Poikkeusaika on tuonut muutoksia matkustukseen ja huomioon otettavia, toistaiseksi voimassa olevia rajoituksia, vaatimuksia ja suosituksia. Vaikka hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joita maahantulon rajoitukset eivät koske, monella on kuitenkin tarve päästä palaamaan maailmalta kotiin tai tarve matkustaa hoitamaan työtehtävää tai muuta pakollista asiaa Suomen ulkopuolelle.
Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus.

Oman matkustuskohteen paikallisten viranomaisten sekä lento-, laiva- tai junayhtiön tiedotteita tulee seurata tarkkaan jo ennen matkan varaamista ja aina kotiin paluuseen saakka. On hyvä huomioida, että asiat päivittyvät ja muuttuvat nyt nopealla tahdilla. Eilisen tieto ei välttämättä päde enää tänään.

Rajat auki vai kiinni?

Monet maat ovat Suomen tavoin sulkeneet rajat joko kokonaan tai osittain muilta kuin oman maan kansalaisilta, oleskelu-, työskentely- tai muun vastaavan luvan omaavilta maahantulijoilta. Vaikka johonkin maahan pääsee taas lentäen perille ja lipun saa lunastettua lennolle, tulee matkustajan itse tarkistaa onko hänellä lupa saapua maahan.

Päivittyviä tietoja maiden tilanteista on luettavissa esimerkiksi Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n ylläpitämältä sivustolta tai CiBT Visas -sivustolta. Suomen rajanylitysohjeistukset päivittyvät Rajavartiolaitoksen sivustolle. Aiheeseen liittyviä tiedotteita julkaisee myös Suomen lentokenttätoimintoja pyörittävä Finavia omilla sivuillaan. Asiaan liittyvää tietoa löytyy myös Valtioneuvoston kanslian verkkosivuilta.

Euroopan unioni päivittää jäsenvaltioiden rajojen avautumispolitiikkaa ja matkustusrajoituksia Re-open EU sivustolle.

Matkalle turvallisesti

Matkustajien ja henkilökunnan turvallisuus on tärkeää ollaanpa sitten maassa tai ilmassa ja palvelutilanne mikä tahansa. Turvallisuudesta huolehditaan nyt monin eri tavoin. Suomessa Finavia edellyttää suun ja nenän peittävän kasvosuojaimien käyttöä kaikilta lentoasemalla työskenteleviltä. Finavia suosittelee maskien käyttöä myös matkustajille koko lentokentällä olon ajan. Tiedotteen asiasta voi lukea Finavian sivustolta.

Lentoyhtiöt ovat kansainvälisten säännösten mukaan myöskin muuttaneet monia käytäntöjään niin ennen lentoa kuin sen aikana. Lennoilla edellytetään vaativansa nenän ja suun peittävän kasvosuojaimen käyttämistä koko lennon ajan toistaiseksi. Tiedotteen asiasta ovat julkaisseet mm. Finnair, Air France, Klm, Lufthansa ja Qatar Airways. Kaikki lentoyhtiöt edellyttävät matkustajan tuovan kasvosuojaimen/ kasvosuojaimet mukanaan lennolle. Ilman kasvosuojainta koneeseen nousu voi estyä ja johtaa jopa lentolipun menetykseen.

Lentoyhtiöiden tiedotteet asiasta ovat luettavissa alla olevien linkkien kautta:
Finnair
Air France
KLM
Lufthansan tiedote
Qatar Airways

Pandemia-ajan matkatietoa lentoyhtiöiden nettisivuilla

Finnair
Air France
Air Mauritius
British Airways
Emirates
Klm
Lufthansa
SAS
Singapore Airlines
Turkish Airlines
Qatar Airways


Matkustajan vastuu

On hyvä huomioida, että vaikka CWT Kaleva Travelin kautta on mahdollista myös pandemian aikana varata matkoja kansainvälisiin matkakohteisiin, emme takaa, että matkustaminen näihin kohteisiin on suositeltavaa tai riskitöntä. CWT Kaleva Travel ei myöskään ole vastuussa vahingoista tai menetyksistä, joita matkustaminen näihin kohteisiin voi aiheuttaa. Pyydämme sinua tutustumaan asiaankuuluvien viranomaisten matkustamista koskeviin kieltoihin, varoituksiin, ilmoituksiin ja tiedotteisiin jo ennen matkojen varaamista.

Matkustaja on itse vastuussa siitä, että maahan saapumisen edellytykset täyttyvät, että matkustusasiakirjat, kuten passi, viisumi ja mahdolliset terveystodistukset ovat kunnossa ja että kaikki muut maahan saapumista ja lennoille pääsyä koskevat vaatimukset täyttyvät.

(Sivua päivitetty 11.1.2021)

Varaukset ja tiedustelut:

 

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8.30-16.30

Soita:
020 561 5540

Tai laita sähköpostia:
euro@kalevatravel.fi