metropolis, toimii kirsikkana kakun päällä lämmöstä, hiekkarannoista, basaareista ja mausteisista makuelämyksistään tunnetussa Turkissa.

Tšekki

Rennosti elämään suhtautuvat tšekkiläiset ovat ylpeitä maansa rikkaasta historiasta ja kirjallisuudesta. Maailmankuulu olut, arkkitehtuuri sekä kulttuuri tekevät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Tanska

Rantaviivaa 7000 kilometriä, yli 200 rantaa ja yli 400 saarta - näistä, ja paljon muusta, on Tanska tehty. Sukella viikienkien historiaan, näe ja koe Skandinaavisen designin koti tai vietä päivä Legolandiassa. Tanska on kokoperheen kohde!

Slovenia

Sloveniaa on usein tituleerattu kaunneimmaksi Euroopan maaksi, eikä suotta. Entisen Jugoslavian suosio on nousussa huimaa vauhtia, kiitos tästä kuuluu toinen toistaan upeimmille luontokohteille.

Saksa

Matkailijalle Saksa on mahdollisuuksien maa, joka kutsuu monenlaista matkailijaa viikonlopun kuin pidempien lomien viettoon.

Ranska

Ranskaan on helppo rakastua. Sen tyylikkyys tulee esille katukahviloissa viihtyvien ranskalaisten tavassa nauttia elämästä. Ranskalainen keittiö hakee vertaistaan ja ruoka näyttelee pääosaa missä päin maata sitten matkustatkin.

Portugali

Korkkitammesta ja portviinistä tunnettu Portugali on paljon muutakin kuin tuliaisostoksia. Euroopan lounaiskulmassa sijatseva Portugali lumoaa matkailijan jo viikonloppumatkan aikana.

Norja

Naapurimme Norja tunnetaan ainutlaatuisista maisemistaan vuonoineen, vuorineen, jäätiköineen ja vesiputouksineen.

Monaco

Monacon ruhtinaskunta eli Monaco on pinta-alaltaan maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio Vatikaanin jälkeen. Valtion pinta-ala on alle 2 km2, ja asukkaita maailman tiheimmin asutussa valtiossa on vähän yli 30 000.

Malta

Malta sijaitsee Euroopan ja Afrikan välissä keskellä Välimerta. Saaristoon kuuluu pääsaari Malta, pieni Gozon saari ja pikkuruinen Comino.

Liettua

Liettua ihastuttaa vehreydellään jo aikaisin keväällä. Historiaan ovat aikoinaan jättäneet jälkensä niin saksalaiset, puolalaiset kuin venäläisetkin.

Latvia

Latvia on lomanviettopaikkana tavattoman monipuolinen ja muutamassa päivässä ehtii tutustua pieniin kaupunkeihin ja pitkiin hiekkarantoihin.

Kroatia

Syvänsininen Adrianmeri tuhansine saarineen ja rikkaine luotoineen, jylhine kallioineen ja suojaisine hiekkapoukamineen vetää lomailijoita vastustamattomasti puoleensa.

Kreikka

Mikäli toivot matkaltasi kauniita päiviä, upeita saaristomaisemia kirkkaiden vesien ympäröimänä, rikasta ruokakulttuuria sekä haluat nähdä antiikin historiaa, on Kreikka sinun lomavalintasi.

Itävalta

Itävalta, Alppien maa, on tunnettu säveltäjistään, kuten Mozartista ja Straussista, opereteista, art deco -arkkitehtuuristaan ja pujottelun sekä mäkihypyn mestareistaan.

Italia

’Saat koko universumin, jos minä saan pitää Italian.’ totesi säveltäjä Giuseppe Verdi, eikä suotta. Italia on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita syystä.

Iso-Britannia

Iso-Britannia on vehreä saarivaltio, jonka ilmasto on Golfvirran vaikutuksesta leuto, ja jossa on yllin kyllin upeaa luontoa, ainutlaatuisia nähtävyyksiä sekä tietenkin - golfkenttiä.

Islanti

Eksoottinen ja huikean kaunis pieni saarivaltio Islanti, sijaitsee keskellä pohjoista Atlanttia, vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta.

Irlanti

Irlanti tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia ja iloista yöelämää. Pysähdy ihailemaan vihreän saaren saarinäkymiä, vihreitä nummia lampaineen, idyllisiä pikkukyliä tai jylhiä rantakallioita. Nauti maan tarunhohtoisesta historiasta ja lähde seikkailuun...

Belgia

Belgia on tunnettu suklaakonvehdeistaan, sadoista erityyppisistä oluistaan ja kylpylöistään. Maan kulttuuri, historia, taiteet, ruoka ja arkkitehtuuri yllättävät matkailijan runsaudellaan.

Espanja

Espanja eniten on tunnettu Välimeren rannikolla sijaitsevista kullankeltaisista hiekkarannoistaan sekä rantabulevardeista palmuineen, mutta maa pitää sisällään paljon enemmän.

Matkakohteet ja elämykset kartalla