Poikkeusaika jatkuu edelleen samoin poikkeukset matkustuksessa ja huomioonotettavat, toistaiseksi voimassa olevat alati muuttuvat rajoitukset, vaatimukset ja suositukset. Ulkoministeriö on 17.6.2021 luopunut EU- ja Schengen-maita koskevasta suosituksesta välttää tarpeetonta matkustusta ja kehottaa matkustajia noudattamaan erityistä varovaisuutta matkakohteissa. Vaikka hallitus edelleen suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolelle paitsi maihin, joita maahantulon rajoitukset eivät koske, monella on kuitenkin tarve päästä palaamaan maailmalta kotiin tai tarve matkustaa hoitamaan työtehtävää tai muuta pakollista asiaa Suomen ulkopuolelle. Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n ohjeistus.

Suomeen matkustavia/ palaavia matkustajia kehotetaan kirjautumaan digitaaliseen FINENTRY-palveluun, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirusteustausta.

Oman matkustuskohteen paikallisten viranomaisten sekä lento-, laiva- tai junayhtiöiden tiedotteita tulee seurata tarkkaan jo ennen matkan varaamista ja aina kotiin paluuseen saakka. On hyvä huomioida, että asiat päivittyvät ja muuttuvat nopealla tahdilla. Eilisen tieto ei välttämättä päde enää tänään.

Matkustajalla on nyt kuten muulloinkin vastuu omien maahantulon edellytysten täyttymisestä samoin kuin vastuu seurata nopeastikin muuttuvia matkustusvaatimuksia. Matkustaja on myös vastuussa matkustusvaatimusten muuttumisesta mahdollisesti itselleen aiheutuvista kuluista.

Katso Ulkoministeriön matkustustiedotteet maittain.

Rajat auki vai kiinni?

Maahanpääsyn vaatimuksena moni maa edellyttää negatiivista koronatestitulosta, todistusta sairastetusta koronasta tai todistusta koronarokotteiden saamisesta. Useimmissa maissa näitä todistuksia edellytetään maan omilla kielillä tai englanniksi. Matkalle lähtijän tulee itse selvittää todistuksiin liittyvät vaatimukset.

Huomioithan myös matkaa suunnitelessa, että maat voivat edelleen asettaa omia maahantulorajoituksia, eikä matkailu kaikkiin maihin välttämättä ole vielä mahdollista. Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. Kannattaa myös huomioida, että kauttakulkumaat voivat asettaa omia maahantulorajoituksia.

Päivittyviä tietoja eri maiden matkustusrajoituksista on luettavissa esimerkiksi Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n ylläpitämältä sivustolta tai CiBT Visas -sivustolta.

Suomen rajanylitysohjeistukset päivittyvät Rajavartiolaitoksen sivustolle. Aiheeseen liittyviä tiedotteita julkaisee myös Suomen lentokenttätoimintoja pyörittävä Finavia omilla sivuillaan. Asiaan liittyvää tietoa löytyy myös Valtioneuvoston kanslian verkkosivuilta.

Euroopan unioni päivittää jäsenvaltioiden rajojen avautumispolitiikkaa ja matkustusrajoituksia Re-open EU sivustolle.

 

Matkalle turvallisesti

THL suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden rokotussuojan hankkimista ennen matkaa.

Matkustajien ja henkilökunnan turvallisuus on tärkeää ollaanpa sitten maassa tai ilmassa ja palvelutilanne mikä tahansa. Turvallisuudesta huolehditaan monin eri tavoin. Suomessa Finavia edellyttää suun ja nenän peittävän kasvosuojaimien käyttöä kaikilta lentoasemalla työskenteleviltä. Finavia suosittelee maskien käyttöä myös matkustajille koko lentokentällä olon ajan. Tiedotteen asiasta voi lukea Finavian sivustolta

Maskisuositus tai -pakko koskee tällä hetkellä myös kaikkia kansainvälisiä lentokenttiä.

Lentoyhtiöt ovat kansainvälisten säännösten mukaan muuttaneet monia käytäntöjään niin ennen lentoa kuin sen aikana. Lennoilla edellytetään nenän ja suun peittävän kasvosuojaimen käyttämistä koko lennon ajan toistaiseksi. Osa yhtiöistä EI hyväksy kangasmaskien tai venttiilillisten maskien käyttöä.  Tiedotteet löytyvät kunkin lentoyhtiön omilta nettisivuilta.

Kaikki lentoyhtiöt edellyttävät matkustajan tuovan kasvosuojaimen/ kasvosuojaimet mukanaan lennolle. Ilman kasvosuojainta koneeseen nousu voi estyä ja johtaa jopa lentolipun menetykseen.

Lentoyhtiöiden tiedotteet asiasta ovat luettavissa alla olevien linkkien kautta:
Finnair
Air France
KLM
Lufthansan tiedote
Qatar Airways

Pandemia-ajan matkatietoa lentoyhtiöiden nettisivuilla

Finnair
Air France
Air Mauritius
British Airways
Emirates
Klm
Lufthansa
SAS
Singapore Airlines
Turkish Airlines
Qatar Airways


Matkustajan vastuu

On hyvä huomioida, että vaikka CWT Kaleva Travelin kautta on mahdollista myös pandemian aikana varata lentoja ja matkoja kansainvälisiin matkakohteisiin, emme takaa, että matkustaminen näihin kohteisiin on suositeltavaa tai riskitöntä. CWT Kaleva Travel ei myöskään ole vastuussa vahingoista tai menetyksistä, joita matkustaminen näihin kohteisiin voi aiheuttaa.

Matkustajalla on nyt kuten muulloinkin vastuu omien maahantulon edellytysten täyttymisestä ja siitä että matkustusasiakirjat, kuten passi, viisumi ja mahdolliset terveystodistukset ovat kunnossa ja että kaikki muut maahan saapumista ja lennoille pääsyä koskevat vaatimukset täyttyvät. Matkustajalla on vastuu seurata nopeastikin muuttuvia matkustusvaatimuksia. Matkustaja on myös vastuussa matkustusvaatimusten muuttumisesta mahdollisesti itselleen aiheutuvista kuluista.

Pyydämme sinua tutustumaan asiaankuuluvien viranomaisten matkustamista koskeviin kieltoihin, varoituksiin, ilmoituksiin ja tiedotteisiin jo ennen matkojen varaamista.

 

PCR- ja antigeenitesti ennen matkalle lähtöä

Kun matkasi on varattu kauttamme tarjoamme sinulle mahdollisuuden ottaa PCR-testi hintaan 99 EUR/ henkilö partnerimme kautta. Hintaan sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus testituloksesta.

Testi on saatavilla tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Imatralla ja Ylistarossa.

Lähetämme sinulle varausvahvistuksen yhteydessä lisätietoa testin varaamisesta.

 

 

(Sivua päivitetty 30.9.2021)

Varaukset ja tiedustelut:

 

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8.30-16.30

Soita:
020 561 5540

Tai laita sähköpostia:
world@kalevatravel.fi