Ras Al Kaimah ja maailman pisin zipline

Teksti ja kuvat: © Kai Paroma 2019

Kuinka moni tietää mikä tai missä on Ras Al Kaimah? En tiennyt minäkään ennen kuin olivat ensi kertaa matkamessuilla toissa vuonna. Silloin kertoivat, että kohta aukeaa maailman pisin zipline ja siitä lähtien asia on hiertänyt mieltä.

Dubain kyljessä, Ras Al Kaimah

Kuuden tunnin suoran lennon päässä, ilman mainittavaa aikaeroa ja talvella miellyttävän hellä keli meille Suomalaisille, riittää monille syyksi lähteä käymään Arabiemiraateissa. Ras Al Kaimah on tunnin matkan päässä Dubain kentältä (varo liikennettä aamupäivällä kohti Dubaita ja iltapäivällä poispäin). Dubaita huomattavasti rauhallisempi paikka ja Hiltonilla, joita on kaikkiaan viisi, on käytännössä monopoli hotellien osalta. Asia ei haittaa, koska laatu ja hinnat ovat kohdillaan.

Parin minuutin zipline-lento

Jebel Jais, 1 934 m, on Arabiemiraattien korkein vuori. Ziplinen lähtöpaikka on melkein vuoren huipulla, 1 680 m korkeudessa. Pituutta on vajaat kaksi kilometriä, vauhtia 150 km/tunnissa pää edellä ja ”lentoaika” noin kaksi minuuttia. Matkaa RAKista vuorelle menee tunti, valmistautumiseen toinen ja paluuseen kolmas. Kahden minuutin zipline-lentoon tulee varata siis ainakin puoli päivää ja laskun etukäteen varaaminen on suositeltavaa.

Lähtötasanne on melkoisen ilmava ja tässä vaiheessa tuppaa jännitys olemaan korkeimmillaan ja lennon järkevyys puntarissa.

Zipline lähtötasanne. Kuva: Kai Paroma

Toisten ihmetellessä hyppäämme toisena lavalle ja koska lento menee pää edellä pareittain ”essuun” käärittynä, otin 10-vuotiaan poikani mukaan kyytiin. Molempia jännitti, mutta kun meno alkaa, se on silkkaa nautintoa!

 

Lennon varustuksena ”essu”, kypärä ja laskettelulasit. Kuva: Kai Paroma

Vaijeri loivenee loppua kohden niin, että vauhti hiljenee mukavasti saapumistasannetta lähestyttäessä. Kädet ovat ilmanvastuksen johdosta selän takana, päässä kypärä sekä laskettelulasit, ja muita neuvoja ei tarvitse, kun että ylhäällä on noin kymmenen astetta viileämpää kuin RAKissa eli tuulitakki mukaan.

Varaus kannattaa tehdä etukäteen. Mikäli varauksen tekee paikallisen matkanjärjestäjän kautta, niin lämmin suosituson sisällyttää mezze-piknik ylhäällä, merinäköalalla. Aivan huikea lopetus hienolle lennolle!

E-viisumilla Omaniin

Hilton RAK Hotel Resort & Spa:ssa on hyvä olla, mutta Omanin raja, Musandam ja sen pääkaupunki Khasab, ovat turhan lähellä, jotta ne voisi jättää käymättä. E-viisumilla rajamuodollisuudet ovat nopeasti hoidettu ja 85 km matka rantaa pitkin Khasabiin hoituu reilussa tunnissa. Ympäristö ja turismi muuttuvat ja toinen niistä melkein katoaa. Niin erilaista on tällä puolella.

Dhow cruise. Kuva: Kai Paroma

Majoitumme Atana Khasabiin ja teemme puolen päivän dhow-cruisen (perinnelaiva) snorkkeliretkellä. Vuonoissa on kalastajakyliä joihin ei ole tieyhteyttä lainkaan, maisema on karua, mutta kaunista ja snorkkelointi maksimissaan medium-tasoa. Retki on silti mainio ja voimme hyvillä mielin todeta, että 1-2 yötä Musandamissa on kokemuksen arvoinen.

Vuonojen kalastajakylä. Kuva: Kai Paroma

Edellinen kirjoitus

Kommentit (4 kpl)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Avainsanat

Arabiemiraatit Jebel Jais Khasab Oman Ras Al Kaimah Zipline

Arkisto

Kaleva Travel

CWT Kaleva Travel nimimerkillä julkaistaan pääosin CWT Finlandin henkilökunnan kirjoittamia blogi kirjoituksia. Matkailualan ammattilainen ei pääse raidoistaan lomakallakaan: vaikka on itse asiakkaana, jossakin taustalla on aina mielessä se oma asiakas.

Tutustu lisää »

Seuraa kirjoittajaa

Tutustu myös

Kaleva Travel

Dubai – ihmeitä ilman taikalamppua

Teksti: Terhi Hakulinen - © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 3/2010   Tuhannen ja yhden yön tarinoiden lampun henki rakensi upean palatsin yhdessä yössä. Dubain sheikki Mohamed on taikonut hiekkaerämaasta ja merestä sataman, lentoliiken...

Avainsanat: Abu Dhabi, Arabiemiraatit, Dubai, Marina, Palm
Lue lisää »
Kaleva Travel

Espanjan Baskimaa: Rantapaikka San Sebastian designin Bilbao

Teksti: Jaana Rinne Kuvat: Shutterstock - © Traveller - Kaleva Travel Asiakaslehti 2/2012   San Sebastian ja Bilbao täydentävät toisiaan. Peräkkäin koettuna ne näyttävät matkailijalle Baskimaan rennon ja kulturellin puolen. [caption id="...

Avainsanat: Baskimaa, Bilbao, Espanja, San Sebastian
Lue lisää »
Kaleva Travel

Oktoberfestien 10 kultaista sääntöä

lähde: oktoberfest.info   Festivaalien kuningas Oktoberfest saapuu taas syksyn mukana Müncheniin 22.9 ja kestää aina 7.10 asti. Reilun kahden viikon aikana München on tulvillaan juhlijoita ympäri maailmaa ja tunnelma on katossa, kuitenkin pari ...

Avainsanat: München, Oktoberfest, Saksa
Lue lisää »