Oktoberfestien 10 kultaista sääntöä

lähde: oktoberfest.info

 

Festivaalien kuningas Oktoberfest saapuu taas syksyn mukana Müncheniin 22.9 ja kestää aina 7.10 asti. Reilun kahden viikon aikana München on tulvillaan juhlijoita ympäri maailmaa ja tunnelma on katossa, kuitenkin pari asiaa on syytä laittaa korvan taakse festivaalien riennoissa.

 

Oktoberfestiä on vietetty jo yli 200 vuotta. kuva: Pixabay

 

10 kultaista sääntöä Oktoberfesteille:

 

  1. Tänä vuonna reput ja suuret käsilaukut ovat kielletty Oktoberfesteillä. Jätä siis kaikki ylimääräinen kotiin, näin pääset myös rivakammin nauttimaan juhlatunnelmasta.
  2. Jos kuitenkin koet tarpeelliseksi ottaa repun tai laukun mukaan, varmista että sen tilavuus ei ylitä yli kolmea litraa tai että koko ei ylitä vaadittuja rajoituksia (20 cm x 15 cm x 10 cm).
  3. Kiellettyjä esineitä Oktoberfesteillä ovat: aerosolipakkaukset, syövyttävät tai värjäävät aineet, teräaseet (tai esineet, joilla voi vahingoittaa toista ihmistä) ja lasipullot.
  4. Lasten kanssa matkustavien on syytä huomioida, että suuret lastenrattaat turvatarkastetaan alueelle saapuessa. Suositus onkin saapumaan alueelle pienempien rattaiden kanssa, jos mahdollista.
  5. Vaikka lapset ovatkin tervetulleita alueelle, lastenrattaiden kanssa ei festivaaleilla saa olla kello kuuden jälkeen illalla, lauantaisin eikä keskiviikkona 3.10.
  6. Jätäthän lemmikkieläimesi kotiin, sillä ne eivät ole sallittuja Oktoberfesteillä.
  7. Sunnittele matkasi alueelle etukäteen: Vältä linjoja U4 ja U5 sekä Theresienwiesen asemaa, jos vain mahdollista. Päärautatieasema sijaitsee kävelymatkan päässä Oktoberfesteiltä.
  8. Oktoberfesteille on monta sisäänkäyntiä. Välttääksesi ruuhkan, sinun kannattaa valita muu kuin pääsisäänkäynti.
  9. Nauttiaksesi ruuhkattomasta Oktoberfestistä, kannattaa vierailla www.oktoberfest.eu -sivuilla, joista näet hiljaisimmat vierailuajat festivaaleilla.
  10. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin kuin myös Oktoberfest joka päivä 01:30. Oktoberfesteistä voit nauttia joka päivä kello 08:00-01:30.

 

Oktoberfesteille on lapset ovat tervetulleita
Oktoberfesteille on lapset ovat tervetulleita. kuva: Pixabay

 

Lisää tietoa Oktoberfesteistä löydät osoitteesta: https://www.oktoberfest.info/en/ Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Avainsanat

München Oktoberfest Saksa

Arkisto

Kaleva Travel

CWT Kaleva Travel nimimerkillä julkaistaan pääosin CWT Finlandin henkilökunnan kirjoittamia blogi kirjoituksia. Matkailualan ammattilainen ei pääse raidoistaan lomakallakaan: vaikka on itse asiakkaana, jossakin taustalla on aina mielessä se oma asiakas.

Tutustu lisää »

Seuraa kirjoittajaa

Tutustu myös

Kaleva Travel

Berliini ja Brandenburg – kaupunki- ja luontomatkailua parhaimmillaan

Teksti: Maisa Lappi - © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2010 Luovuuden ilo ja into suorastaan pursuavat silmille Berliinin Mitten, Prenzlauer Bergin ja uusimman trendialueen kreuzköllnin alueella liikkuessa. Museoiden kirjo on valtava, neues Muse...

Avainsanat: Berliini, Brandenburg, Checkpoint Carlie, Kreuzberg, KreuzKölln, Maybachufer, Mitte, NeuKölln, Postdam, Saksa, Spreewald
Lue lisää »
Kaleva Travel

Matkailuaakkosten kärjessä: ABC – Sukellusparatiisi, leppoisa Bonaire

Teksti: Päivi Lappi, © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 1/2012 Bonaire on maailman laajuisesti tunnettu ja tunnustettu sukeltajan paratiisi. Onneksi se ei kuitenkaan vielä ole turistien valtaama, eikä pilaama. Kooltaan Bonaire on ABC-saarista kak...

Avainsanat: ABC-saaret, Bonaire, Karibia, Mangrove
Lue lisää »
Kaleva Travel

12 asiaa, jotka tekevästä Bangkokista matkakohteiden ykkösen

Lähde: www.cnngo.com     1. Oikealla kaupungilla on pitkä nimi Bangkokin koko nimi - paikalliset käyttävät nimeä Krung Thep - on edelleen hallitsevan Chakri-dynastian ensimmäisen kuninkaan Rama I:n antama Krung Thep Mahanakhon Amon  Rat...

Avainsanat: Bangkok, Chatuchak, Grand Palace, Khao San Road, Phrapadaeng, Rachadaphisek Market, Siam Square
Lue lisää »