Asiakkaan vastuut

Asiakkaan velvollisuus on tarkistaa ennen matkan vahvistamista, että kaikki varauksella olevat tiedot ovat oikein. Tiedot tulostuvat lentolippuun, joten varmista että sukupuolivalinta on oikein, sukunimi on kirjoitettu sille varattuun kenttään ja etunimi omaansa. Lentolippu on henkilökohtainen eikä se ole siirrettävissä toiselle henkilölle. Uudelleen kirjoitettavista lipuista veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu sekä lentoyhtiön perimät muutoskulut , mikäli lentoyhtiön säännöt sallivat lippuun tehtävät muutokset.

Ennen matkalle lähtöä asiakas on velvollinen tarkistamaan, että hänellä on voimassaoleva passi tai muu matkustusasiakirja sekä tarvittavat viisumit, vakuutukset ja rokotukset kaikkiin matkakohteisiin. Mikäli asiakas ostaa yhdensuuntaisen lentolipun, tulee hänen selvittää vaaditaanko voimassaoleva paluulippu maahan pääsyn edellytyksenä.

Matkustajan tulee tarkistaa kunkin lentoyhtiön ja lentokentän vaatimukset lähtöselvitykseen saapumisajasta. Yleisesti riittävä aika on kaksi tuntia ennen koneen lähtöä, mutta osalla lentoyhtiöistä ja/tai lentokentistä aika on kolme neljä tuntia ennen koneenlähtöä. Liian myöhäinen lähtöselvitys voi estää pääsyn lennolle.

Matkustajan on itse huolehdittava siitä vakuutusturvasta, jonka hän katsoo matkalla tarvitsevansa esim. matka-, matkatavara-, tapaturma-, tai vastuuvakuutuksien muodossa. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus.

 

Hinta

Hinnat perustuvat lentojen saatavuuteen ja tulevat suoraan lentoyhtiöiden järjestelmistä. Mikäli lentohinnassa tai viranomaismaksuissa tapahtuu muutoksia ennen lipunkirjoitusta, lipun hinta muuttuu vastaavasti.

Lippuun merkityt pakolliset lentoverot sisältyvät lipun hintaan. Sen sijaan kohteesta lähdettäessä paikallisille viranomaisille maksettavat lentokenttäverot matkustaja maksaa itse käteisellä paikan päällä. Suosittelemme paluulennon vahvistamista/tarkistamista varsinkin kaukokohteissa

Lentoyhtiöt myöntävät yleensä 2–11-vuotiaalle lapsialennuksen ja alle 2-vuotias lapsi maksaa yleensä 10 % aikuisen lentohinnasta eikä ole oikeutettu omaan istumapaikkaan.

HUOM! Yksinmatkustavia lapsia/nuoria ei voi varata online-järjestelmästä.

 

Maksaminen ja matkadokumentit

Lennot maksetaan varauksen yhteydessä luottokortilla tai verkkopankin kautta. Sopimus syntyy, kun matkustaja maksaa matkan ja saa varaamastaan matkasta varausvahvistuksen sähköpostiinsa.

Lentoliput kirjoitetaan heti varauksen vahvistamisen jälkeen ja toimitetaan sähköisenä lentolippuna (e-lippuna) sähköpostiosoitteeseen jonka asiakas on antanut varauksen yhteydessä. Asiakas on velvollinen olemaan yhteydessä CWT Kaleva Traveliin, mikäli matkadokumentteja ei ole tullut sähköpostiin ennen matkan alkua.

Jos varauksella on yksikin lentoreitti/lentoyhtiö, joille Suomessa ei voida kirjoittaa lippua, joudumme perumaan varauksen ja palautamme maksun. Tällöin CWT Kaleva Travel on yhteydessä välittömästi asiakkaaseen, kun varaus saapuu matkatoimistoon.

Lentolippu on käytettävä varauksen mukaisessa järjestyksessä. Mikäli lentolipun ensimmäistä lentoa ei käytetä, lentoyhtiöllä on oikeus perua jatko- / paluulennot. Lentoyhtiö tai CWT Kaleva Travel eivät vastaa eri lipuille kirjoitetusta jatkoyhteydestä.

 

Peruutusehdot ja takaisinmaksut

Online lentovarauksiin ei ole mahdollista tehdä muutoksia tai peruutuksia kuluitta. Takaisinmaksu näissä tapauksissa voi olla hyvin rajoitettua tai ei mahdollista lainkaan. Lentolipun kirjoituksen jälkeen perimme peruutuksesta (kuitenkin aina) voimassaolevan palveluhinnaston mukaisen muutos- tai peruutuskulun sekä lentoyhtiöiden CWT Kaleva Travelilta perimät kulut. Useimmissa tapauksissa lentolipuista ei saa palautusta lipunkirjoituksen jälkeen.

Muista tarkistaa aina muutos-, peruutus- ja maksuehdot Hintasäännöt –linkin alta.

 

Matkatavarat

Matkatavaroiden kuljetuksessa sovelletaan lentoyhtiön voimassaolevia määräyksiä.
Passi, viisumi ja rokotukset

Matkustaja hankkii itse passin, viisumin ja tarvittavat muut matkustusasiakirjat sekä rokotukset ja vastaa niiden kustannuksista. CWT Kaleva Travel ei vastaa vahingosta, joka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi. Pyydettäessä opastamme tarvittavien asiakirjojen hankinnassa.

 

CWT Kaleva Travel Online:
avoinna: ma-pe klo 8-17
Puh: 0600 15130 (1,70 €/min + pvm)
Email: online@kalevatravel.fi

Mikäli kysymyksesi koskee järjestelmän epävakautta tai tarvitset muuta teknistä apua, ole yhteydessä CWT Kaleva Travelin tekniseen tukeen.
Puh: 020 561 5535
Email: online@kalevatravel.fi